Skoleturneringen 2019

Mollerens1.jpg
Skoleturneringen rekrutterer nye spillere
Skoleturneringen er i ferd med å etablere seg som en viktig rekrutteringsarena for barn i Bergenområdet.

Rett før jul ble Skoleturneringen arrangert for 3. gang siden arrangementet ble gjeninnført i 2017. Uøvde elever fra 6. klassetrinn ble invitert av Region Vest til Haukelandshallen for å ha det gøy med basketball i en hel dag. Målet med arrangementet var å skape idrettsglede og mestring.

Hele 25 lag (13 guttelag og 12 jentelag) var påmeldt, og det ble spilt i to klasser; Gutter uøvd 6. trinn og Jenter uøvd 6. trinn. Hele 220 elever fra åtte ulike skoler deltok. Det ble spilt etter EasyBasket-regler, det var ikke sluttspill, alle fikk spille tre kamper hver, og det ble ikke kåret én vinner av hele turneringen. Samtlige barn fikk t-skjorte, informasjonsfolder for dem som ønsket å begynne med basketball, sponsorpremie og mulighet for gratis adgang på elite-kamper.

I Haukelandshallen ble det spilt på små baner og på lave kurver. Dette øker mestringsfølelsen for 6. klassingene, og hver kamp hadde en erfaren kampleder samt to i sekretariatet.

- Det var god informasjon, lett å komme i kontakt med dere, det var godt organisert, og det har vært lett å vite når vi skulle spille kamper, sier lærer for klasse 6B på Tveit skole, Erna Bjørke. Hun var også fornøyd med at kamplederne var gode til å tilpasse seg til spillerne.

Alle barn og voksne fikk sponset sjømat fra Lerøy. Det var Bergen Elite som gjennomførte Skoleturneringen på vegne av Region Vest, og påmeldingsportalen www.skolebasket.no ble brukt for å forenkle informasjonsarbeidet med deltakerne. Høsten 2020 gjennomføres Skoleturneringen for 4. gang.

- Jeg opplever at vi nå har funnet en form på dette arrangementet som fungerer bra for både voksne og barn. Jeg er overbevist om at dette arrangementet vil gi oss mange nye basketballspillere på sikt, selv om rekrutteringseffekten ikke enkelt kan måles fra ett år til det neste, sier daglig leder i Region Vest, Lene Instebø.