NBBF BLNO Sjur Dyb Berg Centrum-Bærum.jpg
Sjur Dyb Berg dominerte under kurvene og endte på en ny double-double, med 12 poeng og 11 returer. Her går den sterke Bærum-forwarden opp mot Hamad Mostafa Hajsleiman.

Vi er inne i en prosess

Bærum skal "back to basics", men et svekket Centrum ble ingen målestokk.
 

Centrum Tigers – Bærum 64-84

Samuel Amed Diomande har en skade i en tå og satt på benken, mens Magnus Midtvedt ble liggende etter et ublidt møte med gulvet i Vulkanhallen allerede i første periode. Den tøffe kapteinen reiste seg og stilte seg opp for å ta to straffer, men ble tatt av banen av coach Inge-Andreas Kristiansen og kom ikke inn igjen.

- Det gjør vondt og er ømt og stivt i ryggen nå, men jeg spiller definitivt lørdag mot Nidaros, forsikret Midtvedt. For oppgjøret mot lillebror Simon er for viktig til at han vil gå glipp av det.

Øivind Lundestad kom inn og la de to straffekastene til 18-20, men det var også siste gang i kampen Tigers hadde reell kontakt.

Gaute Haugen la en 3-poenger til 23-18 for Bærum og andre periode åpnet med en drive og scoring fra Brian Ofori før Haugen senket en ny 3-er og Pascal Evans enda én: 31-18.

Hjemmelaget hentet seg inn til 25-31 anført av Sander Aslesen, men Bærum avsluttet perioden i stor stil med ballflyt og treff og økte til 42-29 ved halvtid og 47-29 rett etter pausen.

Kampen hadde ikke lenger noen nerve, men Centrum fightet bra og gikk ned i 9 poeng igjen (48-57) tidlig i fjerde periode ved Henrik Lange. Men da senket Marcus Barnett en 3-poenger for Bærum, som seilte inn til 20-poengsseier 84-64.

Dermed reiste de seg etter søndagens klare tap for Fyllingen (80-96) og tok sin tredje seier på fire kamper. Kongsberg Miners er eneste ubeseirede lag i serien (3-0) og møter Ammerud torsdag i Apalløkkahallen.

 

Mer lagspill

Etter Fyllingen-kampen klaget Mathias Eckhoff på at spillerne hadde for mye fokus på egne prestasjoner i stedet for lagets. Det stresset Bærum-coachen også underveis mot Centrum Tigers:

- Nå er dere så hissige på grøten så dere er litt lite kollektive, okay?

Og: - Opp i balltempo og gjør hverandre gode!

Etter kampen var ikke Eckhoff altfor imponert over sitt eget lag, den klare seieren til tross.

- De er svekket av at Magnus blir skadet og at Diomande ikke spiller. Vi roterte flatt med ti spillere, er inne i en prosess og prøver å gå «back to basics», få litt mer ballbevegelse og mer lagspill. Det var bra mot slutten av andre periode, men ikke gjennom hele kampen, mente Bærum-treneren.

 

Sommerfeldt traff

Hos Bærum viste Torgrim Sommerfeldt fin fremgang og ble toppscorer med 16 poeng etter 3/5 på 3-poengere og 2/2 på 2-ere, pluss 5 returer. Sjur Dyb Berg dominerte ikke uventet under kurvene og noterte seg for en ny double-double med 12 poeng og 11 returer. Stian Emil Berg hadde 9 poeng og 6 assists.

Sandvikas U19-spillere Mateusz Nilsen og Marcus Barnett fikk spille mye i fjerde periode og klarte seg fint med henholdsvis 6 og 3 poeng, Nilsen også med en sterk blokk og Barnett med 3 returer og 1 assist.

Sander Aslesen gikk foran med stor innsats for Centrum Tigers og endte på 15 poeng, mens Øivind Lundestad traff 3/7 på 3-poengere og var kampens toppscorer med 19 poeng.

- En slitekamp for oss. Vi får ikke noe flyt, sa Magnus Midtvedt.

Lørdag kommer Nidaros Jets på besøk til Vulkanhallen, mens Bærum spiller hjemme i Nadderudhallen mot Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 19, Sander Rivø Aslesen 15, Henrik Lange 8, Marko Lepovic 6, Akrem Dagnew 5, Vegard Tangen 5, Magnus Midtvedt 3, Sigurd Sandlie 3.

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 16, Sjur Dyb Berg 12, Stian Emil Berg 9, Gaute Haugen 9, Brian Ofori 9, Pascal Evans 8, Stian Mjøs 7, Mateusz Nilsen 6, Alex Dakin 5, Marcus Barnett 3.