​Ogjnen Nisavic var overalt og ble toppscorer med 35 poeng etter sju 3-poengere i tillegg til å ha 11 returer og 5 assists mot Gimle. Her er den serbiske guarden i aksjon mot Asker Aliens i seriekamp i februar.
​Ogjnen Nisavic var overalt og ble toppscorer med 35 poeng etter sju 3-poengere i tillegg til å ha 11 returer og 5 assists mot Gimle. Her er den serbiske guarden i aksjon mot Asker Aliens i seriekamp i februar.

En seier med litt bismak

Frøya utklasset Gimle i andreperioden, men lot hjemmelaget komme tilbake.
Gimle – Frøya 83-93

Med 34-12 i et fyrverkeri av en andreperiode hadde Frøya 60 poeng til pause og ledet med 20 over et Gimle-lag som har fått både Milovan Savic og Ali Ouakkaha tilbake.

Det endte med Frøyas femte strake seier og den niende i seriespillet hittil, men først etter at hjemmelaget hadde kommet tilbake og fått kontakt på stillingen 69-75 tidlig i fjerde periode.

Da tok Frøyas importtrio ansvar igjen. Ognjen Nisavic drivet inn to poeng, Nikola Vasojevic satte inn to straffer og Armani Flannigan traff med et presist halvdistanseskudd: 81-69, og så kom ikke Gimle under 10 poeng i sluttminuttene.

- Det ble ingen komfortabel seier. Vi tok et lite steg bakover i tredje periode, erkjente Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen.

- Gimle gir seg aldri og spiller hardt uansett, og de kunne fort ha snudd kampen. Vi var heldige med å få noen stops da de bommet noen helt åpne skudd. Det er en seier med litt bismak når vi spiller så bra i første halvdel, leder klart og ikke klare å «close» det helt ut, fastslo Ingebrigtsen.

 

"Helt ram" og "ustoppelig" Nisavic

17-årige Reidar Greve førte an med tre av tre på 3-poengere, tøffe driver og totalt 13 poeng i en underholdende førsteperiode som Gimle vant 28-26.

Så overtok Frøya og spesielt Ognjen Nisavic showet. Gjestenes serbiske storscorer hadde 26 poeng til pause etter å ha truffet seks av sju 3-poengere, og endte på 35 etter 7/11 på 3-erne.

- Vi hadde en dårlig defensiv start, og når Ognjen kommer i rytme, er han helt ram og den beste spilleren i Norge, sa Gimle-trener Audun Eskeland.

- I andreperioden var han helt ustoppelig, men han møtte ikke så mye motstand fra oss heller og må ha tenkt «her kan jeg bevege meg fritt». Jeg syns vi hadde litt mer energi i tredje periode da vi klarte å hente inn mye av ledelsen, men det var en kamp hvor vi egentlig gjorde alt annet enn å følge kampplanen, presiserte han.

 

Savic nær triple-double

Gimle venter fortsatt på at Samuel Berkelund (2,03) skal bli skadefri og ser fram til å få tilbake Eivind Lamo og få inn den nye USA-importen Chaveres «Chip» Flanigan (1,96) i januar.

Inntil videre kan Audun Eskeland kan glede seg over å ha forrige sesongs MVP Milovan Savic tilbake og på vei mot toppform. 2,05-forwarden fra Montenegro var nær en triple-double mot Frøya og endte på 14 poeng, 16 returer (!) og 8 assists.

Jørgen Odfjell ble toppscorer med 29 poeng i tillegg til 6 returer, 5 assists og 3 steals – etter en glimrende andre del med både råsterke driver og sterk skyting. 17-årige Reidar Greve var også solid med 4 av 8 på 3-poengere og totalt 18 poeng, og gikk uredd på kurven mot tøffe og større motstandere som Armani Flannigan og Ognjen Nisavic.

 

Nytt comeback fra Bullock (37)

Mens Ali Ouakkaha var tilbake etter skade for Gimle, var Peter Bullock (37) på plass for Frøya igjen – i et nytt comeback. Den robuste og 198 cm høye amerikaneren fikk 2 poeng og 4 returer på begrenset spilletid, men kan bli en viktig mann utover i sesongen.

- Det er meningen at Peter skal være med oss i resten av sesongen, og selv om han er blitt 37, er det ikke noe problem for ham å gjøre comeback igjen, sier Arne Ingebrigtsen.

- Han er «et udyr», ung i beina og gir oss størrelse, rutine og viktige lederegenskaper. Peter er bare fantastisk å ha rundt laget, understreker Frøya-kapteinen.

 

Tre hjemmekamper på nyåret

Ognjen Nisavic hadde en stor kamp for Frøya og ble mestscorende med 35 poeng og lagets beste rebounder med 11, i tillegg til 5 assists. Nikola Vasojevic styrte mye fra pointguard og landet på 11 poeng og 7 assists, mens Armani Flannigan bidro  med blant annet 22 poeng og 8 returer. Frøya som lag hadde 41 prosent uttelling på 3-poengerne (12 av 29), med 7/11 fra Nisavic og 2/7 fra både Arne Ingebrigtsen og Ulrik Stranger-Johannessen.

Mens Gimle har igjen en vanskelig bortekamp mot Tromsø Storm søndag, er Frøya ferdig for i år og tar juleferie på fjerdeplass med 9-7 etter 16 kamper og fem seire på rad.

2020 åpner med tre kamper hjemme i Frøya Arena 3., 4. og 11. januar mot Centrum Tigers, Tromsø Storm og Nidaros Jets.

 

Poengscorere:

Gimle: Jørgen Odfjell 29, Reidar Greve 18, Milovan Savic 14, Gard Beinnes 7, Ali Ouakkaha 6, Steinar Rakneberg 4, Adam Johansson 3, Marcus Lampe 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 35, Armani Flannigan 22, Arne Ingebrigtsen 13, Nikola Vasojevic 11, Ulrik Stranger-Johannessen 8, Peter Bullock 2, Jonas Kessler 2.