NBBF BLNO Juan Ferrales K-Frøya.JPG
Juan Ferrales i en av flere driver inn i Frøya-forsvaret. Fra venstre ser vi Nikola Vasojevic, Arne Ingebrigtsen (nr 9), Ognjen Nisavic (bak) og Junior Lomomba. Bak Nisavic står Max Richardson.

Vil avgjøre det i to kamper

Miners tok et langt steg mot finale etter å ha avgjort i sluttminuttene mot Frøya.
 

Kongsberg Miners – Frøya 94-86 (1-0)

Frøyas kvartfinale-matchvinner Nikola Vasojevic var på hugget og reduserte til 83-81 med to straffer og 85-83 med en sterk drive, og fire minutter før slutt var gjestene i høy grad med i kampen om seieren i den første semifinalen.

Men så scoret Robert Hubbs etter assist fra Juan Ferrales, Aly Hudgins etter å ha plukket en retur og Nicolai Østbye som drivet inn fra høyresiden – og plutselig var Kongsberg Miners 8 poeng foran, 91-83.

- Vi har slitt med Frøya hele denne sesongen, presiserte Nicolai Østbye, som deler kapteinsrollen med Juan Ferrales.

- Begge serberne (Ognjen Nisavic og Nikola Vasojevic) er veldig gode, og vi klarte ikke å stoppe Marcus Larsson tidlig i kampen. Men vi er solide og det er mange som bidrar i dag, fastslo Østbye, som var en av seks Miners-spillere med tosifret score: Robert Hubbs endte på 20, Chris-Ebou Ndow med 19, Østbye med 14, Hudgins og Petar Kutlesic med 13 og Ferrales med 10.

Returkampen spilles i Frøya Arena torsdag og en eventuell tredjekamp i Kongsberghallen neste lørdag, og Miners er bare én seier fra nye NM-finaler – mot vinneren av Gimle-Bærum som begynner sin semifinaleserie i Bergen søndag.

- Det blir helt sikkert tøft å spille i Frøya Arena, og en kul ramme rundt kampen. Det er også betryggende å kunne reise dit med 1-0 og ikke ha kniven på strupen. Men vi ønsker jo å avgjøre det i to kamper, understreker Nico Østbye.

Kongsberg Miners vant 98-94 og 90-83 hjemme og 97-80 i Frøya Arena i de tre seriekampene som alle ble spilt før jul.

 

Larsson alene som "stor"

Frøya, som sikret semifinaleplassen på Nikola Vasojevic' lange 3-poenger i siste sekund mot Fyllingen (106-104), ga tittelforsvarerne jevn kamp igjen.

Peter Bullock ble igjen i Bergen, og dermed ble laget enda mer avhengig av Marcus Larsson, som har slitt med et overtråkk siden kvartfinale to.

Den 2,06 m lange centeren åpnet kampen glimrende, men hadde tre feil ved pause og fikk den fjerde tidlig i tredjeperioden og måtte ta pauser på benken.

- Da hadde vi ingen «store» spillere igjen, konstaterte coach Darko Mihajlovic.

Det utnyttet Miners med sterke driver inn under kurven, og spesielt Aly Hudgins var god til å utfordre Frøya-forsvaret og ble viktig mot slutten av kampen.

Frøya var siste gang i ledelse da Arne Ingebrigtsen la sin tredje 3-poenger til 50-47 rett etter pause, men var bare ett poeng bak (53-52 og 58-57) etter en drive og en 3-poenger fra Ognjen Nisavic, som storspilte utover i tredjeperioden og tidlig i den fjerde.

Men hver gang Frøya nærmet seg, slo hjemmelagets scorere til og skaffet et nytt forsprang.

 

- Nisavic X-faktor

I returkampen torsdag vil Peter Bullock være tilbake for Frøya og gi laget langt mer tyngde og høyde under kurvene.

- Samtidig betyr det jo at én av de andre utlendingene må ut på benken, kanskje Vasojevic eller Lomomba, minner Miners-trener Lars Gunnar Sønsteby om.

- Men vi må først og fremst «tighte opp» i forsvar i returkampen. Frøya skyter mye og ofte bra, men de driver også godt og fikk komme seg til kurven for lett i dag. Men det er tøft hver kamp mot Frøya, og de har Nisavic som en X-faktor. Han kan finne på å score 40 poeng i en kamp hvis han er i siget, presiserer Sønsteby.

 

Poengscorere i Kongsberg – Frøya:

Kongsberg Miners: Robert Hubbs III 20, Chris-Ebou Ndow 19, Nicolai Østbye 14, Aly Hudgins 13, Petar Kutlesic 11, Juan Ferrales 10, Max Richardson 5, Matias Save 2.

Frøya: Ognjen Nisavic 23, Nikola Vasojevic 18, Arne Ingebrigtsen 13, Marcus Larsson 13, Junior Lomomba 13, Edmunds Gabrans 3, Haakon Heradstveit 3.