Tina Stenerud Moen legger et skudd over Frida Drivenes (til høyre) og Tuva Andersen. Etter seks sesonger i svensk basket gjorde Ullern-veteranen comeback i ligaen med 11 poeng og 6 assists da Bergen Elite ble slått 77-61.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Tina Stenerud Moen legger et skudd over Frida Drivenes (til høyre) og Tuva Andersen. Etter seks sesonger i svensk basket gjorde Ullern-veteranen comeback i ligaen med 11 poeng og 6 assists da Bergen Elite ble slått 77-61. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

– Tina vil heve nivået i ligaen

Etter seks sesonger i svenske klubber hadde Tina Stenerud Moen lyst til å spille vårsesongen i Norge og for gamleklubben Ullern. – I dag var jeg egentlig bare med for å kunne løpe opp og ned banen og komme litt i form igjen, sa 35-åringen. Hun ble likevel viktig da hjemmelaget slo Bergen Elite.

Ullern – Bergen Elite 77-61

Midtbyen – Bærum 61-76

Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles 43-107

Den allsidige, 180 cm høye forwarden har vært Norges ledende spiller det siste tiåret, vant tre NM-gull med Ullern og dominerte stort i 2015/16-sesongen:

Moen snittet på 23,3 poeng, ble kåret til MVP og hadde 22 poeng, 12 returer og 7 assists da Ulriken Eagles ble slått 79-45 i finalen i Rykkinnhallen.

Søndag gjorde hun comeback i den norske ligaen etter seks år, med 19 minutter og 38 sekunder for Ullern mot Bergen Elite. Med 11 poeng, 6 assists og 2 steals. Og med rutine og overblikk, fart på ballen og åpnende pasninger.

35-åringen var utvilsomt litt kamprusten i begynnelsen og bommet de første skuddene, men ble viktig da hjemmelaget snudde fra minus 10 poeng ved pause (36-46) til 50-50 etter tre perioder og videre til seier 77-61.

– Det var gøy, jeg har vært syk ganske lenge og har ikke trent eller spilt basket på en stund. Den forrige kampen min var i januar, fortalte Ullern-veteranen, som har slitt noen uker etter Omikron-smitte.

 

Ligaspill i Sverige

Etter den siste gullsesongen med Ullern i 2016 dro hun videre til Stockholm og ligaspill for Alvik.

– Men jeg hadde skadebekymringer og overbelastning og ble med Djurgården, som jeg var med på å spille fra 2.- divisjon opp i Basketettan. Så ble jeg sugen på å satse igjen, kroppen føltes bra og fikk muligheten til å spille i Uppsala forrige sesong. Men jeg pendlet fra Stockholm hele sesongen, så i år har jeg spilt med Hammarby i 1.- divisjon og hatt en bra sesong.

– Likevel fant jeg ut at jeg ville benytte sjansen til å være i Norge nå i vår, hørte at Ståle (Frey) var blitt trener igjen og ringte Tori (Solberg Halvorsen).

– Dette Ullern-laget er ungt, men det jeg liker er at ingen er redde for å skyte, det er en veldig bra gruppe med spillere som lærer raskt, understreker Moen.

 

– Liker å gjøre andre bedre

Hun har enormt med rutine å bidra med.

– Jeg kan kanskje føle på når det er viktig å ta det litt med ro og ikke stresse. Jeg liker å gjøre andre bedre og å finne åpne skudd for andre. Kanskje gi Tori litt avlastning også, sier forwarden som har 57 A-landskamper.

Både Ullern-kaptein Tori Solberg Halvorsen og landslagssjef og tidligere Ullern-trener Gunnar Nesbø er storfornøyde med at Tina Stenerud Moen har valgt Firi-ligaen i vår.

– Tina er kjempeverdifull for oss, først og fremst som en som kan lære bort. Hun har så mye erfaring og så mye skills hun kan dele både på trening og i kamper.

– Hun gjør de riktige valgene både offensivt og defensivt og er alltid på rett sted til rett tid og finner de beste løsningene for oss, sier Halvorsen.

– Jeg har prøvd å rekruttere tilbake Tina i alle de seks sesongene hun har vært i Sverige. Hun vil alltid være hjertelig velkommen i Ullern, for hun har bidratt med så mye for klubben opp gjennom årene. Vi er bare veldig glade for at hun vil være med oss, fastslår Ullern-kapteinen.

 

Med landslaget til Kypros

Landslaget skal delta i FIBAs Small Countries-turnering på Kypros i juni. For landslagssjef Gunnar Nesbø er det perfekt at Tina Stenerud Moen spiller for Ullern i serieavslutningen og sluttspillet.

– Tina dro som MVP og vil definitivt heve nivået både i Ullern og i ligaen som helhet. Det er også bare positivt å ha henne i hjemlig serie i matching med og mot flere av våre landslagsaktuelle spillere, sier Nesbø.

Ullern, som manglet Micol Torresani og Hannah Ledsten-Ullersmo, strevde lenge med Bergen Elite.

Tuva Andersen (21) er kommet sent inn i laget denne sesongen, men var tilbake i slag med 3 av 4 på trepoengere og som kampens toppscorer med 23 poeng – 19 av dem før pause, da Bergen Elite ledet 46-36.

 

Trepoengere avgjorde

Men med både Tina Stenerud Moen og Tori Solberg Halvorsen på banen samtidig hentet Ullern inn alt med en 10-0-run fra start i tredje periode.

Gjestene bet seg fast og holdt følge til og med Maren Eskeland Schutz’ trepoenger til 59-59 med fire minutter igjen å spille.

Da satte Ullern inn sluttspurten, med tre kjappe 3-poengere: Marika Kromberg satte inn 62-59 etter en offensiv retur fra Tori Solberg Halvorsen, mens Tina Stenerud Moen hadde assist både til Felicia Dyngeland-Sundéns treer til 65-59 og Tori Solberg Halvorsens til 68-59.

Malin Schneidt sto for fart i Ullerns angrep, ble lagets mestscorende spiller med 21 poeng og hadde 4 assists og 4 steals. Marika Kromberg hadde 15 poeng etter 3 av 8 på trepoengere. Tori Solberg Halvorsen endte på 8 poeng, 10 returer og 4 assists, mens 17-årige Camilla Wold Wægger prikket inn 3 av 4 treere.

 

Oppløftende

Bergen Elites to første perioder var oppløftende foran serieinnspurten og sluttspillet.

Maren Eskeland Schutz hadde 11 poeng, 9 returer og 4 assists. Gjestene traff 42 prosent på trepoengere (9 av 21), 51 prosent på topoengsskudd og satte 6 av 6 straffer. Ved siden av Tuva Andersen skjøt også Hanna Nordtveit Sand bra på trepoengerne, 3 av 5.

 

Poengscorere:

Ullern: Malin Schneidt 21, Marika Kromberg 15, Tina Stenerud Moen 11, Camilla Wold Wægger 11, Tori Solberg Halvorsen 8, Felicia Dyngeland-Sundén 7, Sophia Priestley 2, Cathelijn Wendel 2.

Bergen Elite: Tuva Andersen 23, Hanna Nordtveit Sand 11, Maren Eskeland Schutz 11, Anne Charlotte Horn 8, Rikke Sjumarken 6, Ane Schanke-Næss 2.

 

Bærum-seier i Trondheim

En akillesskadet Julie McCarthy var på sidelinja som assistent for Ola Gravem Knutsen, men Bærum hadde kontroll på seieren over Midtbyen selv uten den 1,89 m lange centeren som snitter på 20,9 returer i ligaen.

Hjemmelaget holdt følge til 11-12 etter åtte minutter, før Bærum skaffet seg noen poengs overtak og etter hvert økte til 14 poeng ved pause (40-26). Gjestene var oppe i 21 poeng (75-54) før Raziyah Farrington, Keelie Lamb og Josefin Winther fikk hvile de siste tre minuttene av kampen.

Bærum har hjemmekamper mot Ullern 13. mars og Asker 20. mars og avslutter i Tromsø søndag 27. – før sluttspillet der Tromsø Storm Ungdom etter all sannsynlighet er kvartfinalemotstander.

Midtbyen skal møte Asker Aliens og Høybråten borte kommende helg, får Ullern på besøk lørdag 19. mars og avslutter borte mot Bergen Elite søndag 27.

 

Poengscorere:

Midtbyen: Fredrikke Hylen 17, Maja Osmundsvåg 11, Ulrikke Bentsen 10, Ingeborg Nævdal Gundersen 8, Kari Kyrkjebø 8, Pernille Mellem 5, Karoline Skobba Grøtterud 2.

Bærum: Raziyah Farrington 24, Keelie Lamb 15, Josefin Winther 14, Shiba Haji Ahmadi 7, Lea Heiene Tveteraas 7, Bodil Brokhaug 3, Sofia Brokhaug Koch 3, Camilla Gjerstad 2, Malena Waage Thomsen 1.

 

Ulriken i hundre igjen

Etter 93-41 i lørdagens kamp mot Tromsø Storm Ungdom, var Ulriken Eagles tilbake i tresifret score da det ble 107-43 i lagenes møte i Tromsøhallen søndag.

Bergenserne ledet 22-10 etter førsteperioden og klinket til med 34-6 og 39-6 i de to neste, før Tromsø fikk pynte på resultatet med 15-12 i fjerdeperioden.

Ulriken viste sin jevnhet ved å ha seks spillere mellom 18 og 14 poeng og spilletiden blant de ti fordelt fra 27 til 14 minutter.

Serielederne har vunnet sine 17 kamper denne sesongen og vil sikre seg mesterskapet og gullmedaljer med seier over Bergen Elite søndag.

Hos Tromsø hadde Ingrid Elise Karlsen en ny double-double med 12 poeng og 10 returer, mens lagkaptein Vilde Robertsen Sjåvik var tilbake og satte 3 av 4 trepoengere.

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Ingrid Elise Karlsen 12, Vilde Robertsen Sjåvik 10, Alexandra Polishchuk 9, Oda Marie Austheim 7, Andrea Pauline Karlsen 3, Isabel Anne Iversen 2.

Ulriken Eagles: Fatima Mohammad 18, Karyn Sanford 17, Sunniva Sørbye 15, Stine Hoff Austgulen 14, Terae Briggs 14, Celine Klett 14, Maren Hoff Austgulen 8, Synne Jacobsen 5, Vilde Tveito 2.