Viktig seier for Centrum

Anført av Øivind Lundestad tok Centrum Tigers et langt steg mot sluttspillplass.
 

Ammerud – Centrum Tigers 79-91

Med sin sjette seier rykket Tigers unna trioen nederst på tabellen – der Nidaros Jets og Ammerud har tre seire hver og Asker Aliens to.

Etter tapet for Ammerud (68-71) i første kamp i november, var det også en viktig revansj.

- Det lå mye i denne kampen fordi de hadde slått oss før og ville hatt oss på innbyrdes hvis de vant igjen. Så da Ammerud kom tilbake, beit vi tenna sammen og tok ansvar både i forsvar og angrep, sa Øivind Lundestad.

27-åringen ble kampens toppscorer med 34 poeng etter å ha prikket inn fem 3-poengere, og helt avgjørende da Ammerud hadde hentet inn gjestenes forsprang (10 poeng på det meste) og ledet 63-62 mot slutten av tredje periode.

Da la Lundestad først en 3-poenger, og med 67-63 til Centrum da fjerdeperioden startet, tok han ansvar med 5 poeng på rad til 72-63.

Og da Ammerud fortsatt hadde håp om seier på 71-80 med 4 minutter igjen, senket Lundestad to straffer og sin femte 3-poenger i kampen.

 

Daglig leder og Team Manager

I fjor var han daglig leder i Kongsberg Miners og samtidig Team Manager for herrelandslaget.

Nå er Øivind Lundestad tilbake på banen for fullt, har 38 og 34 poeng i årets to første kamper (95-85 over Asker lørdag) og er klar for søndagens Allstar-kamp der hjemlige norske spillere møter et lag bestående av BLNO-importer.

- En grei start, med to seire – ikke minst, presiserer den 194 cm høye guarden fra Kongsberg. Han har i en årrekke vært en av Norges beste spillere, og spilte også fire sesonger på college i San Diego. Derfor vakte det oppsikt da Lundestad ofret seg for daglig leder-jobben i Miners forrige sesong og plutselig ikke var spiller lenger.

- Det var litt kjipt ikke å kunne spille og ikke lett å gi seg etter det jeg følte var min beste sesong i BLNO. Samtidig ble det en veldig givende opplevelse å få være med på Kongepokalen og alt vi fikk til i Miners. Men jeg gledet meg veldig til å komme tilbake, sier Lundestad, som nå også arbeider i Basketballforbundet, som prosjektleder for klubbutvikling.

 

- Veldig ustabile

Han har vært jevnt god forCentrum Tigers og er toppscorer med 18,1 poeng i snitt per kamp, men laget har kjempet i nedre halvdel av BLNO-tabellen.

- Vi var veldig ustabile på høstparten, med toppnivå i korte perioder, mens andre perioder var ganske dårlige. For meg har det vært å føle seg litt fram.

- Mange av spillerne har spilt i Tigers noen år, men vi har ny trener og litt annen dynamikk i laget. Nå har vi begynt å lære litt mer om hverandre, og jeg føler vi har hatt mer flyt i disse to første kampene i år enn vi hadde tidligere i sesongen, sier Lundestad.

27-åringen ser fram til søndagens Allstar-kamp i Oppsal Arena.

- Det blir kjempegøy å spille på lag med alle de beste norske BLNO-spillerne, og jeg kjenner jo godt hele gjengen. Men hvordan kampen går, tenker jeg ikke så mye på. Vi er med i et større landslagsprogram og har fokus på å tenke langsiktig – bygge vaner og lag. Så får kampen gå som den går. Men den er en gulrot, og en kamp der norske basketfans får se alle de beste i ligaen. Og vi får prøvd oss i en uformell konkurranseform. Jeg gleder meg, fastslår Øivind Lundestad.

 

Ammerud: 12 3-poengere

Centrum kom til torsdagens kamp uten både Anders Stien og Sander Aslesen – begge hadde sykdomsforfall. Men gjestene ledet det meste av kampen. Lundestad og Magnus Midtvedt traff henholdsvis fem og fire 3-poengere og sto for til sammen 54 poeng. Miilah Kombat kjempet jevnt med Austin Mofunanya under kurvene, mens Mats Selboe og Christoffer Heggelund kom fra benken og leverte viktige bidrag da kampen vippet.

Ammerud skjøt også glimrende: Hjemmelaget traff 12 3-poengere, mot Centrums 10 – etter at Plaisir Nzitani Mukoko hadde lagt fem og Mofunanya og Samuel Amed Diomande tre hver.

Lagenes tredje og siste BLNO-møte for sesongen spilles onsdag 6. februar i Vulkanhallen.

 

Poengscorere i Ammerud – Centrum:

Ammerud: Plaisir Nzitani Mukoko 25, Austin Mofunanya 23, Samuel Amed Diomande 12, Andreas X. Isaksen 7, Kai Joshua De La Cruz 4, Orji Okoroafor 4, Tomás Jarolín 2, Chisom Omego 2.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 34, Magnus Midtvedt 22, Miilah Kombat 10, Johan Flaa 9, Mats Selboe 9, Sindre L. Jensen 5, Christoffer Heggelund 2.