NBBF BLNO Sigurd Lorange kvartfinale.jpg
Sigurd Lorange var Gimle-toppscorer med 29 poeng og la fire 3-poengere da Ammerud ble utklasset 117-63 i den første NM-kvartfinalen. Torsdag møtes lagene til returkamp i Apalløkkahallen.

Venter seg et annet Ammerud

Gimle utklasset Ammerud i første kvartfinale, men vet at returen i Oslo blir vanskeligere.
 

Gimle – Ammerud 117-63 (1-0 i kamper)

Kan alt snu i løpet av fem dager, kan Ammerud som tapte med 54 poeng i Gimlehallen vinne returkampen på Apalløkka torsdag?

- I så fall blir jeg kjempesint, det skal ikke kunne skje. Men jeg forventer en sterkere effort fra Ammerud, at de vil reagere og være bedre på hjemmebane, så jeg tror det blir vanskelig. Dette var tross alt bare én kamp, fastslo Audun Eskeland etter at laget hans hadde kjørt over Ammerud.

- Vi skal ikke legge oss ned og dø, presiserer Ammerud-trener Mustafa Mahnin.

- Nå skal vi få sett video av kampen sammen, så vi kan forberede oss og se lagets innsats, og få så mange gode treninger vi kan før torsdag. Kamp nummer to skal bli noe helt annet, lover Mahnin.

Med 117-63 kom sesongens hittil største seier i den første NM-kvartfinalen, to poeng over de 52 Kongsberg slo Ammerud med i september (104-52), før Oslo-laget ble styrket med USA-duoen Austin Mofunanya og Kai De La Cruz.

 

11 strake Lorange-poeng

Ammerud kom til Gimlehallen etter å ha vunnet fem av de siste seriekampene, men ble blåst av banen.

Fra 4-3 i åpningsminuttene suste hjemmelaget rett opp i 19-3 etter blant annet 11 strake poeng fra Sigurd Lorange, inkludert to 3-poengere.

Gjestene løftet seg og var nede i 6 poeng (21-15) og 7 etter første periode (27-20), før den andre begynte med en scoring fra Jørgen Odfjell og en ny 3-er fra Lorange – de to 18-åringene.

 

Isaksen utvist

Ammerud kom til Bergen med bare åtte spillere, og på stillingen 44-29 midtveis i andreperioden forsvant Andreas Isaksen ut etter to tekniske feil, etter at forbundsdommeren reagerte på en høyst diskutabel offensiv feil.

Det gjorde alt bare verre for et bortelag helt ute av humør, som tapte de neste minuttene 0-9. Løpet var kjørt.

Gimle spilte i høyt tempo med varierte og gode angrep, vant de to midterste periodene 33-16 og 34-8 og sto med 94 poeng etter tre perioder (94-44)!

 

Reddet av 3-poenger sist

- Vi hadde en svak periode mot slutten av første periode, da Ammerud fikk komme tilbake og vi ikke gjorde det vi var blitt enige om, sier Audun Eskeland.

Men han er enig i at kvartfinale 1 ble betydelig lettere enn forventet.

- Jeg hadde ventet en ganske tøff kamp, for vi hadde det jo ikke så kjekt da vi spilte mot Ammerud i Oslo sist, minner Gimle-treneren om.

Da lagene møttes i Apalløkkahallen 27. januar, ledet Ammerud 77-70 et halvt minutt før slutt, men rotet bort seieren det siste halvminuttet – og måtte ut i overtime da Morten Osland traff en 3-poenger til 78-78 med litt over et sekund igjen å spille.

Så vant Gimle anført av Eivind Lamo ekstraomgangen 12-4 og kampen 90-82.

Det var riktignok et Gimle uten Sigurd Lorange.

- Vi hadde en «sykestue av et lag», med Sigurd ute og Tony (Tolovae) og Milovan (Savic) tilbake før de egentlig burde ha vært det, og så måtte Jørgen (Odfjell) ut med overtråkk, sier Audun Eskeland.

 

- Må begynne å spille sammen

Gimle vant de to første møtene i sesongen 84-44 i september og 107-84 i Austin Mofunanyas første kamp i november, begge i Gimlehallen.

- Vi ble bedre for hver kamp av de tre, og viste en stigning i spillet mot dem, understreker Mustafa Mahnin.

Men i Gimlehallen lørdag var det ikke mye som stemte for Ammerud.

- Det er ingen tvil om at Gimle er et kompakt og veldig godt lag, der alle spiller for hverandre. Vi gjør det totalt motsatte, og det har vi prøvd å jobbe med hele sesongen. Vi må begynne å spille sammen og for hverandre, det ikke er hver enkelt spiller som skal gjøre sin greie for å redde oss. Selv i kamper vi har vunnet, er det fordi enkeltspillere har vært kjempebra, vi har til gode å gjennomføre en perfekt lagkamp, mener Ammerud-coachen.

Men han er ikke i tvil om at Ammerud skal vise seg fra en annen side i torsdagens returkamp.

 

Poengscorere i Gimle – Ammerud:

Gimle: Sigurd Lorange 29, Tony Tolovae 21, Eivind Lamo 19, Milovan Savic 8, Jørgen Odfjell 8, Morten Floen Osland 8, Steinar Rakneberg 7, Adrian Schønning 6, Reidar Greve 5, Marcus André Lampe 2, Sondre Hamre Fjellstad 2, Simon Emil Kirkegaard Jensen 2.

Ammerud: Austin Mofunanya 31, Plaisir Nzitani Mukoko 11, Samuel Amed Diomande 7, Orji Okoroafor 4, Andreas X. Isaksen 3, Chisom Omego 3, Kai De La Cruz 2, Eyoab Yemane 2.