Vetle Paulsen med en saftig dunk, mens Henrik Lange bare må komme seg unna. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Vetle Paulsen med en saftig dunk, mens Henrik Lange bare må komme seg unna. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum gjorde kort prosess

Bærum brukte bare en drøy periode på å stikke fra Centrum Tigers – og hadde 63 poeng til pause.

 

Bærum – Centrum Tigers 110-71

- Det kan kanskje se ut som vi har rundet et lite hjørne. Vi hadde en camp i helgen og det kan virket som det har hjulpet, sa Mathias Eckhoff etter at Bærum hadde vist sitt angrepspotensial og utklasset Centrum Tigers 110-71.

- Men vi må se om vi kan klare å gjenskape dette, og jeg er mest opptatt av prosessen vår nå, la Bærum-treneren til.

Gjestene ledet bare da Magnus Midtvedt scoret direkte etter hoppball, men holdt brukbart følge til slutten av første periode. Da gikk Bærum fra 21-15 til 33-21 før perioden var over – og så rett til 39-21 med 6-0 på de første 1:15 av andreperioden.

De lyseblå fikk flyt på ballen i angrep, traff godt og hadde 63 poeng til pause (63-34) og 85 etter tre perioder. Vetle Paulsen dunket inn 98-61 og satte 100-61 etter egen retur med fem minutter igjen. Det endte 110-71 etter en kamp der Bærum lenge lå på 55-60 prosent treff på 3-poengerne og endte med 46 prosent (15 av 32).

 

- Bør snitte på 90 poeng

- Centrum spilte vel ikke så veldig bra forsvar på oss i dag, men det er fint at vi har kapasitet til å score mye. Jeg mener vi egentlig bør snitte på 90 poeng pluss, men vi har ikke gjort det. Så vi må identifisere hvorfor og få gjort noe med det. Treffprosenten og scoren vår i dag handler om kvaliteten på skudd og at vi flytter på oss og får fart på ballen. Men skuddprosenten vil jo alltid variere, understreker Mathias Eckhoff.

Sjur Dyb Berg dominerte første del av kampen med 16 poeng og 10 returer til pause – da han også traff 2 av 2 på 3-poengere – men spilte lite i de to siste periodene og scoret ikke mer.

Torgrim Sommerfeldt (4 av 6) og Stian Emil Berg (3 av 5) var de stødigste 3-poengsskytterne. Sommerfeldt ble toppscorer sammen med Stian Mjøs, som traff 3 av 8 på 3-erne.

Gaute Haugen som spilte sin siste kamp før han skal studere i Brisbane i Australia det neste halvåret, satte 2 av 4.

Magnus Midtvedt var igjen drivkraften i Centrums lag og ble mestscorende med 19 poeng. Samuel Amed Diomande skjøt godt (4 av 6 på 3-poengere), mens Henrik Lange hadde 9 poeng, 7 returer og 4 assists.

 

Styrket tredjeplassen

Bærum gikk opp til 14-8 etter 22 kamper og har et klart overtak vis-a-vis Frøya (13-8) i kampen om den viktige tredjeplassen som også gir bronsemedaljer i serien. Bærum har også Frøya på innbyrdes (2-0 i kamper), men lagenes siste møte i Nadderudhallen søndag 23. februar kan bli avgjørende hvis bergensere vinner sine neste kamper.

Bærum skal ut i ny hjemmekamp neste tirsdag mot Asker Aliens, en mulighet til revansj etter at Asker slo Bærum så klart som 74-54 i Leikvollhallen 4. januar.

- Det blir en helt annen kamp, fastslår Mathias Eckhoff og tenker på Askers fysikk og inside-styrke.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 23, Torgrim Sommerfeldt 23, Sjur Dyb Berg 16, Toomas Raadik 13, Stian Emil Berg 11, Pascal Evans 8, Gaute Haugen 6, Vetle Paulsen 4, Benjamin Alknes Cox 2, Mateusz Nilsen 2, Torkel Westby 2.

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 19, Samuel Amed Diomande 14, Øivind Lundestad 13, Henrik Lange 9, Sander Aslesen 8, Rasmus Linnestad 6, Vegard Tangen 2.