​Brage Sørensen hadde en god kamp mot Bærum med 11 poeng, 4 returer og 4 assists for Nidaros Jets - og 3-poengeren til 82-79 et minutt før slutt. Her driver Nidaros-forwarden mot Alex Dakin (skjult bak), mens Gaute Haugen (nr 5) dekker Simon Midtvedts løp. I bakgrunnen ser vi Mats Selboe og Stian Emil Berg.

Utrolig deilig og veldig fortjent

Nidaros sjokkerte Bærum, men mistet 19 poengs ledelse – før de vant i sluttminuttene.

Nidaros Jets – Bærum 88-83

- Veldig, veldig gøy, men for oss kommer det ikke ut av det blå. Vi har hatt så mange tap i tette kamper at vi ikke skulle miste enda én. Og dette var bare imponerende steppet opp av flere spillere, sa Simon Midtvedt.

Pointguarden forsvant ut i slutten av tredje periode med en skadet venstrehånd, og tidlig i sisteperioden ble Jakob Baiden utvist med fem feil.

Samtidig hadde Bærum hentet inn Nidaros-ledelsen som på det meste var oppe i 19 poeng (63-44), og gjestene var foran med ett poeng tre ganger i sluttminuttene: 72-71 på en straffe fra Pascal Evans, 76-75 på to straffer fra Sjur Dyb Berg og 83-82 da samme Berg la ett straffekast 40 sekunder før slutt.

Men selv med nøkkelspillere som Baiden og Midtvedt ute greide Nidaros å nedkjempe Bærum i sluttminuttene og -sekundene.

Mats Selboe fikk fatt i en angrepsretur og ga hjemmelaget ledelsen 84-83 med 16 sekunder igjen, og så misset Bærum i det påfølgende angrepet og måtte sende Even Skjellaug til straffelinja. Nidaros-toppscoreren la begge straffene (86-83) og Bærum tok timeout. 4,9 sekunder gjensto og gjestene trengte en 3-poenger, men pådro seg i stedet sin 20. turnover i kampen et innkast som endte i backcourt, og så ble det i stedet Mihajlo Krivokapic som kunne trygge Nidaros-seieren med to straffer i siste sekund.

Mjøs: 37 poeng, ni 3-poengere

- Vi starter kampen ekstremt svakt, mangler intensitet i forsvar og klarer ikke å stoppe Nidaros én mot én. Det kollektive er ikke til stede, og vi graver oss ned i et så dypt hull at det er krevende å komme opp igjen, fastslo Bærum-trener Per Tøien.

Men selv om Bærum kom tilbake og så ut til å slippe med skrekken i Husebyhallen, glapp seieren i sluttminuttene.

- Nidaros er et lag som ikke legger seg ned for noen, og de fikk bidrag fra mange forskjellige spillere i dag. Vi slapp dem inn til altfor enkle skudd i mye av kampen, men håndterte Baiden og Skjellaug og alle helt OK i tredje periode (16-12 til Bærum), sa Tøien.

Bærum manglet Torgrim Sommerfeldt som ikke fikk fri fra jobb, men Gaute Haugen gjorde en meget god jobb som skytter tidlig i kampen med 11 poeng og 3 av 4 på 3-poengere. Etter hvert skulle det meste handle om Stian Mjøs, som hadde hovedrollen i de hvitkleddes opphenting og som endte på 37 poeng etter å ha truffet 9 av sine 13 3-poengere. Men i perioder ble det for mye på Mjøs også, og mot slutten av kampen klarte ikke gjestene lenger å stoppe Nidaros' offensiv og spesielt ikke Even Skjellaug, som endte med 23 poeng.

Ballbevegelsen var god i hjemmelagets angrep og flere spillere steppet opp i sluttfasen, der Mats Selboe la inn både 77-76 og 84-83 og Brage Sørensen senket en 3-poenger til 82-79 – som Stian Mjøs umiddelbart utlignet med sin niende 3-er for dagen.

- Spilte Bærum ut av stilen

- I dag sto gutta opp og spilte det aggressive forsvaret vi ønsker å ha, presiserte Nidaros Jets-coach Thor Inge Øvermo.

- Jeg følte at vi spilte Bærum ut av deres stil. Hjelpeforsvaret vårt var mye bedre i dag og mann-til-mann-forsvaret til tider veldig bra. Så hadde vi mer is i magen enn vi har hatt i lignende kamper tidligere denne sesongen. Og heldigvis klarte vi å samle kreftene da Bærum tok oss igjen, og å stå hele kampen ut, sa Øvermo.

Med seieren gikk Nidaros Jets (3-10 i seire-tap) opp i ryggen på Ammerud, Gimle og Centrum Tigers, som alle står med fire seire.

Jets møter Fyllingen i ny hjemmekamp søndag, men det blir høyst sannsynlig uten både Simon Midtvedt og Mihajlo Krivokapic.

- Mihajlo klarte ikke å sprette med venstre hånd på slutten av kampen og har fått en utposing på håndleddet, forklarte coach Øvermo.

- Ikke noe taperlag

Simon Midtvedt fryktet han hadde pådratt seg et brudd i venstre hånd, men sent lørdag kveld fikk han beskjed om at hånden ikke er brukket.

- Så forhåpentligvis er jeg tilbake innen kort tid, sier 23-åringen.

Han er uansett optimistisk med tanke på resten av sesongen for Nidaros Jets.

- Jeg syns bare vi skal fortsette akkurat som vi gjør nå. Vi har vært veldig tålmodige og egentlig hatt mye stang-ut og mange tap i de årene jeg har vært her, men det er litt annerledes i år. Nå jobber vi sammen og holder motet oppe, og til tross for noen «losing streaks» føler vi ikke at vi er noe taperlag. Det var bare utrolig deilig og veldig fortjent at vi får en sånn belønning som det vi får i dag.

To år siden sist

Litt over to år er gått siden Nidaros sist slo Bærum, 90-81 i Husebyhallen 14. oktober 2017. Den gangen scoret Evan Harris 30 poeng og australske Joel Spear 15, og begge importene spilte 40 minutter.

Nå skryter Thor Inge Øvermo i stedet av tre «Østlands-importer» - Even Skjellaug (Ullern), Simon Midtvedt (Asker) og Mats Selboe (Kjelsås/Centrum).

- Vi har en veldig sammensveisa gjeng der Even, Simon og Mats har hatt veldig mye å si for stemningen i gruppa og for innsatsbiten. De er veldig positive og oppmuntrende, sier Nidaros-treneren.

20 Bærum-turnovers, svak straffeskyting

Bærum pådro seg så mye som 20 turnovers mot Nidaros-forsvaret, og straffeskytingen var også med på å avgjøre kampen:

Nidaros Jets traff 13 av 14, Bærum ikke mer enn 17 av 26 – 65 prosent.

Gjestene var faktisk bare hårfint bak i 3-poengsprosent: 60, etter sterke 12 av 17, og mye takket være Stian Mjøs (9/13) og Gaute Haugen (3/4). Med 16 returer fra Sjur Dyb Berg vant gjestene returstatistikken knepent, 35-32.

Jakob Baiden landet på en ny double-double hos Nidaros, med 11 poeng og 10 returer – pluss 5 assists – til tross for lange pauser på grunn av feiltrøbbel, og fem feil tidlig i fjerdeperioden.

Poengscorere:

Nidaros Jets: Even Skjellaug 23, Simon Midtvedt 16, Jakob Baiden 11, Mats Selboe 11, Brage V. Sørensen 11, Jørgen Kjesbu 9, Mihajlo Krivokapic 7.

Bærum: Stian Mjøs 37, Stian Emil Berg 13, Gaute Haugen 11, Pascal Evans 8, Sjur Dyb Berg 6, Brian Ofori 6, Vetle Paulsen 2.