Stine Austgulen hadde 25 poeng før pause og endte på 30 poeng og 7 assists da Ulriken Eagles slo Ullern 77-45. Her drar Ulriken-kapteinen seg fri fra Fanny Dyngeland-Sundén og legger en layup. Bak til venstre ser vi Aurora Toyomasu.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Stine Austgulen hadde 25 poeng før pause og endte på 30 poeng og 7 assists da Ulriken Eagles slo Ullern 77-45. Her drar Ulriken-kapteinen seg fri fra Fanny Dyngeland-Sundén og legger en layup. Bak til venstre ser vi Aurora Toyomasu. FOTO: BRAGE TITLESTAD

– Helt latterlig bra

Med 15-3 etter tre og et halvt minutt og 54-26 til pause kjørte Ulriken-jentene over Ullern og avgjorde toppkampen i BLNO tidlig.

Ulriken Eagles – Ullern 77-45

Ammerud – Asker Aliens 55-78

Det roet seg etter hvert, men Ulriken levnet ingen tvil om at de ville tilbake på tabelltoppen og at de er den store favoritten til å vinne et nytt NM-gull. Spillet i første og andre periode må være noe av det beste Ulriken har prestert og dermed også noe av det beste vi har sett i BLNO de siste sesongene.

– Ja, vi var bra både bakover og fremover og det fløt godt, samtykket Stine Austgulen.

Hun var kampens ledende spiller, satte 4 av 4 trepoengere og slo til med giftige driver og smarte innspill. Ved pause hadde Ulriken-kapteinen 25 poeng! Det stoppet på 30, pluss 7 assists, etter en andreomgang der Ullern var mer med på notene og Ulriken både byttet mer på laget og slo av på tempo og intensitet.

– Vi prøvde bare å spille vårt spill og kjenner jo Ullern godt. Vi vet at Tori (Solberg Halvorsen) er farlig inside, hun fikk noen enkle screen og rull mot oss sist, og vi vet de har farlige skyttere i spesielt Vilde (Havnes) og (Micol) Torresani som vi måtte stoppe, forklarte Austgulen.

 

Ni 3-poengere før pause

Ballen gikk fort i Ulriken-angrepet, bevegelsen var god og Ullern-forsvaret hang ikke med. Når skuddene også satt, var gjestene sjanseløse. Ulriken prikket inn 9 av 19 trepoengere før pause, Stine Austgulen 3 av 3 og Synne Jacobsen 2 av 2.

Dessuten fikk hjemmelaget noen enkle scoringer fordi de presset Ullern til 10 turnovers bare i førsteperioden og 5 til i den neste, totalt 31 i kampen.

– Ulrikens førsteomgang var helt latterlig bra, sa Ullern-trener Ståle Frey.

– De skjøt utrolig bra, det virket som de traff på alt mulig. Vi var litt bakpå fra start og hadde ikke sjans til å henge med. Vi har øvd hele uka på presset deres og visste hva som ventet oss, men vi lar oss stresse. Jeg er litt misfornøyd med det, erkjente Frey.

Aurora Sørbye og Stine Austgulen åpnet kampen med hver sin trepoenger og 6-0, før hjemmelaget suste videre til 15-3 og 23-7 og fortsatte storspillet helt frem til 54-26 ved pause.

Da spilte det mindre rolle at tredje- og fjerdeperioden ble et lite antiklimaks med 13-9 og 10-10.

 

Null poeng, men nær triple-double!

Ullern slo Ulriken 90-83 etter overtime i Oslo tidlig i oktober, men da manglet begge lag viktige spillere som spilte i Europaligaen EGBL i Tallinn. Spesielt merkbart var det at Ulrikens pointguard Aurora Sørbye manglet i den kampen.

Nå var 18-åringen sentral for hjemmelaget som styrer, temposetter og konstant angrepstrussel – i tillegg til intens forsvarer. Med 15 poeng, 7 returer, 6 assists og 5 steals, og selv om treffprosenten (3 av 12 på 3-poengere) trakk litt ned.

Synne Jacobsen var solid med 7 av 10 field goals og 4 assists, mens storesøster Sunniva Sørbye viste at man ikke nødvendigvis trenger å score så mye for å være en toppspiller i basket. Forwarden hadde 10 returer, 8 steals og 7 assists og beveget seg altså nær en triple-double uten å score!

– Vi snakket om det i garderoben etterpå, det er rett og slett imponerende, sa Stine Austgulen.

– Sunniva er viktigere enn mange tror og var jo heller ikke med i første kampen mot Ullern. Hun gjør veldig mye av grovarbeidet i laget og jobber enormt bra bakover, presiserte Ulriken-kapteinen.

Med seieren gikk Ulriken forbi Ullern i toppen av BLNO-tabellen, begge står med 5-1 i seire og tap.

 

Poengscorere Ulriken Eagles – Ullern (77-45):

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 30, Synne Jacobsen 18, Aurora Sørbye 15, Fatima Mohammad 7, Lina Hønsi Blanco 4, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 3.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 12, Maren Vieth Mildestvedt 9, Marika Kromberg Underwood 5, Micol Torresani 3, Vilde Havnes 3, Fanny Dyngeland-Sundén 3, Camilla Wold Wægger 3, Sabrina Bouthalja 3, Sophia Priestley 2, Aurora Grieg Toyomasu 2.

 

Asker Aliens med 13 trepoengere

Ammeruds pointguard Alexandra Polishchuk ble hjulpet av banen med kneskade etter bare 5 minutter på stillingen 12-11, og kom ikke inn igjen. Hjemmelaget holdt likevel følge til 30-30 og 33-35 tidlig i tredje periode før Asker stakk fra.

Siri Granheim var avgjørende i gjestenes rykk til 48-35 med 11 strake poeng etter to 3-poengere, en 2-poenger tre straffer, før Natalie Villaflor fullførte lagets 16-2-run med enda en treer.

Resten av kampen kontrollerte Asker, anført av Villaflor som fikk fart på scoringene mot slutten og endte med 26 poeng, 11 returer og 6 steals – og traff på 6 av 16 trepoengere.

Lagkaptein Siri Granheim leverte solid med 17 poeng etter 3/5 på trepoengere, pluss 10 returer – mens Leyla Goh hadde sin hittil beste BLNO-kamp med 9 poeng og 7 returer.

Askers trepoengsskyting var sterk: 40 prosent treff etter 13 av 32.

Med Polishchuk ute ble det en ny kamp hvor mye falt på Makana Stone. Den amerikanske forwarden imponerte igjen med 32 poeng, 13 returer og 4 steals og satte 3 av 7 treere.

 

Poengscorere Ammerud – Asker Aliens (55-78):

Ammerud: Makana Stone 32, Julia Heiden 7, Milena Rumenova Kodzhailieva 4, Henon Ogbazion 3, Josephine Traberg 3, Pia Reeves 2, Alexandra Polishchuk 2, Andrea Fergem Faal 2.

Asker Aliens: Natalie Villaflor 26, Siri Granheim 17, Kung Huang Goh 9, Andrine Bergseth 8, Kristine Lindholm 6, Ane Mai Tangen Grung 5, Alva Julsrud 4, Tindra Hillestad Pack 3.