Djo Loo Yele ble vanskelig å stoppe for Sander Aslesen (nr 15), Vegard Tangen (bak til venstre) og de øvrige Centrum-spillerne. Yele endte på 26 poeng og 16 returer i Leikvollhallen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Djo Loo Yele ble vanskelig å stoppe for Sander Aslesen (nr 15), Vegard Tangen (bak til venstre) og de øvrige Centrum-spillerne. Yele endte på 26 poeng og 16 returer i Leikvollhallen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Asker legger press på Ammerud

Sjansene til sluttspillplass steg betraktelig for Asker Aliens med seieren over Centrum Tigers, selv om Ammerud fortsatt har overtaket.

 

Asker Aliens – Centrum Tigers 74-65

- Vi trengte denne seieren og alt er mulig nå, fastslo Djo Loo Yele etter seieren som bevarer Askers håp om å komme med til sluttspill og unngå kvalifiseringsspill.

Den råsterke forwarden som mistet bortekampen mot Tromsø Storm (83-84) søndag var tilbake i storslag mot Centrum. Med 26 poeng og 16 returer dominerte Yele i Leikvollhallen, og kongoleseren var også sentral da hjemmelaget avgjorde i sluttminuttene.

I et poengfattig oppgjør med mange bomskudd fra begge lag, greide Asker å tilrive seg et overtak og ledet 52-46 etter tre perioder.

Men anført av Øivind Lundestad, som blant annet la to 3-poengere, hentet Centrum opp forspranget og gikk i ledelsen. Gjestene var foran med 4 poeng (62-58) etter to straffer fra Akrem Dagnew med 2:57 igjen på klokka, men akkurat da satte Asker inn støtet.

 

11-0-run avgjorde

Eric Gilchrese spilte fri Ludvig Bergh under kurven og i sekundene som fulgte fikk Gilchrese inn en steal og layup til ledelse 63-62. Så var det Djo Loo Yele som stjal en Centrum-pasning under Asker-kurven, og i det påfølgende angrepet senket Bergh en 3-poenger til 66-62.

Centrum tok timeout og hadde ballen i angrep, Yele fikk returen etter et bomskudd – og i neste angrep fanget forwardkjempen en viktig retur og fikk en «and one»-situasjon: Scoret til 68-62 og satte straffekastet til 69-62, med 39 sekunder igjen.

Det betydde 11-0 i hjemmelagets favør og totalt ble det 16-3 de siste tre minuttene, til Asker-seier 74-65. En revansj for to bortetap mot Centrum Tigers tidligere denne sesongen, men også en viktig seier for et lag som har hatt mye motgang med skader og knepne tap.

 

Avhengige av seier over Ammerud

- Det føltes veldig godt å vinne denne kampen, men vi har fire til – og en veldig tøff kamp borte mot Ammerud, presiserte Djo Loo Yele.

Etter 23 kamper hver og med fire igjen holder Ammerud (7-16) den viktige åttendeplassen, to seire foran Asker Aliens (5-18).

Asker er helt avhengig av å vinne innbyrdes-duellen mot Ammerud i Apalløkkahallen torsdag 27. februar og må tillegg vinne minst én kamp – hjemme mot Frøya, Kongsberg Miners eller Fyllingen. Og én kan seier kan holde hvis Ammerud taper sine gjenstående kamper – hjemme mot Kongsberg Miners torsdag, borte mot Bærum og Tromsø Storm.

Centrum Tigers (8-15) kan teoretisk også bli nummer ni, men det er svært lite sannsynlig.

Centrum må i så fall tape alle sine fire gjenstående kamper, inkludert hjemme mot Nidaros Jets, samtidig som Asker vinne alle sine fire siste kamper (blant dem Kongsberg Miners). I tillegg må Ammerud vinne to av sine tre øvrige kamper mot Kongsberg Miners (på hjemmebane i morgen), Bærum borte og Tromsø Storm borte.

 

- Må skjerpe oss

- Men vi skulle helst ha sikret vår egen sluttspillplass i dag og har veldig lyst på syvendeplassen, fastslo lagkaptein Magnus Midtvedt.

- Spiller vi som i dag, har vi ikke noe i sluttspillet å gjøre. Vi må komme oss på trening og skjerpe oss, for dette var for dårlig. Vi begynte å stresse, pådro oss turnovers og hadde dårlige valg på slutten av kampen. Veldig skuffende, sa Midtvedt.

Øivind Lundestad var toppscorer for Centrum Tigers med 26 poeng etter 3/8 på 3-poengere og en sterk andreomgang. Lagets 3-poengsskyting var ellers langt under pari med 6 av 29 – snaut 21 prosent.

Asker traff ikke så mye bedre (7 av 22, 31 prosent), og hjemmelagets 37 prosent på 2-poengsskudd (17 av 45!) skulle normalt ikke vært nok til å vinne en jevn kamp.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Djo Loo Yele 26, Eric Gilchrese 16, Plaisir Nzitani Mukoko 9, Ludvig Bergh 5, Joachim Bøhn 5, Jonatan Hjelseth Mæhlum 5, Anders Stien 5, Stian Klokkeråsen 2, Carl Kevin Brunæs 1.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 26, Magnus Midtvedt 15, Sander Rivø Aslesen 6, Akrem Dagnew 5, Rasmus Linnestad 5, Samuel Amed Diomande 4, Sigurd Sandlie 3, Vegard Tangen 1.