Magnus Midtvedt førte an for Centrum Tigers  da Ammerud ble innhentet og slått. Her er han i en drive mot Ouzhan Farzaneh (til venstre) og Eyoab Yemane. FOTO: ERIK BERGLUND
Magnus Midtvedt førte an for Centrum Tigers da Ammerud ble innhentet og slått. Her er han i en drive mot Ouzhan Farzaneh (til venstre) og Eyoab Yemane. FOTO: ERIK BERGLUND

Sesongens største snuoperasjon

Ammerud ledet med 27 poeng, men Centrum Tigers hentet inn alt og spurtet til seier med 7.

 

Centrum Tigers – Ammerud 80-73

- Vi er veldig flinke til å løpe og bevege oss i første periode, men går litt bort fra det, spiller mer isolert og blir for «safe». Vi bremser av spillet vårt, kommer ikke tilbake til den samme rytmen og får ikke de samme skuddene, forklarte Andreas Isaksen.

- Hadde vi holdt trykket oppe, hadde vi avgjort denne kampen etter to perioder, sa Anmerud-guarden.

Han var tilbake etter en kamps karantene, tydelig spillesugen og la fire 3-poengere før det var spilt fem minutter av kampen! Da ledet gjestene 21-6 i Vulkanhallen, etter å ha gått ut med 16-0 blant annet takket være tre 3-ere fra Isaksen og én fra Orji Okoroafor.

Centrum-spillerne så ut som de knapt var våkne.

De grønnkledde gikk opp til 36-10 i første pause og økte til 37-10 med en straffe fra Ouzhan Farzaneh tidlig i andreperioden.

 

Opp på sjetteplass

Så snudde alt likevel, og med seier 80-73 sørget Centrum Tigers for BLNO-sesongens hittil sterkeste snuoperasjon.

- Kjempegøy å være i den enden av det, for det er jo bare noen uker siden vi ledet med 18 og tapte med ett for Fyllingen, minnet Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen om.

- En karakterbyggende seier som løfter momentet vårt videre, og en veldig viktig seier. Nå har vi Nidaros, Asker og Ammerud på innbyrdes, konstaterte han.

Centrum gikk opp på sjetteplass med 8-11 i seire og tap, forbi Tromsø Storm (8-12) på innbyrdes oppgjør og på samme poengsum som Gimle (8-10), inntil videre. Med Ammerud (7-13) rett bak på åttendeplass og Asker Aliens (4-15) som fortsatt kjemper for sluttspill. Nidaros Jets (3-18) er i praksis sjanseløse til å komme seg opp blant de åtte beste, med bare seks gjenstående kamper.

 

Innbytterne tok tak

- Vi var helt «daue» fra start, mens Ammerud var klare. Vi er helt avhengig av energi og må spille forsvar for å komme i gang og få løp, for da får vi bevegelse i angrep. Det er først i andre periode det begynner å feste seg, med innbytterne våre – Øyvind (Torsetnes), Akrem (Dagnew), Fredrik (Trana) og flere, vi holder Ammerud til 9 poeng i den perioden, de leder med 18 og da snakker vi om å ta 5 og 5 minutter av gangen. Og når vi begynner å løpe henger ikke Ammerud helt med, da får vi situasjoner, konstaterer Kristiansen.

Allerede før fjerdeperioden hadde hjemmelaget skaffet seg kontakt med 53-55, men Ammerud gjenvant momentum i noen minutter og var foran 58-53 etter tre straffer fra Andreas Isaksen, 64-60 etter Orji Okoroafors tredje 3-poenger og 66-62 etter en drive fra Armani Cotton.

 

Aslesen matchvinner

Øivind Lundestad og Henrik Lange sørger for utligning til 66-66, før Sander Aslesen tar ansvar og blir en matchvinner med 9 av de 11 neste Centrum-poengene. Først en «and-one»-situasjon etter en drive der Cotton pådrar seg feil: 69-66 og hjemmelaget i ledelse for første gang i kampen, fire minutter før slutt. En ledelse de aldri gir fra seg. Okoroafor reduserer til 69-68, men Aslesen driver rundt Cotton og legger 71-68. Akrem Dagnew spiller fri Henrik Lange til 73-69, før Aslesen setter inn 75-69 inside.

En 3-poenger fra Cotton gir Ammerud nytt håp på 77-73, men «spiker’n i kista» sørger Centrums kaptein og leder Magnus Midtvedt for med 3-eren til 80-73 og bare 20 sekunder igjen.

- Fra helvete til himmel for vår del, fastslo Sander Aslesen og ville nedtone sin egen betydning.

- Jeg får det til bra på slutten, men føler den viktigste jobben er når vi kommer ut etter pause og de andre gutta tar tak. Det lugger for oss i starten, men det handler om å fortsette å spille vårt spill og gjøre det vi har trent på. Angripe, bevege oss uten ball, tvinge det andre laget til å feile i større grad. Men dette var virkelig en laginnsats, med mange fra benken som bidro. Innhoppet til Øyvind Torsetnes i andre periode var nesten det som holdt oss inne i kampen, sa Aslesen.

Magnus Midtvedt ble toppscorer med 24 poeng etter 9 av 10 fra straffestreken og hadde 8 returer. Øivind Lundestad noterte seg for 18 poeng etter 4 av 9 på 3-poengere. Samuel Amed Diomande hadde 13 poeng og 9 returer, Henrik Lange 8 og 7 i de samme kategoriene.

Hos Ammerud er pointguard og toppscorer Ilarion Bonhomme fortsatt kneskadet og på benken, men laget leverte likevel sesongbeste i førsteperioden i Vulkanhallen.

Orji Okoroafor og Armani Cotton var mestscorende med 19 poeng hver, Cotton hadde i tillegg 10 returer.

Andreas Isaksen åpnet kampen i stor stil med å treffe sine fire første 3-poengere, men endte på 4 av 7. Laget lå på 6 av 11 etter første periode, men traff bare 3 av 20 i de tre siste.

Oliver Bojang Visnes markerte seg igjen positivt med 12 poeng og 9 returer.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 24, Øivind Lundestad 18, Samuel Amed Diomande 13, Sander Rivø Aslesen 11, Henrik Lange 8, Akrem Dagnew 2, Øyvind Torsetnes 2, Vegard Tangen 2.

Ammerud: Armani Cotton 19, Orji Okoroafor 19, Andreas Isaksen 15, Oliver Bojang Visnes 12, Thomas Vangen 5, Ouzhan Farzaneh 3.