Nikolas Skouen får gullmedalje for seriemesterskapet fra NBBFs generalsekretær Silje Særheim. Nærmest og fra høyre ser vi lagkaptein Juan Ferrales, Kristian Groth Eggar og fysioterapeut Frederic Solberg. FOTO: ERIK BERGLUND
Nikolas Skouen får gullmedalje for seriemesterskapet fra NBBFs generalsekretær Silje Særheim. Nærmest og fra høyre ser vi lagkaptein Juan Ferrales, Kristian Groth Eggar og fysioterapeut Frederic Solberg. FOTO: ERIK BERGLUND

- Fantastisk å være med på historie

Kongsberg Miners måtte slite for den 24. seieren på rad, men senket Tromsø Storm og sikret BLNO-rekorden.

 

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 102-87

Centrum Tigers – Gimle 68-101

 - Veldig kult og fantastisk å få være med på historie. Helt fra jeg var liten så jeg opp til Ulriken Eagles og de store lagene, og at vi nå har slått Askers rekord er stort, sa Nikolas Skouen.

- Det er ikke så mange ganger i karrieren du kan få muligheten til å sette rekorder, så dette føles veldig bra, fastslo Juan Ferrales.

Før kampen fikk Miners-spillerne gullmedaljer fra NBBFs generalsekretær Silje Særheim og ble hyllet av hjemmepublikum i Kongsberghallen, etter at seriemesterskapet ble sikret med med seieren over Nidaros Jets i Trondheim lørdag.

Der tangerte Kongsberg Miners også rekorden på 23 strake seire, satt av Asker Aliens i 2017/18-sesongen.

 

Tromsø ledet med 7

Men Tromsø Storm lot hjemmelaget slite for seieren og rekorden, og spilte en av sine beste kamper for sesongen. Gjestene traff godt på 3-poengerne, Cam Gregory dominerte under kurvene og Storm ledet med 7 poeng (60-53) midtveis i tredje periode.

- Tromsø spilte og skjøt kjempebra, men vi tenkte de umulig kunne treffe så vanskelige skudd hele kampen. Så vi prøvde å beholde selvtilliten og tro på vårt eget spill, sa Niko Skouen.

Den bergenske storskytteren ble toppscorer med 31 poeng etter å ha truffet 6 av 8 på 3-poengere, og laget landet på 12 av 27 – 44 prosent. Spesielt Matias Save var viktig da Miners gikk forbi Tromsø Storm og opp i ledelse, med to strake 3-poengere til 60-60 og 63-61.

Gjestene var foran med 68-67 mot slutten av perioden, før Skouen la tre straffer og deretter en 3-poenger til 73-68.

 

- Avledningsmanøver

Kongsberg-lagets knockout kom fra start i sisteperioden med en 8-0-run før det var spilt to minutter.

- Vi har over 40 prosent treff på 3-poengere, jeg tror aldri jeg har spilt på et lag med bedre 3-poengsskyting og så mange gode skyttere. Nå var det jo Matias (Save) som fikk oss i gang i tredje periode, presiserte Nikolas Skouen.

- Egentlig skulle laget bare bruke meg som avledningsmanøver for å få ballen til de store spillerne som var ledige, men så var jeg ledig selv – og da var det bare å skyte, fastslo guarden som fylte 30 år onsdag.

 

Ferrales med triple-double

- Samtidig er vi bare «midt i sesongen», og vi skal vokse som lag. Sånn må det være helt til siste kamp spilles, minnet Juan Ferrales om.

Miners-kapteinen noterte seg for en triple-double med 14 poeng, 13 returer og 10 assists, og har en glimrende sesong.

- Tromsø er et lag som opp gjennom årene har slått mange topplag, men som har dårlige dager. Men de kan virkelig skyte, og når de treffer som de gjorde i første halvdel av kampen i dag, er de vanskelige å slå, sa Ferrales.

Tromsø Storm gikk over til sone i andre periode og lyktes lenge godt med den forsvarsvarianten.

- Fordi vi har spilt så bra, som resultatene jo viser, vil motstanderlagene være kreative i måten de møter oss på. Jeg forstår godt at de vil prøve forskjellige ting for å vinne kampene, mente Miners-kapteinen.

Joshua Hart var tilbake for Kongsberg Miners etter å ha stått over i Trondheim lørdag på grunn av ankeltrøbbel, og viste seg fra sin beste side. Hart endte på 30 poeng og 7 returer.

 

- Bra i to og en halv periode

For gjestene ble det en oppløftende kamp, tapet til tross.

- Vi spiller bra i to og en halv periode der vi er fullt på høyde med Kongsberg. Men vi begynner å stresse og bommer skudd når de kommer foran, og de er alltid veldig gode når de leder, fastslo Tromsø-trener Aslak Smalås.

Tromsø Storm har kurs for sjette- eller sjuendeplass, i det jevne midtsjiktet på BLNO-tabellen.

- Så lenge vi er med og ikke kommer på åttendeplass og møter Kongsberg i kvartfinalen, er vi fornøyd, understreket Smalås.

Cam Gregory endre med 23 poeng og 14 returer, Johannes Lange hadde 15 poeng, 6 returer og 5 assists og duoen Marcus Wynn og Anders Solem traff begge 3 av 4 på 3-poengerne.

Kongsberg Miners vet at det kommer tøffe kamper, men kan sette seg et nytt mål: Å vinne alle de 27 seriekampene. Gjenstående motstandere er Centrum Tigers (borte), Ammerud (borte), Gimle (hjemme), Asker Aliens (borte) og Fyllingen (hjemme).

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 31, Joshua Hart 30, Juan Ferrales 14, Matias Save 12, Aly Hudgins 11, Petar Kutlesic 2, Max Richardson 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 23, Johannes Lange 15, Marcus Wynn 12, Kevin Altidor 11, Anders Solem 11, Aron Nielsen Finstad 9, Tord Raddum Berge 2, Simen Samuelsen 2, Preben Strende 2.

 

Klar Gimle-seier

Centrum Tigers uten Samuel Amed Diomande ledet 18-16 etter første periode og holdt brukbart følge med Gimle fram til pause (38-46) i Vulkanhallen. Men gjestene dro fra i de to siste periodene og Centrum måtte til slutt se seg slått 101-68.

Chavares Flanigan var på hugget for gjestene og ble kampens toppscorer med 29 poeng. Eivind Lamo endte på 16 poeng og 13 returer, Milovan Savic var sentral med 14 poeng og 9 returer og Ali Ouakkaha hadde 10 og 7 i de to samme kategoriene.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 25, Henrik Lange 14, Øivind Lundestad 10, Sander Aslesen 7, Rasmus Linnestad 6, Akrem Dagnew 2, Sigurd Sandlie 2, Vegard Tangen 2.

Gimle: Chavares Flanigan 29, Eivind Lamo 16, Milovan Savic 14, Adam Johansson 12, Ali Ouakkaha 10, Gard Beinnes 9, Steinar Rakneberg 6, Reidar Greve 5.