Kenny Carpenter var toppscorer for Fyllingen også i onsdagens kamp mot Gimle, med 27 poeng. Bildet er fra lagenes første møte i Fyllingsdalshallen. Magne Fivelstad følger Carpenters skudd, mens Gimle-spillerne er fra venstre Reidar Greve, Steinar Rakneberg og Adam Johansson.
Kenny Carpenter var toppscorer for Fyllingen også i onsdagens kamp mot Gimle, med 27 poeng. Bildet er fra lagenes første møte i Fyllingsdalshallen. Magne Fivelstad følger Carpenters skudd, mens Gimle-spillerne er fra venstre Reidar Greve, Steinar Rakneberg og Adam Johansson.

På stø kurs mot andreplass

Fyllingen reiste seg etter Gimles opphenting og tok sin 12. seier for sesongen.
Gimle – Fyllingen 65-71

- Vi kan ikke tenke på tabellen, alle kamper teller og vi må spille hver kamp som om det er den siste. Problemet for Frøya-kampen var kanskje nettopp at vi var for fornøyde med å ligge på andreplass og ha vunnet så mye. Men akkurat den kampen ble en «wake-up call» for oss, sier Fyllingens assistenttrener, Andre Alford.

Han coachet laget da det ble 74-93 mot Frøya (som ledet med 28 poeng i 3. periode) forrige onsdag i sesongens hittil dårligste kamp for Fyllingen, da Calix Black Ndiaye var opptatt med jobb. Søndag ledet duoen laget til seier over Asker Aliens (99-83), men onsdag var Alford tilbake som sjef mot Gimle og ledet Fyllingen til sesongens 12. seier på 15 kamper i BLNO.

Det plasserer de mørkeblå fra Fyllingsdalen på andreplass i ligaen, klart bak Kongsberg Miners (15-0), men med Bærum (10-5) to tap bak. Siste kamp før jul er nettopp Bærum – Fyllingen i Nadderudhallen søndag 22. desember. Bergenserne vant den første duellen tidlig i oktober, 96-80 i samme hall.

 

Savic tilbake

Gimle hadde Milovan Savic tilbake på laget mot Fyllingen, og selv om forrige sesongs MVP ikke er i kampform ennå etter skadeavbrekkene, var montenegrineren viktig for hjemmelaget.

- Det synes jo at han ikke har spilt så mye, han er litt «rusten» og beveger seg sakte. Men vi blir uansett mye bedre når Milovan spiller. Han leser ting defensivt bedre enn noen andre og trakk jo tre charginger i denne kampen, fordi han er veldig ofte på rett plass til rett tid, sier Gimle-coach Audun Eskeland.

Savic hadde 7 poeng, 8 returer og 5 assists, og er et oppspillspunkt og en ballsentral i Gimle-angrepet i tillegg til forsvarskvalitetene han innehar.

 

Hentet inn 11 poeng på fire minutter

Fyllingen så likevel ut til å ha fått det avgjørende rykket i kampen da eks-Gimle-profilen Magne Fivelstad satte inn 55-44 tidlig i fjerdeperioden, men så viste hjemmelaget fighteregenskapene sine og kjempet seg inn i kampen igjen. Gard Beinnes og Jørgen Odfjell la hver sin 3-poenger, Adam Johansson drivet seg til scoring og tre straffer han satte – og Odfjell utlignet til 57-57.

Da hadde Gimle hentet opp 11 poeng på fire minutter!

Men Fyllingen har fått en ny joker i 19-årige August Aamodt Kristiansen, som har markert seg som en av ligaens beste 3-poengsskyttere. Da kampen vippet, var det nettopp unge August som prikket inn 3-poengeren som sendte gjestene foran igjen, 60-57. Før Evan Harris ble avgjørende med fire straffer til 64-57 og så tre av fire i kampens siste minutt, som sikret Fyllingen seieren, 71-65.

 

Sumskis leverte

Harris kom i foultrøbbel tidlig og satt lenge på benken med fire feil før han kom inn igjen mot slutten og ble en matchvinner. I mellomtiden storspilte Vilius Sumskis, som leverte sin beste kamp for sesongen.

Den 213 cm lange litaueren var på banen i 28 minutter, hadde 8 poeng etter 4 av 7 på skudd og i tillegg 6 returer og mye bra forsvar.

Harris spilte ikke mer enn 12 minutter, men noterte seg for 10 poeng og 8 returer – de fleste i kampens sluttfase.

Kenny Carpenter var igjen Fyllingens fremste angrepsvåpen og endte som kampens toppscorer med 27 poeng – pluss 6 assists – mens lagkapteinen Magne Fivelstad hadde 12 poeng og 13 returer. Gjestene vant returstatistikken 47-30 til tross for at Savic var tilbake.

- Det var en tøff kamp og små marginer. Gimle er et lag som aldri gir opp, fastslo Magne Fivelstad.

Mens Fyllingen vant første oppgjør 89-78 på hjemmebane, ble det en poengfattig kamp i Gimlehallen, der begge lag gjorde det best i forsvar.

- Det var der vi vant kampen, mente Fivelstad.

 

Ny import – og Lamo tilbake

For Gimle er det bedre tider i vente. Milovan Savic (2,05) er tilbake og Samuel Berkelund (2,03) har allerede vist hva han er god for. Det er usikkert om den svenske forwarden blir klar igjen fra skade til kampene mot Frøya neste onsdag og Tromsø Storm på bortebane søndag 22. desember, men iallfall til andre seriehalvdel.

Da kommer også to viktige forsterkninger.

Chaveres «Chip» Flanigan er Gimles nye amerikanske importspiller, med Surrey Scochers i England som siste klubb.

- En altmuligmann på 1,96 som er venstrehendt og en «Tony Tolovae»-type. En veldig god forsvarsspiller som ikke primært er en scorer, men som kan behandle ballen og er en god pasningsspiller, sier Audun Eskeland.

I tillegg kommer Eivind Lamo tilbake, etter å ha spilt første del av sesongen for Arcos Albacete på nivå 3 i Spania. Landslagsspilleren hadde 18,6 poeng og 10 returer i snitt forrige sesong da Gimle spilte finaler mot Kongsberg Miners.

- Han er skadet nå, med en brist i hånden, men er klar etter jul, forsikrer Eskeland.

Ali Ouakkaha er også på vei tilbake fra sin hamstring-skade. Dermed får Gimle et helt annet lag i del to av sesongen.

- Jeg føler vi kommer til å klatre litt når vi er fulltallige, sier treneren.

 

Poengscorere:

Gimle: Jørgen Odfjell 21, Adam Johansson 18, Reidar Greve 9, Steinar Rakneberg 7, Milovan Savic 7, Gard Beinnes 3.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 27, Magne Fivelstad 12, Evan Harris 10, August Aamodt Kristiansen 9, Vilius Sumskis 8, Nestor Lasunción 5.