Stian Emil Berg leverte en sterk andre halvdel og endte på 12 poeng og 5 assist da Bærum slo Gimle 82-70 i Gimlehallen fredag. Bildet er fra fjorårets NM-semifinale i Nadderudhallen, med Berg i layup mot Jørgen Odfjell. Bak til venstre er Eivind Lamo og med nummer 31 Milovan Savic. FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Emil Berg leverte en sterk andre halvdel og endte på 12 poeng og 5 assist da Bærum slo Gimle 82-70 i Gimlehallen fredag. Bildet er fra fjorårets NM-semifinale i Nadderudhallen, med Berg i layup mot Jørgen Odfjell. Bak til venstre er Eivind Lamo og med nummer 31 Milovan Savic. FOTO: ERIK BERGLUND

Seier som styrker selvtilliten

 

Gimle – Bærum 70-82

Hjemmelaget hadde for første gang denne sesongen sitt beste lag – på papiret – med Eivind Lamo tilbake i startfemmeren, etter en halv sesong på nivå 3 i Spania.

Lamo ble Gimle-toppscorer med 15 poeng og viste prov på hva han kan, men Audun Eskelands mannskap var ikke samkjørt og leverte en angrepskamp langt under pari.

- Gimle kommer til å bli kjempegode, men det tar tid å bygge kjemi og flow, sa Mathias Eckhoff om landslagstrener-kollega Eskelands lag.

Sine egne hadde han god grunn til å være fornøyd med.

Med tap ville Bærum risikert å få Gimle som en ny konkurrent til den viktige tredjeplassen på tabellen, men seieren sendte de lyseblå opp i 13-7 i seire og tap, mens Frøya står på 12-7 og Gimle falt ned på 8-10.

- For første gang denne sesongen syns jeg vi viser karakter som kan bygges til noe mer. Det er jo også forventet av dette laget, erkjente Eckhoff.

 

Storkamp av Raadik

Toomas Raadik åpnet kampen med å score Bærums 9 første poeng (9-7), hadde 18 midtveis i andre periode og endte på 30. Eks-landslagsforwarden fra Estland drivet, skjøt 3-poengere og scoret etter sterke returer. Samtidig plukket Sjur Dyb Berg ned 20 returer og var hovedårsaken til at Bærum vant returstatistikken 39-33 mot Milovan Savic & co.

- Toomas gjorde det enkelt, det var ingen spektakulære ting, men veldig solid. Når de spiller med så stort fokus på våre guarder er det viktig at andre blir satt opp og utnytter det rommet som vil være der. Toomas har vært «litt lurvete» offensivt i et par kamper, men det handler om å slippe ballen til ham. Det gjorde vi bra i store deler av kampen i dag, sa Eckhoff.

 

Avgjørende 3-poengere

Gimle slet med feiltrøbbel fra tidlig i kampen og Milovan Savic, Chaveres Flanigan og Adam Johansson sto alle med 4 feil da kampen skulle avgjøres i fjerde periode.

Hjemmelaget ledet siste gang da Reidar Greve la inn 53-52 etter en steal og break-pasning fra Ali Ouakkaha like før slutt i tredjeperioden, men Bærum var foran 60-56 i siste pause og økte til 8 poeng (64-56) da lagene kom på banen igjen.

Gimle hentet inn til 69-70 og hadde momentum da «Chip» Flanigan reduserte til 69-70, men i neste angrep la Gaute Haugen en nøkkel-3-poenger fra hjørnet: 69-73 med 3:30 igjen.

Haugen satte også et straffekast til 74-70, mens Sjur Dyb Berg som bare hadde 2 poeng fra før i kampen senket en ny, viktig 3-poenger med 1:10 igjen på klokka: 77-70 til Bærum.

Det greide ikke hjemmelaget å svare på.

 

- Manglet mye offensivt

- Jeg er litt skuffet, og hadde jo håpet på en bedre forestilling, innrømmet Audun Eskeland.

- Vi trenger mer tid til å få trent sammen og skaffe oss kjemi, men vi har ikke så veldig god tid. Det manglet mye offensivt i dag, det tror jeg var tydelig for de fleste. Dessuten var Bærum mye bedre enn de har vært og spilte med en annen gnist. Vi skapte ikke nok ballbevegelse, var litt for tafatte og GIKK gjennom bevegelsene våre i stedet for å gjøre det med fart og selvtillit, forklarte Gimle-treneren.

 

Fyllingen - Bærum lørdag

Bærum skal ut i en ny, viktig kamp lørdag når Fyllingen er motstandere.

- Vi går inn i kampen med en ålreit opplevelse fra seieren i kveld, og må bygge videre på det. Vi viste at vi har karakter, men må gjøre det i flere kamper på rad og gjøre det til en vane. Jeg tror vi kan få til en OK kamp, sa Mathias Eckhoff.

Det står 1-1 mellom lagene etter de to kampene i Nadderudhallen i første seriehalvdel. Fyllingen vant den første 96-80, Bærum revansjerte seg med 92-84 to dager før julaften.

Fyllingen (15-4) har godt grep om andreplassen på tabellen, men med seier kan Bærum melde seg på i den kampen. Gjestene spiller uten Torgrim Sommerfeldt, som har politivakt og står over kampene denne helgen.

Poengscorere:

Gimle: Eivind Lamo 15, Chaveres Flanigan 12, Jørgen Odfjell 10, Milovan Savic 9, Adam Johansson 8, Reidar Greve 7, Ali Ouakkaha 5, Steinar Rakneberg 4.

Bærum: Toomas Raadik 30, Stian Mjøs 14, Stian Emil Berg 12, Gaute Haugen 12, Pascal Evans 9, Sjur Dyb Berg 5.