Nikolas Skouen fikk en middels oppladning til kampen med parkeringsbot hjemme i Bergen, men var i slag til kampen mot Fyllingen - og ble igjen toppscorer, denne gang med 24 poeng. Bildet er fra Miners' hjemmekamp mot Centrum Tigers, med Samuel Amed Diomande og Henrik Lange i forsvar. FOTO: ERIK BERGLUND
Nikolas Skouen fikk en middels oppladning til kampen med parkeringsbot hjemme i Bergen, men var i slag til kampen mot Fyllingen - og ble igjen toppscorer, denne gang med 24 poeng. Bildet er fra Miners' hjemmekamp mot Centrum Tigers, med Samuel Amed Diomande og Henrik Lange i forsvar. FOTO: ERIK BERGLUND

Avgjorde i sluttsekundene - igjen

Kongsberg Miners ledet med 18 i Fyllingsdalshallen, men hjemmelaget var nær ved å snu kampen de siste minuttene.

 

Fyllingen – Kongsberg Miners 83-88

- De satte en solid sone, fikk oss ut av rytmen og begynte å treffe, så kampen endret karakter og ble en vippekamp. Men vi holdt roen, skapte scoringer for laget i fellesskap, kriget voldsomt og satte de avgjørende skuddene, oppsummerte Miners-coach Stein Erik Rotegård.

Med 18 poengs ledelse tidlig i tredje periode (60-42) så gjestene ut til å gå mot en komfortabel seier. Men som i søndagens hjemmeseier over Frøya (91-89) kom de bergenske motstanderne voldsomt tilbake, denne gang først i sluttminuttene.

Da 1:58 gjensto, la Kenny Carpenter en 3-poenger til 81-84 – og alt var uvisst.

Miners misset sitt neste angrep og Fyllingen kunne utligne. Men Max Richardson fikk en steal og Thor Afam Hagen la inn 86-81 til serielederne med litt over et minutt igjen.

Magne Fivelstad satte to straffer til 83-86 og etter et nytt bomskudd fra gjestene fikk Fyllingen det siste angrepet og 3-poengsskuddet de trengte, 13 sekunder før slutt. Men Carpenter misset skuddet som ville utlignet scoren og kunne gitt ekstraomgang, og i stedet ble Joshua Hart feilet og sendt til straffelinja. Der senket han begge skuddene og sikret 88-83 til Kongsberg Miners.

 

Seriemestre 1. eller 2. februar?

Seieren betyr at Miners har 20 strake denne sesongen og bare trenger å vinne to av sine sju gjenstående kamper for å være sikret et nytt seriemesterskap.

Serielederne kan være sikret gullet allerede lørdag 1. februar med borteseier over Nidaros Jets, hvis Fyllingen (nå 16-5) samtidig taper lokaloppgjøret mot Frøya. Med seier i Trondheim vil Miners uansett kunne juble for gull og førsteplass om de slår Tromsø Storm i Kongsberghallen dagen etter.

Samtidig har Kongsberg Miners nå spilt 22 kamper uten å tape, medregnet de to siste NM-finalene mot Gimle i april i fjor. Det betyr at Asker Aliens-rekorden på 23 fra 2017/18-sesongen kan tangeres i Trondheim og at Miners kan ta rekorden med den 24. hjemme mot Tromsø Storm.

- Vi skal hele tiden ta én kamp av gangen, presiserer Stein Erik Rotegård.

 

Richardsons 3-poengsshow

Miners måtte klare seg uten Petar Kutlesic (16 poeng og 14 returer mot Frøya), som ikke fikk fri fra jobb. I tillegg måtte Aly Hudgins (8 poeng og 7 returer) ut med 5 feil i sluttminuttene. Inn kom veteranen Thor Afam Hagen og gjorde en viktig jobb, blant annet med scoringen til 86-81.

Juan Ferrales var igjen bunnsolid og i nærheten av en triple-double med sine 13 poeng, 10 assists og 6 returer. Max Richardson skjøt glimrende fra 3-poengsavstand: 5 av 6, Miners som lag hadde 44 prosent med 8 av 18.

Og Nikolas Skouen? Dro tidlig «hjem» til Bergen og rakk å pådra seg en parkeringsbot på kampdagen. Men da oppgjøret i Fyllingsdalshallen begynte, var toppscoreren i slag – og endte på 24 poeng etter 8/12 på 2-poengere og 2/6 på 3-erne.

I tillegg gjorde Nicolai Østbye sin beste kamp for sesongen og satte 10 poeng.

 

- Kapable til å slå Kongsberg

Fyllingen kom på etterskudd med 15-30 i andreperioden, men laget likevel en jevn kamp ut av det.

- Jeg er jo ikke helt objektiv, men for meg var Kongsberg «grise-mye» bedre enn oss i én periode og vi hakket bedre i resten av kampen, sier Calix Black Ndiaye, som uansett syntes kampen var oppløftende.

- Gutta var skuffet over andreperioden, men føler fullt og helt at de er kapable til å kunne slå Kongsberg. Men da må vi kunne styre tempoet bedre. Hvis vi skal løpe opp og ned mot dem, har vi ikke en sjanse. Vi er større og tyngre og må få ned tempoet. Det greide vi bra etter hvert, sa Fyllingen-treneren, som også ser fram til å få Karl Otabor med igjen. Guard-veteranen har dårlige akillessener og har vært ute i to måneder.

- Men nå skal han være tilbake om to uker, fastslår Ndiaye.

Magne Fivelstad og Kenny Carpenter endte som toppscorere med 21 poeng, med Carpenter på 8 assists og Fivelstad på 7 returer i tillegg. Evan Harris hadde en double-double med 13 poeng og 12 returer, mens August Kristiansen traff 3/5 på 3-poengere og var sentral da Fyllingen startet sin opphenting tidlig i fjerdeperioden.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Kenneth Carpenter 21, Magne Fivelstad 21, Evan Harris 13, Vilius Sumskis 10, August Aamodt Kristiansen 9, Nestor Lasunción 8, Edvard Aamodt Kristiansen 1.

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 24, Max Richardson 18, Juan Ferrales 13, Joshua Hart 11, Nicolai Østbye 10, Aly Hudgins 8, Christoffer Heggelund 2, Thor Afam Hagen 2.