Eric Gilchrese var tilbake og bidro med blant annet 12 poeng, 8 assists og 6 returer da Bærum slo Asker Aliens 93-82. Her er Bærums pointguard i en drive mot Joshua Hart.
FOTO: ERIK BERGLUND
Eric Gilchrese var tilbake og bidro med blant annet 12 poeng, 8 assists og 6 returer da Bærum slo Asker Aliens 93-82. Her er Bærums pointguard i en drive mot Joshua Hart. FOTO: ERIK BERGLUND

Vant igjen, men skuffet seg selv

– Energitamt og inkonsekvent, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff. – Vi spilte altfor dårlig forsvar og ga dem altfor enkle scoringer, mente Stian Mjøs. Bærum tok sin tredje strake seier og kontrollerte, men var selvkritiske etter kampen mot et koronasvekket Asker Aliens.

Bærum – Asker Aliens 93-82

Koronasmitte i Asker Aliens førte til at lagets kamp mot Ammerud torsdag ble utsatt, og til lokaloppgjøret i Nadderudhallen manglet Aksel Bolin – mens Stian Emil Berg kom rett fra karantene og bare spilte 15 minutter uten å kunne markere seg som han pleier.

Det ga ikke gjestene store muligheter mot formsterke Bærum som også hadde Eric Gilchrese tilbake, og det endte da også med tap for de gule og svarte.

Men ikke uten at Bærum måtte slite.

Asker ledet siste gang da 17-årige Oliver Bergstad tok en sterk retur og la inn 30-28 tidlig i andre periode og var bare 6 poeng bak (68-62) etter tre perioder. Men da den fjerde åpnet med to raske trepoengere fra Gilchrese og Gaute Haugen (74-62), hadde ikke gjestene ork til å henge med lenger.

Bærum raste opp i 19 poengs ledelse (93-74) før Asker fikk pyntet på resultatet med kampens 8 siste poeng.

 

Opp på femteplass

Med seieren klatret Bærum inntil videre forbi Asker Aliens på tabellen, til en femteplass – men Asker har fortsatt færre tap og i praksis foran med 9-7 mot Bærums 10-8.

Begge lag er et godt stykke unna topp 4 som gir hjemmebanefordel i NM-kvartfinalene, samtidig har Bærum funnet flyten og fått tilbake skadde spillere, mens Asker har potensial til å bli en tøff motstander når sluttspillet begynner i mars.

Bærum utlignet også til 1-1 i innbyrdesoppgjørene denne sesongen, etter at Asker Aliens vant første kamp i november, 95-85.

Lagenes tredje seriemøte er lørdag 19. februar i nye Leikvollhallen.

 

– Elendig tempo

Seieren til tross, det var ingen jubel i Bærum-leiren. Dette var langt unna fyrverkeriet som ga 131-33 over Centrum Tigers i forrige hjemmekamp.

– En energitam tirsdagskamp, mente Mathias Eckhoff.

– Vi spilte med elendig tempo og var inkonsekvente i forsvar og ikke tro mot våre prinsipper. I første omgang tok Asker 10 offensive returer, og selv om de sterke inside, må vi inn og ta den fighten. Vi følte vi kontrollerte kampen greit, men det må være lov til å håpe vi kan være bedre enn dette, fastslo Bærum-treneren.

 

– Skulle løpe dem i senk

Stian Mjøs ble kampens ledende spiller med 30 poeng, satte 7 av 13 trepoengere og noterte seg for 6 assists. Men han var ikke fornøyd verken med laget eller sin egen kamp.

– Vi spilte altfor dårlig forsvar, ga dem en haug med offensive returer og for mange enkle scoringer, det er derfor de kommer inn i kampen igjen. Målet vårt var å løpe dem i senk, spesielt nå som de har hatt koronautfordringer. Vi scorer jo over 90 poeng og har kontroll, men det burde vært en 20-30-poengs seier. Samtidig vet vi at Asker blir et helt annet lag når Aksel (Bolin) er med igjen, presiserte Bærum-kapteinen.

 

– Rotete kamp

Asker Aliens hang godt med, ut fra forutsetningene.

– Man skal aldri være fornøyd med tap, men vi kan ikke forvente noe mer enn dette, sa Anders Stien, spillende trener i laget sammen med Stian Emil Berg.

– Det ble en rotete kamp, og gameplanen deres funket ganske så mye bedre enn vår. Vi har hodene ned og spretter mot kurven, akkurat det vi snakket på forhånd om at vi ikke skulle gjøre. Vi blir hengende bakpå fordi vi gir dem treerne vi vet de ikke må ha. At vi taper med bare 11 her, er nesten utrolig, mente Stien.

– Vi er ikke på det nivået vi skal ha når sluttspillet kommer. Men nå får vi forhåpentligvis gode treningsuker sammen, i en ny hall som er «helt konge», fastslo 31-åringen.

 

Hjemmekamp i ny hall

Asker-gutta spiller sin første hjemmekamp i den nye Leikvollhallen lørdag mot Nidaros Jets, rett etter at klubbens lag i Firi-ligaen for kvinner har møtt Ullern.

– Det er en superfin hall, bare så synd det er tilskuerbegrensning og ikke den være den folkefesten vi hadde håpet på, sier Anders Stien.

Bærum har nå vunnet sju av de ni siste seriemøtene med Asker Aliens.  

Ved siden av Stian Mjøs leverte newzealandsk-amerikanske Shane Temara igjen en sterk kamp, denne gang med 24 poeng og 9 returer. Philipp Schwethelm hadde 11 poeng, 6 returer og 4 blokker, Sjur Dyb Berg tok ned 17 returer og fikk opp stemningen i hallen med en råsterk dunk i sluttminuttene.

 

– Med håndbrekket på

Eric Gilchrese var tilbake og leverte til mer enn godkjent med 12 poeng, 8 assists og 6 returer, men Mathias Eckhoff var likevel ikke overbevist.

– Det er fint at han er med igjen, men det var en test for å se om han kan spille med skaden i høyrehånden. Vi får se hva det blir til i de neste kampene, han spiller med håndbrekket på til tider, mente Bærum-coachen.

 

Møter Frøya søndag

Bærum får en tøff utfordring når de møter Frøya i Bergen søndag.

– De har også funnet flyten nå, så det er to av de fremste formlagene som møtes. Da er det viktig at vi kan få sliteseire som den i dag, sa Stian Mjøs.

Hos Asker var Haakon Hellebust en klar ener, med mange initiativ, knallhard kjemping og 19 poeng pluss 12 returer. Roy Nwachukwu endte på 16 poeng, 7 returer og 5 steals, Joshua Hart ble toppscorer med 21 poeng etter sterke driver og skudd.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 30, Shane Temara 24, Eric Gilchrese 12, Philipp Schwethelm 11, Sjur Dyb Berg 8, Ludvig Bergh 5, Gaute Haugen 3.

Asker Aliens: Joshua Hart 21, Haakon Hellebust 19, Roy Nwachukwu 16, Oliver Bergstad 6, Miilah Kombat 6, Anders Stien 5, Eldar Alagic 5, Stian Emil Berg 4.