BLNO / Nyheter / Gimle holdt unna for Centrum
Dante Thompson kom sterkt mot slutten av kampen og hadde blant annet den viktige 3-poengeren som ga Gimle 71-66 da Centrum Tigers var bare 2 poeng bak i sluttminuttene. Her holder Thompson ballen unna Petar Kutlesic.
FOTO: ERIK BERGLUND
Dante Thompson kom sterkt mot slutten av kampen og hadde blant annet den viktige 3-poengeren som ga Gimle 71-66 da Centrum Tigers var bare 2 poeng bak i sluttminuttene. Her holder Thompson ballen unna Petar Kutlesic. FOTO: ERIK BERGLUND

Gimle holdt unna for Centrum

Centrum Tigers presset tabelltoer Gimle og var bare 2 poeng bak (66-68) med 2:30 igjen å spille i Vulkanhallen. Men Gimle som ledet hele kampen beholdt roen i sluttminuttene og lot ikke hjemmelaget komme nærmere.

M Centrum Tigers – Gimle 70-75

M Tromsø Storm – Fyllingen 113-109

M Oppsal Panthers – Frøya 82-101

K Ullern – Bergen Elite 67-49

K Tromsø Storm Ungdom – Asker Aliens 51-79

Milovan Savic brydde seg ikke om at seieren kanskje ikke var overbevisende.

– Må det være så overbevisende hver gang? En seier er en seier og Centrum er et mye bedre lag nå enn de var i begynnelsen av sesongen, fastslo Gimle-kapteinen.

35-åringen sikret seieren for gjestene med to presise straffekast 2,9 sekunder før slutt. Da hadde Ulrik Stranger-Johannessen nettopp redusert til 70-73 og gitt Centrum et siste håp. I stedet pådro Johannes Dolven seg sin femte foul i forsøket på å stoppe Savic, men montenegrineren var rolig og traff da han måtte.

At Gimle vant og nå har 23-5 i seire og tap, betyr at Kongsberg Miners (24-4) fortsatt trenger å vinne én av sine to gjenstående kamper for å ta seriemesterskapet. Første anledning er mot Ammerud hjemme i Kongsberghallen onsdag. Siste kamp er borte mot Asker Aliens.

 

Møtes igjen i NM-kvartfinalen?

Men «alle» regner med at Kongsberg gjør jobben og at Gimle på andreplass møter nettopp Centrum Tigers i best av tre-kvartfinalene.

Det blir trolig med pointguarder som ikke spilte lørdag:

Ilarion Bonhomme (Centrum) var i London for å få seg visum til Storbritannia i forbindelse med studiene hans der, mens Lars Fredrik Espe er i trening igjen med Gimle etter kneskaden fra i fjor sommer og kan bli en solid forsterkning i sluttspillet.

– Centrum ville markere seg i dag og prøvde godt, mente Milovan Savic.

– Men sluttspillet er alltid noe annet, det er det vi har jobbet for hele sesongen og da vi skal være i toppform, la han til.

 

Hjemmebanefordel - tja 

Den 2,05 m lange centeren er ikke så opptatt av at Gimle får hjemmebanefordel både i kvartfinale og eventuell semifinale – men ikke i en finaleserie hvis Kongsberg Miners har vunnet ligaen og er motstander.

– Vi har Norges beste fans på hjemmebane, men vant avgjørende kamper både i semifinalen i Kongsberg og finalen i Bærum i fjor, minnet Savic om.

Centrum Tigers ledet bare på stillingen 4-2 og 6-4 i åpningsminuttene, resten av kampen måtte hjemmelaget jage etter Gimle.

 

Stakk fra før pause

De regjerende mestrene gikk til pause med 44-32 etter en 7-0-run de siste 1:15 av andreperioden, men Centrum spiste seg innpå og var bare 2 poeng bak i fjerdeperioden. Først da Oliver Bojang Visnes dunket inn 65-67, så da Christoffer Heggelund satte inn et straffekast til 66-68 etter at Mikkel Kolstad var blitt idømt teknisk foul.

Kampen vippet, men Dante Thompson la en trepoenger fra hjørnet helt mot slutten av skuddklokka (66-71) og Reidar Greve satte inn to straffer (66-73) med 1:28 igjen. Centrum ga seg ikke, men Gimle holdt unna i sluttsekundene. – Jeg er litt stolt av gutta i dag, sa Inge-Aleksander Kristiansen.

– Vi vet at Gimle kommer og legger trykk og vi må tåle det. Vi får masse rom hvis vi klarer å holde spacing, gå backdoor og være litt aggressive på å drive. Men de gangene vi ikke klarer det, får de runs på oss. Likevel spiller vi bra forsvar spesielt i de to siste periodene.

 

– Kjipt å tape

– Nå har vi vist at vi kan konkurrere med Kongsberg og Gimle, med og uten Ilarion (Bonhomme). Og vi er iallfall kommet dit at vi syns det er kjipt å tape disse kampene, for med litt mer dyktighet i tre-fire possessions er vi der, mente Centrum-treneren.

Jørgen Odfjell var solid hos Gimle og endte på 25 poeng og 8 returer. Milovan Savic hadde 15 poeng og 9 returer, Dante Thompson kom sterkt mot slutten av kampen og fikk en double-double med 14 poeng og 10 returer.

 

Stygg skyting

Men skytingen var uvanlig svak hos serietoeren: Gimle traff bare 5 av 31 trepoengere – 16 prosent. Espen Fjærestad endte på 1 av 8, Milovan Savic og Reidar Greve begge på 0 av 5.

Centrum hadde enda styggere trepoengsprosent: 15, etter å ha truffet bare 3 av 19 skudd. Her var Laurence des Bouvrie (2 av 2) og Oliver Bojang Visnes (1 av 1) unntakene, resten av laget hadde altså 0 av 16.

Johannes Dolven var sterk under begge kurver og noterte seg for 18 poeng og 13 returer, forwardkollega Petar Kutlesic hadde 11 poeng, 14 returer og 4 steals.

Begge lag skal ut i byderbyer onsdag: Centrum hjemme mot Oppsal, Gimle hjemme mot Fyllingen.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Gimle (70-75):

Centrum Tigers: Johannes Dolven 18, Petar Kutlesic 11, Oliver Bojang Visnes 10, Christoffer Heggelund 9, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Laurence des Bouvrie 6, Øyvind Torsetnes 5, Pat Dickert 3.

Gimle: Jørgen Odfjell 25, Milovan Savic 15, Dante Thompson 14, Espen Fjærestad 9, Mikkel Kolstad 5, Kristoffer Gjerde Sætren 4, Reidar Greve 3.

 

Viktig seier til Tromsø Storm: 113-109

Tromsø Storm og Fyllingen sto for et underholdende oppgjør i Tromsøhallen, med begge lag godt over 100 poeng og totalt 27 trepoengere i kurven.

Hjemmelaget ledet med 15 poeng (105-90) med litt over 3 minutter igjen å spille, men Fyllingen fikk inn en 14-1-run og var nær ved å stjele seieren i sluttminuttene.

Jacob Røysland reduserte til 106-104, men William McDonald gikk rett i angrep og la inn 108-104 før Bouna Black Ndiaye misset en treer og Devin Gilligan pådro seg sin femte foul mot Henrik Lange som tok returen. Fyllingen hadde lagfeil og Lange la begge straffene til 110-104, før Cole Long trygget Tromsøs seier med scoringen til 112-104.

Cole Long var banens gigant med 35 poeng, 12 returer, 6 steals og 5 assists, William McDonald var toppscorer med 37 poeng og hadde 8 returer.

Tromsø Storm la 17 av 34 trepoengere, med 5 av 9 fra Long, 5/10 fra McDonald, 3/4 fra Christopher Dobrée-Bell og 3/5 fra Aron Nielsen Finstad.

Devin Gilligan landet på 29 poeng, 13 returer, 5 assists og 5 steals for Fyllingen, Niko Skouen hadde 29 poeng og 8 returer og satte 4 av 8 treere.

Seieren betyr at Tromsø (19-10) tok et langt steg mot topp-4 og hjemmebanefordel i kvartfinalen, samtidig som de utfordrer Fyllingen (18-9) i kampen om 3.- plass og bronsemedaljer.

Fyllingen har Tromsø på innbyrdes (2-1), men har igjen Bærum i Nadderudhallen søndag, Gimle i Gimlehallen onsdag og hjemmekamp mot Centrum Tigers.

Tromsø er klar favoritt i sin eneste gjenstående kamp, hjemme mot Oppsal – men Fyllingen holder tredjeplassen med to seire i sine tre kamper.

 

Poengscorere Tromsø Storm – Fyllingen (113-109):

Tromsø Storm: William McDonald 37, Cole Long 35, Christopher Dobrée-Bell 12, Petar Radojicic 10, Aron Nielsen Finstad 9, Henrik Lange 6, Johannes Rydningen Lange 4.

Fyllingen: Devin Gilligan 29, Nikolas Kvåle Skouen 29, Fiifi Aidoo 24, Bouna Black Ndiaye 17, Jacob Røysland 5, Jovan Radulovic 4, Ivars Zvigurs 1.

 

Frøya stakk i 4. periode

Frøya ledet med 18 poeng tidlig i kampen (34-16), men Oppsal kom tilbake og kjempet om seieren helt til tidlig i fjerde periode.

På stillingen 52-56 forsvant Oppsal-kaptein Thomas Ble ut med en teknisk foul som var hans femte, men hjemmelaget kom enda nærmere og øynet sjansen til seier da Nataniel Nikolic la en trepoenger til 69-72 da 8 minutter gjensto. Men John Knight la inn en sterk scoring og Nikola Roso traff en trepoenger og ga Frøya overtaket og momentum igjen.

Oppsal hang med til 71-77 før gjestene dro fra med 24-11 i de siste 6 minuttene og vant klart, 101-82 – etter siste scoring på en spektakulær dunk fra John Knight III.

Frøya må spille resten av sesongen uten 3-poengseksperten Skyler White, som er blitt enig med klubben om å avslutte kontrakten. Han er nå tilbake i England med kona og parets første barn, som ble født for noen uker siden.

Ognjen Nisavic er tilbake i trening og kan rekke sluttspillkvartfinalene, og inntil videre er spesielt John Knight III og DeAngelo Stewart garantister for bergensernes scoringer og offensive styrke.

Knight hadde 22 poeng, 7 steals, 6 assists og 5 returer i kampen mot Oppsal. Stewart satte 6 av 13 trepoengere, ble toppscorer med 30 poeng og hadde i tillegg 7 returer.

Burak Kizilirmak, Jørgen Lamo, Christopher Dalland og Samba-Johan Hellebust Jaw leverte også viktige, norske bidrag i Oppsal Arena og sto for til sammen 42 poeng.

Oppsal måtte greie seg uten nøkkelspillere som Nick Kervens, Jacquez Henderson og Christian Andersen, men ga lenge Frøya jevn kamp.

Jacob Tryon var banens mest effektive spiller med sine 33 poeng, 11 returer og 2 blokker – og satte 2 av 5 trepoengere.

Frøya skal opp mot Ammerud søndag og avslutter seriespillet hjemme mot Bærum neste søndag. Oppsal har igjen bortekamper mot Centrum Tigers onsdag og Tromsø Storm lørdag. Da kan sesongen være over for BLNO-debutantene. Med 7-21 i seire og tap er Oppsal på 9.- plass, og holder seg i ligaen selv med tap i de to siste kampene hvis ikke Asker Aliens (5-22) vinner mer enn én av sine tre gjenstående kamper borte mot Nidaros Jets (søndag), borte mot Bærum og hjemme mot Kongsberg Miners.

 

Poengscorere Oppsal Panthers – Frøya (82-101):

Oppsal Panthers: Jacob Tryon 33, Thomas Ble 14, Etienne Nasser Aspevik 10, Nataniel Nikolic 10, Tomas Krogh Ceesay 8, Jonathan Linnestad 6, Fredrik Hårstad Trana 1.

Frøya: DeAngelo Stewart 30, John Knight III 22, Burak Kizilirmak 15, Jørgen Lamo 12, Christopher J. Dalland 8, Samba-Johan Hellebust Jaw 7, Nikola Roso 5, Stefanos Makariadis 2.

 

Full kontroll for Ullern: 67-49

Ullern gikk ut med 6-0 mot Bergen Elite, var oppe i 29 poeng (65-36) noen minutter ut i fjerde periode og vant til slutt med 19 poeng, 67-49.

Dermed tok Ullern sin niende seier (9-11) og et langt steg mot å sikre fjerdeplassen i BLNO.

Tori Solberg Halvorsen var kampens dominerende spiller og endte med 23 poeng, 8 returer og 6 assists. Micol Torresani hadde 10 assists i tillegg til 10 poeng.

Ane Schanke-Næss var Bergen Elites ledende spiller med 13 poeng, 4 assists og 3 steals.

Bergen Elite skal i aksjon igjen allerede søndag mot Bærum i Nadderudhallen.

 

Poengscorere Ullern – Bergen Elite (67-49):

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 23, Micol Torresani 10, Selma Freng Sørensen 9, Laura Martínez Basora 7, Sophia Priestley 6, Stina Wæraas Aune 4, Malin Schneidt 3, Camilla Wold Wægger 3, Fanny Dyngeland-Sundén 2.

Bergen Elite: Ane Schanke-Næss 13, Emma Thowsen Harloff 10, Tuva Andersen 9, Kristin Skåtun Hannestad 7, Rikke Sjumarken 6, Sunniva Vik Pettersen 4.

 

Seier nummer 15 for Asker Aliens

Tromsø Storm Ungdom holdt følge til 16-19 i slutten av første periode før Asker Aliens stakk av for godt med en 15-0-run.

Med sifrene 79-51 tok Asker sin 15. seier for sesongen (15-6) og rykket midlertidig opp på andreplassen foran Bærum (14-5), som spiller hjemme mot Bergen Elite søndag.

Tayler Bennett førte an for Asker med 17 poeng, 7 steals og 6 returer.

Kapteinen og veteranen Oda Marie Austheim (39) var sterk og noterte seg for 16 poeng, 8 returer og 2 blokker for Tromsø Storm Ungdom.

 

Poengscorere Tromsø Storm Ungdom – Asker Aliens (51-79):

Tromsø Storm Ungdom: Oda Marie Austheim 16, Vilde Havnes 11, Alexandra Polishchuk 10, Ingeborg Nitter Gruber 7, Ingrid Elise Karlsen 3, Victoria Gundersen 2, Andrea Pauline Karlsen 2.

Asker Aliens: Tayler Bennett 17, Andrine Bergseth 14, Hannah Reynolds 10, Kristine Barstad Lindholm 9, Siri Granheim 8, Ina Marie Ekholt 7, Ingrid Selvik 5, Julie Skorpen 5, Kristine Valberg Nyegaarden 4.