NBBF Sjur Dyb Berg.jpg
​Sjur Dyb Berg hadde en solid kamp mot Sveriges "Framtidslandslag" i Östersund og noterte seg for 14 poeng og 15 returer. Bildet er fra fjorårets Small Countries-EM i San Marino og Norges kamp mot Moldova.

Første stikk til Sverige

Det svenske «Framtidslandslaget» la 13 3-poengere og holdt unna for Norge i Östersund.
 

Sverige – Norge 79-70

- Vi var veike, det var tydelig at vi ikke hadde spilt kamper på en stund og forsvarsmessig ble det for lurvete, kommenterte Mathias Eckhoff da hans utvalgte var slått 79-70 av Sveriges «Framtidslandslag» i den første av to treningskamper i Östersunds Sporthall.

Norge fikk to nye og tunge forfall før kampen:

Chris-Ebou Ndow satt på benken i 4 x 10 minutter med en lyskestrekk, mens Tobias Rotegård er i forhandlinger med et universitetslag i USA og trakk seg fra turen til Sverige.

Ndow spiller heller ikke søndagens kamp (14.30), da han skal til Frankrike og slutte seg til sin nye klubb, Denain Voltaire.

 

Hadde bare ni spillere

- Med bare ni spillere og ikke tid til å kalle inn erstattere ble vi tynne. Sverige kunne rotere mye mer, presiserte Eckhoff.

I tillegg mangler Norge flere av de beste NCAA-spillerne med Harald Eika Frey i spissen, samt Europa-proffene Karamo Jawara, Bouna Ndiaye og Eivind Lamo.

De norske gutta ledet likevel 21-20 etter første periode, men kom etter hvert noen poeng på etterskudd og måtte jage en svensk ledelse resten av kampen.

«Framtidslandslaget» var oppe i 13 poengs ledelse (53-40), men Norge kom tilbake og var nede i 5 (66-61) midtveis i fjerde periode og hadde flere muligheter til å komme enda nærmere. I stedet dro svenskene fra til seier 79-70.

 

Mjøs: Fem 3-poengere, 25 poeng

Stian Mjøs kom sterkt i de siste periodene og ble kampens toppscorer med 25 poeng etter å ha prikket inn fem 3-poengere på 10 forsøk. Men svenskene var råere: De endte på 13 3-poengere (av 40), med toppscorer Anton Kobylak-Berglund (20 poeng) på 6 av 11.

Sjur Dyb Berg markerte seg som Norges mest effektive spiller med en knallsterk double-double: 14 poeng og 15 returer.

- De scoret 20 poeng på våre 13 turnovers, og tok litt for mange offensive returer – 16. Skal vi vinne i morgen, må vi spille bedre forsvar, fastslo Mathias Eckhoff.

 

Poengscorere Norge:

Stian Mjøs 25, Sjur Dyb Berg 14, Øivind Lundestad 13, Stian Emil Berg 11, Johannes Dolven 4, Alex Dakin 3.

Toppscorer Sverige: Anton Kobylak-Berglund 20.