NBBF BLNO Niko Skouen Miners-Centrum.jpg

Vår mest rufsete kamp offensivt

Kongsberg holdt Centrum til 53 poeng, men var ikke fornøyd med angrepsspillet.
Kongsberg Miners – Centrum Tigers 89-53

- Vår mest rufsete kamp offensivt denne sesongen, mente hjemmelagets coach Stein Erik Rotegård, til tross for at Miners tok sin 12. strake seier i BLNO-sesongen, med 36 poengs margin til Centrum Tigers.

Gjestene så ut til å være hektet av allerede etter førsteperioden (25-9), men kom tilbake og var nede i 6 poeng (28-22) og bare 11 ved halvtid, 41-30. Så reiste serielederne fra, spesielt i den siste perioden da Nikolas Skouen og Matias Save pepret inn til sammen fem 3-poengere – til glede for flesteparten av de 884 tilskuerne i Kongsberghallen.

Centrums 53 poeng er laveste score av noe lag i mennenes BLNO hittil denne sesongen.

- Det begynner å kladde for oss når de går over til matchupsone og sone, som ble effektivt for dem. Men vi var forberedt på at det kom og jeg skjønner ikke helt hvorfor vi «fryser», sa Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen.

 

- Tar oss selv ut av kampene

At det skulle bli et klart tap mot Kongsberg Miners, som ingen har slått ennå, var ikke så overraskende selv om Centrum Tigers spilte langt jevnere i første kamp i Vulkanhallen 13. oktober (98-109).

- Vi må forvente at det kommer motgang, men jeg er skuffa over at vi faller så enormt mye og tar oss selv ut av kampene. I tredje quarter teller jeg at vi får seks layuper og bommer alle. Så kan man snu seg og snakke om at det skulle vært blåst feil og skylde på alle andre, men treff de seks layupene da, så har vi litt flere poeng.

Gjestene fra Oslo traff nesten ingenting: 7 av 31 på 3-poengere (24 prosent) og 13 av 31 på 2-poengsskudd – 29 prosent som er ekstremt lavt.

- Tidvis var vi ikke så gode i forsvar heller, mente Stein Erik Rotegård. – Men vi stramma det opp i de to siste periodene og fikk brutt rytmen deres etter hvert ved å mikse litt på forsvaret vårt. Så begynner vi å dra fra veldig når Save og Skouen begynner å bli «heite».

 

Ruvende Hudgins

Skouen ble toppscorer med 27 poeng, mens Aly Hudgins imponerte under kurvene og endte med en sterk double-double, 17 poeng og 14 returer. Den 2,01 m lange forwarden har hatt en glimrende sesong til nå og gjort savnet av skadde Petar Kutlesic mindre.

- Uten Petar må jo noen andre ta returene. Men snart kommer han tilbake, sa Hudgins med et smil. Den tidligere Bærum-spilleren vil ikke snakke så mye ennå om de to topplagenes møte i Nadderudhallen tirsdag 3. desember.

- Vi er fokusert på én kamp om gangen, og nå først er det Nidaros. Så får vi ta Bærum når den kampen kommer, presiserte 26-åringen.

 

Kutlesic tilbake mot Bærum?

Stein Erik Rotegård er svært godt fornøyd med forwardens prestasjoner i høst.

- Aly er en arbeidsmaskin som jobber og står på. Noen ganger har han slitt med litt overtenning og dratt på seg tullete feil som gjør at han kommer i feiltrøbbel, men utover det har han vært kjempegod, fastslår Miners-coachen, som håper å ha Petar Kutlesic med igjen mot Bærum.

- Petar er i trening og spilte 1.- divisjonskamp forrige helg, så Bærum-kampen er innen rekkevidde, tror Rotegård.

 

64 Miners-returer

Kongsberg Miners traff ikke mer enn drøyt halvparten av sine 2-poengsskudd mot Centrum Tigers (24 av 47), og var under vanlig standard også på 3-poengere med 32 prosent, 10 av 31 – til tross for sterke 5/10 fra Niko Skouen og 3/5 fra Matias Save.

Juan Ferrales og Joshua Hart kom ikke på scoringslista før i de to siste minuttene før pause og endte på uvanlig beskjedne 8 og 6 poeng, men hadde til gjengjeld henholdsvis 10 assists og 13 returer.

Miners var overlegne på returene og hentet ned 64 (!), hvorav 14 fra Aly Hudgins og 13 fra Hart. Centrum hadde 42.

Sander Aslesen var den eneste som hevet seg over pari hos Centrum Tigers, med 13 poeng (3/7 på 3-poengere) og 6 returer.

 

Henter inn ny USA-import?

Kongsberg Miners har fortsatt ikke bestemt seg for om de vil hente en ny importspiller – i så fall sannsynligvis fra USA. Overgangsfristen er 15. desember.

- Det er åpent, sier Stein Erik Rotegård.

Miners har vunnet alle sine 12 kamper og til tider fremstått som utilnærmelige, men flere lag ligger an til å bli styrket i andre halvdel, spesielt Gimle som inntil videre har sine tre import-forwarder ute med skade.

- Vi har vunnet alt, men det har vært mange spennende og jevne kamper i år. Vi har kanskje hatt den største bredden, og over 40 minutter er det slitsomt å spille mot oss når vi har en god skytedag og er «på». Men inn mot sluttspillet har man alltid lyst til å styrke laget. Vi får se hva det blir til, sier Miners-coachen.

Tittelforsvarernes jevneste kamp hittil var 87-81-seieren hjemme mot Fyllingen, på en dag der bergenserne kun traff 4 av 28 3-poengere, mens Miners hadde 42 prosent treff med 12 av 28.

Laget har inntil videre fire utenlandske spillere: Amerikanske Juan Ferrales og Joshua Hart, serbiske Petar Kutlesic og engelske Max Richardson.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 27, Aly Hudgins 17, Max Richardson 11, Matias Save 11, Juan Ferrales 8, Christoffer Heggelund 7, Joshua Hart 6, Erik Borg 2.

Centrum Tigers: Sander Aslesen 13, Samuel Amed Diomande 12, Magnus Midtvedt 10, Øivind Lundestad 8, Henrik Lange 4, Vegard Tangen 4, Fredrik Hårstad Trana 2.