Ingrid Selvik var tilbake på Asker Aliens og klinket til med 16 poeng og 12 returer da Ullern ble slått 65-52. Her er 29-åringen i skuddet mot Ella Eklöv. Til venstre i bildet ser vi Ina Marie Ekholt, til høyre Hannah Ledsten-Ullersmo.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Ingrid Selvik var tilbake på Asker Aliens og klinket til med 16 poeng og 12 returer da Ullern ble slått 65-52. Her er 29-åringen i skuddet mot Ella Eklöv. Til venstre i bildet ser vi Ina Marie Ekholt, til høyre Hannah Ledsten-Ullersmo. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

- Kjente jeg savnet laget

Ingrid Selvik hadde egentlig tenkt å trappe ned med 1.- divisjonsspill, men tirsdag var lagkapteinen og forwardkjempen fra de siste sesongene tilbake i Asker Aliens-drakten. Og ble helt avgjørende for lagets tredje strake seier.

Ullern – Asker Aliens 52-65

Et varig comeback eller én kamps moro?

- Ikke bare én kamps moro, forsikret Ingrid Selvik etter seieren over Ullern.

- Jeg tok meg en liten pause, men det ble vanskelig å holde seg unna. Men vi får se, jeg vet ikke helt. Det er ikke helt spikret ennå, men jeg er tilbake på Asker for å spille på Asker, sa 29-åringen som har vært kaptein og levert double-doubles i alle de siste sesongene for de gule og svarte.

- Hovedgrunnen til at jeg trappet ned er at jeg bor i Oslo og har pendlet til og fra Asker i seks år nå. Jeg kjente det ble litt tungt med en liten valp hjemme og andre ting som tar tid. Nå har jeg parallell spilletillatelse med Centrums 1K-lag og Asker og spilte faktisk mot Ullern lørdag også, sier Selvik.

Etter en prat med Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden og lagleder Jan Kristen Wilborn bestemte hun seg.

- Jeg kjente jeg savnet laget og å trene med Asker, så da jeg kom jeg tilbake, forteller den 1,78 m høye forwarden.

 

Avgjorde med 15-0-run

Tirsdag bidro hun som toppscorer med 16 poeng og hadde 12 returer da Asker-jentene avgjorde en lenge jevn og uviss kamp mot Ullern.

Lagene skiftet om å ha ledelsen i Ullern Flerbrukshall, men hjemmelaget ledet 35-31 ved pause og 47-44 etter tre perioder.

Men i begynnelsen av sisteperioden viste Asker rutine og styrke. Tori Solberg Halvorsen utlignet til 50-50 for hjemmelaget med et straffekast, men like etter måtte forwardveteranen ut med sin femte feil. Og med både henne og 1,82 m høye Hannah Ledsten-Ullersmo utvist fra kampen, ble Ullern sjanseløse i feltet og under kurvene mot gjestenes sterke forwarder.

Ingrid Selvik la et halvdistanseskudd og deretter to straffekast før Julie Skorpen senket sin andre 3-poenger på få minutter: 57-50 og bare begynnelsen på en 15-0-run til 65-50, og game over.

 

- Beholdt roen

Ullern kollapset, orket ikke helt å fullføre og maktet bare å score 5 poeng i hele fjerdeperioden.

- Det var helt fantastisk å ha Ingrid tilbake igjen, fastslo Asker-kaptein Kristine Nyegaarden.

- Hun var veldig god i dag og er et utrolig bra tilskudd for laget på alle måter, både på banen og sosialt. Hun har jo spilt for oss i mange sesonger, kjenner oss veldig godt og har ikke vært så lenge borte heller.

- Jeg håper denne seieren ga mersmak og at hun blir med videre. Jeg tror alle syns det var gøy å spille i dag og ikke minst dra seieren i land. Vi beholdt roen og fortsatte å jobbe og kjøre vårt spill og til slutt løsnet det, sa Nyegaarden.

 

Ullerns andre tap

For Ullern ble tap nummer to etter 70-71 i premieren mot Midtbyen i Trondheim.

Hjemmelaget viste mye bra tidlig i kampen da Malin Schneidt og Micol Torresani førte an i tempoet både opp på banen og på ballen, og både Ella Eklöv og Felicia Dyngeland-Sundén traff godt.

17-årige Hannah Ledsten-Ullersmo hadde også en meget god kamp før hun måtte ut med fem feil tidlig i fjerdeperioden. 8 poeng, 4 returer, 2 steals og 2 blokker, samt 2 av 4 på trepoengere er gode tall for den lovende forwarden.

Tori Solberg Halvorsen hadde derimot en sjelden off-dag med foultrøbbel fra tidlig i kampen og bare 3 poeng og 7 returer.

 

- For mye opp og ned

Ella Eklöv har fått en god start i Firi-ligaen med 16 poeng i sine to første kamper, men var naturlig nok skuffet etter tap nummer to.

- Det føltes som om vi gjennom hele kampen ikke spilte som vi gjør på treningene, det er kjedelig at vi ikke får vist det i kamp. Energien sank på slutten i dag og vi har trøbbel med å holde et visst nivå. Det går for mye opp og ned og vårt laveste nivå er for lavt, sa 19-åringen som spilte for Norrköping Dolphins i den svenske ligaen forrige sesong.

 

Granheim: 23, 20 og 18 returer

Siri Granheim har vært Askers ledende spiller i sesongstarten, med en voldsom styrke og 23, 20 og 18 returer i de tre første kampene. Julie Skorpen var god som point guard og la 3 av 7 trepoengere, Karianne Øysted Sørbye var igjen effektiv med 10 poeng, 6 returer og 2 blokker og Andrine Bergseth (7 poeng) viser at hun er på vei tilbake til gammel form. Kristine Nyegaarden utmerket seg med blant annet 4 steals og 4 assists.

- Vi har tre sterke forwarder med Siri, Karianne og meg, Julie er fantastisk som pointguard og vi har mange gode guarder. I dag hentet vi fram det vi visste vi hadde i oss, og selv om det er tidlig i sesongen, er det gøy med en seier som denne, fastslo Ingrid Selvik.

Asker-jentene har nå halvannen ukes pause før neste kamp, hjemme i Vollenhallen mot debutanten Midtbyen 30. oktober.

 

Poengscorere:

Ullern: Ella Eklöv 16, Felicia Dyngeland-Sundén 12, Hannah Ledsten-Ullersmo 8, Malin Schneidt 7, Manon Albin 4, Tori Solberg Halvorsen 3, Aurora Grieg Toyomasu 2.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 16, Julie Skorpen 14, Siri Granheim 13, Karianne Øysted Sørbye 10, Andrine Bergseth 7, Kristine Nyegaarden 4, Mia Præsttun 1.