BLNO / Nyheter / – Godt å være tilbake
Stian Mjøs i en drive mot Ammerud-forsvaret med Orji Okoroafor (til venstre) og Sebastian-Ionut Slabu i torsdagens BLNO-kamp. Til høyre i bildet er Fredrik Kleivdal.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Mjøs i en drive mot Ammerud-forsvaret med Orji Okoroafor (til venstre) og Sebastian-Ionut Slabu i torsdagens BLNO-kamp. Til høyre i bildet er Fredrik Kleivdal. FOTO: ERIK BERGLUND

– Godt å være tilbake

Stian Mjøs brukte ikke mange dagene på å komme seg over nedturene med landslaget. Mot Ammerud spilte Bærum-kapteinen igjen hovedrollen og ble en matchvinner med 26 poeng og treerne som ga hjemmelaget et avgjørende forsprang tidlig i fjerde periode.

Bærum – Ammerud 85-69

Landslagets og Bærums kaptein innrømmet at det var godt å komme i gang igjen i BLNO etter nedturen med Norge.

– Jeg var helt ræva og det er egentlig bare å prøve å glemme det. Godt å være tilbake, men det forventet jeg også, fastslo Mjøs, som fylte 34 år mandag.

Han er toppscorer i ligaen med 25,4 poeng i snitt pr. kamp og har 41 prosent treff på trepoengere, men mot Danmark og Nord-Makedonia ble det 1 og 0 poeng – etter 0/4 og 0/5 på treerne.

Hjemme i Nadderudhallen var Mjøs sitt vanlige jeg igjen og temposetter i et Bærum-lag som til slutt fikk kontroll på Ammerud i en underholdende kamp.

 

Toppscorer og matchvinner

Han traff 7 av sine 10 første trepoengere, og den sjette og sjuende kom rett etter start i fjerde periode og økte hjemmelagets ledelse fra 64-58 til 70-58. Det rykket greide Ammerud aldri helt å reise seg fra, også fordi Mustapha Dibba måtte gå ut med overtråkk med 8 minutter igjen å spille.

Stian Mjøs ble kampens toppscorer med 26 poeng og hadde i tillegg 8 assists, 5 steals og 4 returer. Han endte med 7 av 12 på treerne.

Landslagskollega Sjur Dyb Berg markerte seg også solid med 12 poeng, 14 returer, 4 assists og 2 blokker.

– Det så vi på første treningen mandag, at de gutta var revansjsugne og ville vise seg fram, sa Mathias Eckhoff.

 

Mitchell tilbake - Gilchrese og Dibba ut med skader

Steffon Mitchell har vært ute i over en måned med en skade i hånden, men var tilbake og bidro med blant annet 12 poeng og 6 returer.

– Han er en forankring inside, er god i forsvar og gir oss en annen dimensjon, understreker Stian Mjøs.

Skader satte likevel sitt preg på kampen. Ammeruds pointguard Xavier Sewell er fortsatt på sidelinja med en vond ankel, mens Bærums playmaker Eric Gilchrese gikk av banen før det var spilt 4 minutter og ble værende på benken resten av kampen.

– Jeg prøvde å stoppe, men fikk en liten vridning og var litt bekymret siden det er samme kne (venstre) som jeg hadde ruptur i for tre år siden. Så husket jeg på Juan (Ferrales) og skaden hans og forsto at jeg det ikke var så smart å gå inn igjen, forklarte Gilchrese, som håper og tror han er klar igjen til søndagens kamp mot Fyllingen.

 

Usikker mot Frøya

Mustapha Dibba er usikker på om han rekker Ammeruds hjemmekamp mot Frøya søndag, men sikter seg iallfall på bortekampen mot Kongsberg Miners onsdag.

– Det er overtråkk, Orji (Okoroafor) landet på foten min, men det er ikke så ille. Jeg håper å kunne spille om en uke, men ikke sikkert jeg klarer det søndag, sa den svenske forwarden, som 15 poeng, 10 returer og 5 assists for de grønnkledde.

Bryan Battle styrte mye av Ammeruds offensiv og ble mestscorende med 18 poeng, Jonatan Hjelseth Mæhlum la 4 av sine 7 første trepoengsskudd (ble 4 av 9).

Bærum var best på returer (49-43), med Sjur Dyb Berg på 14 – hvorav 8 var offensive. 18-årige Fredrik Kleivdal hadde 8 returer og 3 blokker samt 4 poeng i en solid kamp.

 

Bærum mot Fyllingen søndag

Bærum (15-11) holder sjetteplass på BLNO-tabellen og har mye å spille for i sine fire siste kamper. Fjorårsfinalisten håper fortsatt å kunne ta igjen Frøya (17-10) og Tromsø Storm (18-10) på plassene foran.

Fyllingen kommer på besøk til Nadderudhallen søndag, Asker Aliens er motstander i samme hall tirsdag og så avslutter Bærum borte mot Gimle og Frøya i Bergen helgen 11.- 12. mars.

Mot Ammerud viste laget mye bra i angrep, med høyt tempo og god ballbevegelse.

– Angrepsmessig var det greit, men det tok litt tid før vi fikk stops, mente Stian Mjøs.

Han har tro på at Bærum kan klatre fra sjetteplassen.

– Men da må vi nok vinne alle de resterende kampene våre. Det hadde vært best å komme helt opp til fjerdeplass og fått hjemmebanefordel, sa lagkapteinen.

 

Poengscorere Bærum – Ammerud (85-69):

Bærum: Stian Mjøs 26, Sjur Dyb Berg 12, Steffon Mitchell 12, Oscar Hellebust 11, Ludvik Mürer Bergseng 9, Amar Pinjo 6, Fredrik Kleivdal 4, Alexander Eckhoff Bech 3, Eric Gilchrese 2.

Ammerud: Bryan Battle 18, Mustapha Dibba 15, Jonatan Hjelseth Mæhlum 13, Andreas X. Isaksen 9, Miilah Kombat 9, Orji Okoroafor 3, Sebastian-Ionut Slabu 2.