Juan Ferrales og Kongsberg Miners tok sin 23. strake seier med 101-79 over Nidaros Jets i Trondheim lørdag, og har seriegullet i boks etter at Fyllingen tapte for Frøya. Bildet er fra Miners' hjemmekamp mot Bærum, med Gaute Haugen (til venstre) og Marcus Barnett i forsvar for gjestene. FOTO: ERIK BERGLUND
Juan Ferrales og Kongsberg Miners tok sin 23. strake seier med 101-79 over Nidaros Jets i Trondheim lørdag, og har seriegullet i boks etter at Fyllingen tapte for Frøya. Bildet er fra Miners' hjemmekamp mot Bærum, med Gaute Haugen (til venstre) og Marcus Barnett i forsvar for gjestene. FOTO: ERIK BERGLUND

Tangerte rekord og sikret gull

Kongsberg Miners kontrollerte inn til sin 23. seier på rad i BLNO – og sikret seriemesterskapet da Frøya slo Fyllingen.

 

Nidaros Jets – Kongsberg Miners 79-101

Bunn mot topp gikk som det måtte gå:

Miners ledet hele veien i Husebyhallen, var foran med 30-17 etter førsteperioden og kontrollerte inn til seier 101-79 etter en kamp hvor begge lag imponerte med glimrende 3-poengsskyting.

Samtidig har Kongsberg-laget vunnet alle sine 21 kamper denne sesongen, og med de to siste NM-finalene mot Gimle i fjor i tillegg, er de kommet opp i 23 på rad: En tangering av Asker Aliens-rekorden fra sesongen 2017/18. Den kan bli slått allerede i dag når Miners får besøk av Tromsø Storm i Kongsberghallen.

Noen timer senere var også seriemesterskapet i boks for Kongsberg Miners, da tabelltoer Fyllingen tapte lokaloppgjøret mot Frøya, 81-91. Det betyr at Fyllingen med 16-6 i seire og tap etter 22 kamper ikke engang i teorien kan ta igjen serielederne. Med fem seire til Fyllingen og seks tap for Miners (!) vil lagene ende likt på 21-6, men Miners er uansett foran etter 2-0 i innbyrdes oppgjør. Lagene møtes igjen i siste runde i Kongsberghallen 1. mars.

 

- Viktig å vinne grunnserien

Kongsberg Miners har dermed vunnet to seriemesterskap på rad – og tre av de fire siste. Klubben kan også sikre NM-gull for tredje på rad.

- Å vinne seriemesterskapet er hyggelig og stort og noe vi i Miners legger vekt på, understreker Stein Erik Rotegård.

- Mange snakker om at det bare er sluttspillet som gjelder, og det har de jo delvis rett i, men vi har hele tiden sagt at det er viktig å vinne grunnserien. Det viser at man har vært stabilt god og best gjennom en hel sesong.

- Jeg husker også da Asker satte rekorden på 23 seire på rad at vi trodde den rekorden ville stå lenge, og vi hadde ikke noe sånt mål før denne sesongen. Vi visste vi hadde et godt lag, men BLNO i år er jevnere og mange lag har hevet seg og på en gitt dag kan man tape for alle i ligaen. Så det er en sterk prestasjon av laget, fastslår Miners-treneren.

Miners satte 14 av sine 28 3-poengere i Husebyhallen, med Nikolas Skouen på 5/8, Juan Ferrales på 4/7 og Max Richardson på 3/6. Men hjemmelaget var faktisk helt oppe på 56 prosent treff med 9 av 16, etter 2/2 fra Jakob Baiden og 2/3 fra både Burak Kizilirmak og Kongsbergs egen Mihajlo Krivokapic.

- Jeg må bare gi kred til Nidaros som treffer så godt og som legger ned en stor innsats. De har masse guts i laget og gjør en veldig god kamp, sa Stein Erik Rotegård om ligaens bunnlag (3-19).

 

Rekord mot Tromsø Storm?

Søndag kan Miners hylles som seriemestere av sitt store hjemmepublikum i Kongsberghallen, og med seier over Tromsø Storm blir det 24 strake og norsk rekord.

- Vi fokuserer alltid på én kamp av gangen og tenker på gode prestasjoner uavhengig av rekorden. Tromsø har vært litt opp og ned, men de har et godt komponert lag med gode skyttere og sterke folk under kurven, presiserer Rotegård.

Joshua Hart har slitt med en ankelskade og sto over kampen i Trondheim lørdag, men spiller søndagens hjemmekamp mot Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Jakob Baiden 19, Even Skjellaug 18, Simon Midtvedt 11, Mihajlo Krivokapic 10, Burak Kizilirmak 8, Jørgen Kjesbu 5, Christian Tøfte 4, Mats Selboe 2, Brage V. Sørensen 2.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 26, Nikolas Skouen 22, Max Richardson 18, Petar Kutlesic 15, Matias Save 8, Christoffer Heggelund 6, Aly Hudgins 4, Erik Borg 2.