NBBF stenvik-skorpen-parmann (2).JPG
​Robert Stenvik (til venstre) og Reidar Skorpen med Norges Basketballforbunds Hederstegn og hver sin blomsterbukett, med prisutdeler og NBBF-president Jan Hendrik Parmann i midten.

Utrettelige, seriøse og uselviske

Robert Stenvik og Reidar Skorpen ble tildelt NBBFs Hederstegn og hyllet i Leikvollhallen.
 

Asker Aliens – Bærum 67-87

Hjemmepublikum fikk mest å juble for FØR kampen mellom Asker Aliens og Bærum begynte, da Norges Basketballforbunds president Jan Hendrik Parmann tok ordet.

Riktignok først med en gratulasjon til Bærums kaptein og fremste profil, Stian Mjøs, som fylte 30 år.

- Vi setter alle utrolig stor pris på det du står for både på og utenfor banen, sa Parmann.

Så ble Robert Stenvik og Reidar Skorpen kalt opp, og publikum fikk høre hva de to Asker-ildsjelene har betydd for sin klubb og for norsk basketball.

Stenvik satt i Asker Basketball Clubs styre fra 1968 og nesten sammenhengende frem til 2013, i mange av årene også som klubbens leder.

- Du var sterk delaktig i oppbyggingen av BLNO og Askers deltakelse i denne. Du har bidratt med sentrale oppgaver og verv på alle nivåer. Ikke bare var du spiller fra 1967 til 2006, sa Parmann, og ramset opp:

- Du har bidratt i NBBFs forbundsstyre, vært forbundsdommer, sittet i Landslagskomiteen, sittet i Hederstegnkomiteen, bidratt i utvalg for å utvikle kvinnebasketen, vært trener for yngre lag så vel som toppserielag av begge kjønn i både Asker og Sandvika, kretslag og ikke minst herrelandslaget. Og du sto for etableringen av et systematisk rekrutteringsarbeid gjennom SFO i Asker som skaffet klubben enormt mange medlemmer. Du etablerte også Heggedal Basketballklubb og var sentral i prosessen da Asker og Torstad ble slått sammen, fastslo Jan Hendrik Parmann.

Han sa at Reidar Skorpen kanskje var «prototypen på et rekrutteringsobjekt for norsk basket» ved å starte sin karriere i Sandvika som en av landets aller første minispillere, før han dro videre til Torstad og ble juniorlandslagsspiller.

Etter det var det Asker Basketball Club som gjaldt.

- Der ble du toppseriespiller tidlig på 90-tallet, og på seniorlandslaget rakk du å runde 30 kamper. Du har bidratt med verv og oppgaver for klubb og forbund, og som dommer på nasjonalt nivå. Som trener har du utmerket deg med å utvikle yngre lag på både jente- og guttesiden til å nå sterke resultater, men også Torstads elitelag for kvinner og ikke minst guttelandslaget har i sin tid nytt godt av dine trenerkvaliteter, poengterte Parmann.

- Du har sittet som leder i Asker Basketball Club fra 1980 til 1994 og gjennomførte sammenslåingene med Heggedal og Torstad. Under din ledelse ble Asker en spydspiss i norsk basket, og du startet viktige arrangementer som Wheels Cup for rullestollag og seniorlag, basketskole i romjulen med opptil 370 deltakere, Asker Cup for aldersbestemte lag og flere basketballturer til USA for så vel A-lag som yngre lag.

- Dere har begge, gjennom deres utrettelige, seriøse og uselviske innsats, vært avgjørende for utviklingen av basketen ikke bare her i Asker, men for hele norsk basket, understreket Parmann, før han delte ut norsk basketballs høyeste utmerkelse, NBBFs Hederstegn, til Robert Stenvik og Reidar Skorpen.

 

Komfortabelt for Bærum

Asker Aliens hadde ledelsen da Alvis Eglitis ga hjemmelaget 10-9 etter fem og et halvt minutt, men Bærum vant resten av førsteperioden 11-0.

Gjestene dro fra til 22 poengs ledelse ved halvtid (48-26), og lokaloppgjøret ble aldri verken jevnt eller spennende, selv om Asker «vant» tredjeperioden 19-13.

Bærum kunne glede seg over å ha Alex Dakin på banen for første gang siden 5. januar. Forwarden og 3-poengseksperten har vært ute med en skade i foten, og bidro med en 3-poenger i sin første ballberøring.

- Alex gir oss mye, han er lojal i forsvar og «executer» i angrep, så nå må han bare få beina i orden og hodet på plass, sa Bærum-trener Mathias Eckhoff.

Litt moro ble det også, spesielt da dagens 30-årsjubilant Stian Mjøs sendte pasning til alleyoop-scoringer fra Mike Zeno i to påfølgende angrep!

Bærum rykket opp på andreplass på BLNO-tabellen igjen, men blir forbigått av Gimle søndag hvis bergenserne slår Tromsø Storm borte. I så fall ligger det an til Bærum – Tromsø i kvartfinalen, mens Ammerud er sannsynlig motstander hvis Gimle taper søndag og Bærum beholder andreplassen.

 

Poengscorere i Asker – Bærum:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 19, Alvis Eglitis 10, Ulrik Stranger-Johannessen 10, Paulius Grebliunas 9, Ludvig Bergh 8, Jørgen Onarheim 8, Audrius Cesonis 2, Mikkel Aarnes 1.

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 15, Joshua Hart 14, Stian Mjøs 14, Mike Zeno 14, Stian Emil Berg 9, Benjamin Alknes Cox 9, Thomas Solem 4, Alex Dakin 3, Gaute Haugen 3, Jens Grøsland 2.