NBBF Nordisk U16-sølvjentene.JPG
​U16-jentene jubler for sølv i nordisk i Finland. Bak fra venstre Maria Viktoria Haukenes (Ytrebygda), Maria Thoresen Myklebust (Sandvika), Julie Schütz Pettersen (Hop), Synne Jacobsen (Ytrebygda), Sunniva Sørbye (Ulriken Eagles) og Karyn Sanford (Ulriken Eagles). Foran fra venstre Felicia Dyngeland-Sundén (Ullern), Ingeborg Birkeland (Hop), Frida Drivenes (Hop), Ane Schanke-Næss (Hop), Celine Klett (Ulriken Eagles) og Fatima Mohammad (Ulriken Eagles).

Vil avslutte nordisk med stil

- Vi må «take care of business” og vinne den siste kampen, forsikret Karyn Sanford.
 

Etter Sveriges seier over Finland (73-68) var det klart:

De norske jentene får sølvmedaljer i U16-nordisk uansett resultat i mandagens avsluttende kamp mot Estland. Norge har slått Island (54-50), Finland (80-49) og Danmark (66-65) og kun tapt for Sverige (56-62) – i kampen som viste seg å bli helt avgjørende for gull og sølv i mesterskapet.

Finland og Danmark kan også komme opp på tre seire og vil være likt i poeng hvis Norge skulle tape for Estland, men begge har tapt for de norske jentene og vil gå bak på innbyrdes resultater.

- Sølv er jo veldig bra, men samtidig er det litt kjipt at det ikke ble gull. Sverige var veldig heldige med skuddene mot oss og vi uheldige, det var små marginer. Men nå må vi «take care of business» og vinne den siste kampen også, fastslo 15-åringen som styrer det norske laget i rollen som pointguard og som hadde 18 poeng, 10 assists og 7 returer da danskene ble slått 66-65 tidligere på dagen.

 

"Stjernekamp" mot Finland

Både Karyn og coach Ola Gravem Knutsen føler at laget har nådd opp på sitt beste i bare én av de fire kampene, utklassingsseieren over Finland.

- Det var en «stjernekamp», og 80-49 er jo den største seieren i U16-klassen i nordisk i år. Vi viser karakter og vinner to av tre jevne kamper og vi slår to av de tre lagene som er i A-EM (Sverige, Finland og Danmark), påpeker Knutsen.

- Men vi er egentlig et veldig bra skudd-lag, men har vært det bare mot Finland. Vi må finne tilbake til den gode langskytingen før EM, så jeg gir jentene bare to viktige beskjeder før vi møtes igjen 2. august: De må holde seg i form gjennom juli og de må skyte mye, fastslår U16-coachen.

 

Tøff turnering i Polen før EM

B-EM i Sofia begynner torsdag 15. august, og Norge møter toppnasjonene Israel og Kroatia (som rykket ned fra A-divisjonen) i sine to første kamper, før Sveits, Slovakia og Kosovo er motstandere i de tre siste kampene i gruppespillet.

Helgen før EM skal de norske jentene ut i en tøff turnering i Wolomin i Polen, der de møter A-nasjonene Litauen, Tyskland og Polen.

- Det er helt uvurderlig matching for oss, med tre lag som i utgangspunktet er tøffere enn de tre A-lagene vi har møtt her i nordisk. Nå vil vi komme til EM i kampform, presiserer Ola Gravem Knutsen.