Kristin Skåtun Hannestad driver sterkt mot Siri Granheim og Bodil Brokhaug (til høyre) i lørdagens BLNO-kamp. Bergen Elite-kapteinen ble toppscorer med 21 poeng og hadde 9 returer da Asker Aliens ble slått 64-58. Bak til venstre ser vi Kaia Brendesæter, til høyre i bildet er dommer Andreas X. Isaksen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Kristin Skåtun Hannestad driver sterkt mot Siri Granheim og Bodil Brokhaug (til høyre) i lørdagens BLNO-kamp. Bergen Elite-kapteinen ble toppscorer med 21 poeng og hadde 9 returer da Asker Aliens ble slått 64-58. Bak til venstre ser vi Kaia Brendesæter, til høyre i bildet er dommer Andreas X. Isaksen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

- Trenger å bli vant til å vinne

Bergen Elite ga fra seg 11 poengs ledelse, men beholdt roen da Asker gikk i ledelsen – og avgjorde med en 8-0-run.

Asker Aliens – Bergen Elite 58-64

- Vi har hatt mange jevne og «gøye» kamper mot Asker, men tapt de fleste. Så det var veldig deilig med en lagseier som dette. Den gir oss selvtillit også, fastslo Bergen Elites lagkaptein Kristin Skåtun Hannestad.

- Vi har ikke vært flinke nok til å få ut vårt beste i kamper og trenger å bli vant til å vinne, sa 23-åringen, som ble helt avgjørende i Vollenhallen med 21 poeng og 9 returer.

Gjestene i mørkeblått ledet i det aller meste av kampen, og var oppe i 28-17 og 30-19 mot slutten av andre periode. I en poengfattig kamp er det ganske mye, men Asker kom sterkt i tredjeperioden og gikk i ledelse for første gang i kampen da Julie Skorpen la inn 42-40 med 45 sekunder igjen til siste pause.

 

Viktige trepoengere

Tuva Andersen svarte med en treer for Bergen Elite (42-43), men Siri Granheim sendte hjemmelaget foran igjen tidlig i fjerdeperioden. Men etter at Bodil Brokhaug hadde utlignet til 47-47 med en trepoenger, satte Bergen Elite inn nådestøtet.

En trepoenger fra Tuva Andersen, en sterk drive fra Kaia Brendesæter og en treer fra Brendesæter betydde 8-0 på to minutter, og det overtaket ga gjestene aldri fra seg. Men Asker var nær på 52-55 og 54-58, og mistet samtidig Sofie Paulsen med fem feil. Nøkkelen var angrepet der Bergen Elite kjempet seg til tre offensive returer og Rikke Sjumarken til slutt la inn 60-54.

- Asker er veldig flinke til å spille fysisk, og det stoppet flyten vår litt. Etter hvert begynte vi å stresse og spilte mer stakkato i angrep, forklarte Kristin Skåtun Hannestad.

 

Trio ute

Nederlandske Annabel Wendel er ute for resten av sesongen etter kneskaden hun pådro seg mot Høybråten, Hedwig Follestad Johansen har vært gjennom en liten operasjon og ute i en måneds tid og Emma Thowsen Harloff er fortsatt langtidsskadet.

- Heldigvis har vi mye bredere benk denne sesongen, så det blir ikke like mye krise når vi får skader, understreker kaptein Hannestad.

At Kaia Brendesæter er tilbake fra militæret og at Rikke Sjumarken er skadefri betyr også mye for Bergen Elite.

Brendesæter endte på 14 poeng etter sterke driver og 3 av 6 på trepoengere, i tillegg til fire steals. Sjumarken var sterk og smart under begge kurver og hadde 10 poeng pluss 6 returer.

- Det var gøy å vinne denne her, sa trener Geir Bangstad.

- At vi klarer å finne tilbake til rytmen vår igjen når de har tatt oss igjen, tyder på at vi har tro på oss sjøl, presiserte han.

 

- Ville mer enn oss

Asker vant returstatistikken 42-24 og Siri Granheim og Ingrid Selvik dominerte igjen med henholdsvis 16 og 14 returer. Men det hjelper ikke når laget skyter såpass dårlig som i lørdagens kamp.

- Vi greide ikke å utnytte høydefordelen vår godt nok. Bergen Elite ville mer enn oss i dag og de skjøt også mye bedre, fastslo Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

- Jeg vil tippe at vi var dårligere enn Bergen i både 1-, 2- og 3-poengsstatistikkene. Vi er ligaens dårligste straffeskyttere per i dag og må trene enda mer på det. Vi kommer sterkere tilbake, det er mer potensial i dette Asker-laget, forsikrer Nyegaarden.

 

Tapte alle skuddstatistikkene

Han hadde også rett angående statistikkene:

Bergen hadde 66 prosent treff på straffer (12 av 18) mot Askers 53 (14/26), 41-38 i prosent på 2-poengere og 40-19 på treerne. Her traff Kaia Brendesæter 3/6, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2/3 og Kristin Skåtun Hannestad 2/4. Hos Asker var det bare Bodil Brokhaug som hadde dagen med 2 av 2, mens resten av laget skjøt 2 av 15 på treerne.

Bergen Elite skal ut i en tøff kamp mot Bærum i Nadderudhallen søndag og får Tromsø Storm Ungdom på besøk til Amalie Skram-hallen neste lørdag.

Askers neste er en av sesongens vanskeligste kamper: Borte mot Ulriken Eagles søndag.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Julie Skorpen 13, Siri Granheim 12, Karianne Øysted Sørbye 10, Ingrid Selvik 9, Bodil Brokhaug 6, Mia Præsttun 3, Josephine Traberg 3, Pernille Mellem 1, Andrine Bergseth 1. 

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 21, Kaia Brendesæter 14, Rikke Sjumarken 10, Tuva Andersen 8, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 6, Sofie Paulsen 5.