2019 - U18 - 2000 LL-13.nett.jpg

Samlinger og retningslinjer for ungdomslandslagene før Nordisk mesterskap

Fordi ungdomslandslagene ikke regnes som toppidrett endres nå opprinnelig plan på disse lagenes aktivitet inn mot Nordisk mesterskap. De første samlingene blir 25.-27. juni. NBBF vil oppdatere med info fra vertsnasjonen Finland så snart vi mottar den.

NBBF har fått bekreftet fra NIF at ungdomslandslagene ikke kan inngå i toppidrettsdefinisjonen. Dermed kan ikke våre ungdomslandsspillere bevege seg over kommunegrensene før myndighetene åpner trinn 3 i gjenåpningsfasen.

Regionale samlinger avlyses
Regionale landslagssamlinger 18-20 juni må derfor avlyses. Regionale samlingene hadde en nøkkelrolle i uttakssituasjonen, men det lar seg ikke gjennomføres som planlagt.

Dette gjør at uttaket blir utfordrende, og det ber vi om forståelse for. Trenerteamet tar ut 20 spillere til denne samlingen. Grunnlaget for dette uttaket blir da vanskelig uten regionale landslagssamlinger, nasjonale turneringer og i de fleste kommunene – ingen regionale seriekamper. Trenerteamene er i dialog med klubbtrenere for å få tilbakemeldinger på de aktuelle landslagsspillere, og kunne gjøre et uttak som er så godt som vi kan få det til på det grunnlaget vi har.

Hvordan vurdering foretas
Den nasjonale landslagssamlingen den 25-27 juni blir stående. Innkalling til denne vil komme rundt 15. juni. Tilbakemeldingene fra klubbtrenerne blir inkludert i vurderingen, sammen med observasjoner og vurderinger trenerteam har gjort selv under samlingene i høst.

Datoen for U16 aldergruppen har blitt flyttet en dag etter ønske fra anleggseierne.

U16M/K             1-5.august 2021
U18M/K             16-20 august 2021

Avklaringer med myndigheter
Det finske forbundet er i dialog med myndighetene angående organiseringen av turneringen i henhold til smittevernstiltakene. Finland opererer med restriksjoner på innreise på nesten lik linje som Norge. De nordiske landene blir oppdatert på hvilke innreiser regler som gjelder til Finland i august.

NBBF er også i dialog med norske myndigheter som gjelder innreise i etterkant av Nordisk mesterskap. NIF og NBBF håper og tror på lettelser i karantene og restriksjoner i august, men oppdatert informasjon om dette vil også inkluderes i innkallingen.

Samlinger
Innkallingen til den første nasjonale landslagssamlinger publiseres på basket.no og sendes til spillere pr epost rundt 15. juni. I innkallingen vil man få informasjon vedrørende smittevernstiltakene, reise og overnatting, utstyr og økonomi. Eventuelle tiltak som spillere og støtteapparatet må gjennom i forkant av turneringen blir sendt ut i forbindelse med innkallingen til den nasjonale landslagssamlingen. Alle oppdaterte retningslinjer rundt innreise, karantene og smitteverntiltak, vil bli sendt ut fortløpende etter hvert som vi får dem.

 

U16M/K             

25.-27.juni 2021, Nasjonal landslagssamling      

23.-25. juli 2021, Nasjonal landslagssamling

*28.-30. juli 2021, Nasjonal landslagssamling     

1.-05. august 2021, Nordisk

*samlinger kan måtte flyttes fremover dersom avreise til nordisk blir fremskyndet pga restriksjoner tilknyttet innreise til Finland f..eks 23-28/7

 

U18M/K

25.-27.juni 2021, Nasjonal landslagssamling

06-08. august 2021, Nasjonal landslagssamling

*13-15. august 2021, Nasjonal landslagssamling

16.-20. august, Nordisk

*samlinger kan måtte flyttes fremover dersom avreise til nordisk blir fremskyndet pga restriksjoner tilknyttet innreise til Finland f.eks 07-13/8

Vertskap og arena
Det er Finland som er vertskap for mesterskapet, og turneringen blir spilt i Kisakalio 40 minutters reise utenfor Helsinki. Anlegget er et stort og moderne sportskompleks som ligger isolert til, og dermed kan ivareta strenge smittevernkrav på en god måte.