Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ulriken lot seg ikke stresse
Aurora Sørbye i en drive mot Selma Deisz i søndagens kamp i Landåshallen. 17-årige Sørbye var sentral hos Ulriken med 16 poeng, 4 steals og 3 assists, 18-årige Deisz hadde en god kamp for Bærum med 10 poeng etter å ha satt 2 av 5 trepoengere.
FOTO: KJELL EIRIK HENANGER
Aurora Sørbye i en drive mot Selma Deisz i søndagens kamp i Landåshallen. 17-årige Sørbye var sentral hos Ulriken med 16 poeng, 4 steals og 3 assists, 18-årige Deisz hadde en god kamp for Bærum med 10 poeng etter å ha satt 2 av 5 trepoengere. FOTO: KJELL EIRIK HENANGER

Ulriken lot seg ikke stresse

Bærum løftet seg mange hakk etter fadesen mot Bergen Elite lørdag og la press på Ulriken da de hentet inn 10 poeng og plutselig bare lå 2 bak (35-33) tidlig i tredje periode. Da slo hjemmelaget til, stilte inn skuddene og hadde plutselig avgjort kampen.

Ulriken Eagles – Bærum 70-61

Med 14 strake seire og Asker Aliens og Bærum på plassene nærmest med henholdsvis fire og fem tap, er løpet kjørt:

Ulriken Eagles tar et nytt seriemesterskap.

Men ikke alt gikk på skinner i sesongens tredje oppgjør mot laget som snøt Ulriken for NM-tittelen i fjor, Bærum.

Gjestene var plutselig bare 2 poeng bak (35-33) i begynnelsen av tredje periode, før spesielt Stine Austgulen tok ansvar.

– De fikk angrepsreturer og begynte å treffe, så de kom litt innpå oss.

– Kampen i dag var litt rufsete, selv om vi var bra både fremover og bakover i perioder. Men vi hadde aldri god flyt, mente lagkapteinen.

 

Et regn av trepoengere

Toppscorerens flyt var derimot lite å innvende mot.

Stine Austgulen satte 6 av 8 trepoengere og totalt 30 poeng – og var spilleren som tok ansvar da Ulriken var presset like etter pause.

Først scoret hun to topoengere til 37-33 og 39-33, og så begynte Ulrikens trepoengsshow.

Synne Jacobsen satte de to første før Bærum tok timeout (45-35) og ble møtt av tre nye treere fra Stine Austgulen, Aurora Sørbye og Austgulen igjen. 54-37, og da Synne Jacobsen også la inn den første scoringen i fjerdeperioden, var de røde oppe i 19 poengs ledelse.

 

– Bedre utgave

Det hadde Bærum aldri mulighet til å hente inn igjen.

– Vi har ikke råd til breakdowns og runs mot oss hvis vi skal slå Ulriken. De kontrollerte kampen, men vi klarte iallfall å samle oss å få sluttresultatet ned under 10 poeng, konstaterte Ola Gravem Knutsen.

– For oss var det viktigst å kunne fremstå i en langt bedre utgave enn vi gjorde i går, og det greide vi.

 

45 prosent treff

Ulriken traff 10 av 22 trepoengere – 45 prosent – med Stine Austgulen på 6 av 8, Aurora Sørbye på 2 av 4 og Synne Jacobsen på 2 av 5.

Bærum, som hadde 4 av 26 (!) mot Bergen Elite lørdag, satte 4 av sine 7 første, men bommet de 8 siste.

Stine Austgulen hadde 6 assists i tillegg til sine 30 poeng, Aurora Sørbye hadde 16 poeng, 4 steals og 3 assists, Maren Austgulen 6 returer, 5 assists og 4 blokker – effektiv uten å score.

Hos Bærum spilte Makana Stone en kjempekamp, og ingen kan se logikken i å score 8 poeng mot Bergen Elite og 29 mot Ulriken dagen etter. Den amerikanske guarden hadde også 15 returer og 5 steals og var gjestenes store profil.

 

USA-importen hjemme igjen

Ulrikens amerikaner Riley Fitzwater (1,94) ble igjen i USA etter juleferien, etter enighet mellom henne og klubben. Centeren ble ikke helt den spilleren laget hadde håpet på.

Samtidig er Vilde Tveito (27) tilbake i spill etter et lengre skadefravær og sesongdebuterte mot Bærum i et lite minutt.

Bærum på sin side får Tiril Rokne Hjelde (22) i spill igjen allerede til hjemmekampen mot Tromsø Storm Ungdom 5. februar.

 

– Fortsatt på skuddhold

Ola Gravem Knutsen har ikke gitt opp håpet om å utfordre Ulriken Eagles også denne sesongen, selv om Bærum i første omgang også må vise seg bedre enn Asker Aliens for å kunne komme til en ny finale. Lagene møtes igjen i Nadderudhallen tirsdag 14. februar.

– Vi føler fortsatt at vi er på skuddhold, selv om vi har utfordringer her og der. Vi må få justert oss i de ukene som gjenstår før sluttspillet og vi har en stor jobb som må gjøres, understreker Bærum-treneren.

– Vi kan heller ikke fortsette å skyte så dårlig som vi har gjort i de siste kampene. I dag hadde vi 4 treff på trepoengere og Ulriken 10, bare det er 18 poengs forskjell.

 

Poengscorere Ulriken Eagles – Bærum (70-61):

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 30, Aurora Sørbye 16, Synne Jacobsen 14, Celine Klett 7, Sunniva Sørbye 2, Katrine Vinther Fjærestad 1.

Bærum: Makana Stone 29, Abbey Hoff 11, Selma Deisz 10, Julie McCarthy 7, Cecilia Riise 4.