NBBF BLNO Johannes Lange Centrum-T.jpg
​Johannes Lange styrte mye for Tromsø Storm, satte 16 poeng og tok ansvar med viktige driver og scoringer da Centrum Tigers anført av Magnus Midtvedt (til venstre) og Øivind Lundestad nærmet seg i sluttminuttene.

Tromsø reddet av gongongen

Centrum hentet inn nesten hele Tromsøs forsprang, men fikk ikke den avgjørende scoringen.
 

Centrum Tigers – Tromsø Storm 82-84

Ammerud – Bærum 84-92

Frøya – Nidaros Jets 108-69

- «Saved by the bell», reddet av gongongen, samtykket Storm-trener Kenneth Webb da kampen var over og gjestene fra nord kunne juble for seier.

Tromsø Storm ledet med 18 poeng på det meste (67-49), men Centrum Tigers kom innpå til 82-84 da Anders Stien scoret og samtidig dro på seg feil og satte det påfølgende straffekastet, med 33 sekunder igjen å spille. Tromsøs råsterke forward Cam Gregory var ute med fem feil, gjestene mistet ballen i angrep og Centrum kunne angripe med 20 sekunder igjen.

To poeng kunne gi ekstraomgang, en 3-poenger 85-84 og hjemmeseier.

De hvitkledde fikk tre sjanser, og Øivind Lundestad fikk sendt av gårde en kontrollert 3-poenger som så vidt misset. Tromsø fikk returen og tiden var ute.

 

53 poeng til pause

Gjestene hadde angrepsflyt og fart i første halvdel og gikk til pause med 53-41. Cam Gregory dominerte under kurvene, Keon Lawrence spilte på hele register og scoret med både driver og langskudd – og 20-årige Johannes Lange styrte og skapte også mye. I tillegg hadde Aron Nielsen Finstad en sterk kamp som skytter, med fire 3-poengere.

- Jeg kan virkelig ikke huske sist vi hadde 53 poeng til pause. Men vi slutter å produsere og score, sa Kenneth Webb.

Det ble bare 31 i den andre halvdelen av kampen, og mange turnovers og bom mot et mer aggressivt Centrum-forsvar.

- Halvveis ut i tredjeperioden begynte det å løsne for oss. Da fikk vi opp skudd, tok returer og løp som vi skal og gjør på vårt beste fastslo Øivind Lundestad.

Centrum (8-17) er bak Ammerud (8-18) på innbyrdes oppgjør, mens Tromsø (12-14) er bak Fyllingen (12-13).

Skal Centrum gå forbi Ammerud og ta 7.- plassen må de trolig slå både Kongsberg Miners onsdag og Fyllingen søndag, hvis Ammerud vinner hjemme over Asker.

Tromsø Storm kan faktisk passere Fyllingen og få 5.- plass og kvartfinaler mot Frøya, men det krever seier over Gimle og at Fyllingen taper for både Kongsberg og Centrum.

 

- Har ingenting å tape

Uansett er lagene på de tre nederste plassene i stand til å gi de tre favorittene Kongsberg Miners, Gimle og Bærum kamp i kvartfinalene, tror både Øivind Lundestad og Kenneth Webb.

- Jeg har vært i favorittrollen selv noen ganger og vet at ingen av lagene får det lett i kvartfinalen. Det er det som er så gøy med sluttspill, alle har muligheten. Vi har ingenting å tape og bare gleder oss, forsikrer Lundestad.

Han får støtte av Kenneth Webb.

- Vi har slått både Gimle og Bærum denne sesongen og kan gjøre det igjen. Jeg håper spillerne kan ta fram det beste hjemme mot Gimle søndag i siste seriekamp, der vi på sett og vis kan bestemme vår egen kvartfinalemotstander. Slår vi Gimle, får vi sannsynligvis dem i kvartfinalene og unngår Bærum, presiserer Tromsø-treneren. Kanskje enda bedre: Slå Gimle, ta femteplassen fra Fyllingen og få Frøya som motstander.

Mot Gimle har Storm også Henrik Lange og 2,13 m lange Stephen Mayes med igjen. Begge sto over i helgen, på grunn av jobb.

- Vi manglet litt size og dybde nå, erkjente coach Webb.

- Men dette var en sterk seier å ta med seg hjem, og som gir selvtillit foran Gimle-kampen. Centrum har et godt lag og spillere som Lundestad,  dt og Stien er veldig gode skyttere, presiserte han.

 

Poengscorere i Centrum – Tromsø:

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 23, Magnus Midtvedt 22, Anders Stien 17, Miilah Kombat 6, Sander Aslesen 5, Mats Selboe 5, Johan Flaa 4.

Tromsø Storm: Keon Lawrence 27, Johannes Lange 16, Aron Nielsen Finstad 14, Cam Gregory 11, Anders Solem 11, Marcus Wynn 3, Simen Samuelsen 2.

 

Ammerud hentet inn 22 poeng

Bærum så lenge ut til å ha full kontroll mot Ammerud, og tabelltreeren ledet med 22 poeng (74-52) midtveis i tredje periode før hjemmelaget kom tilbake og laget spenning i Apalløkkahallen.

20-årige Kevin Austria slo til og fikk de grønne opp i 72-76 med 7 strake poeng, og med tre minutter igjen å spille utlignet Plaisir Nzitani Mukoko til 79-79. En 22 poengs opphenting!

Men da det gjaldt som mest, viste Bærums rutine seg. Torgrim Sommerfeldt satte to straffer og en 2-poenger til 83-79, Andreas Isaksen reduserte til 81-83 for hjemmelaget og misset straffekastet i «and one»-situasjonen – før Stian Mjøs senket sin femte 3-poenger for kvelden og like etterpå la to straffer: 88-81 med 55 sekunder igjen.

For et Ammerud-lag som manglet Samuel Amed Diomande (i USA) var kampen en solid oppmuntring. Plaisir Nzitani Mukoko hadde en glimrende angrepskamp og endte på 28 poeng, Austin Mofunanya var som alltid effektiv og nyttig og Kevin Austria var dagens store, positive overraskelse.

 

- For "cocky" og arrogante

Bærum-trener Mathias Eckhoff sa etterpå at han «likte at det var litt jevnt».

- Vi ble litt for «cocky» og arrogante, uten at det er noen grunn til at vi skal være det. På vårt beste slår vi alle i ligaen, på vårt dårligste kan vi tape for alle – selv om vi ikke har tapt ennå med Mike (Zeno) på laget. Vi hadde svære «runs» for og imot i dag. Vi lå under med 10 tidlig i kampen og var opp med 22, og så ned i 0 igjen.

- Sånn er vi, vi har større svingninger enn en del andre lag og noen spillere som er litt for makelig anlagt. Men alle kamper er en prosess der man blir eksponert på hva man gjør bra og hva som er dårlig. Jeg vil heller ha en sånn kamp nå, så vi kan lære at vi må styre unna det. Og all ære til Ammerud, som var bra, sa Eckhoff.

 

Poengscorere i Ammerud – Bærum:

Ammerud: Plaisir Nzitani Mukoko 28, Austin Mofunanya 17, Kevin Austria 12, Kai De La Cruz 8, Andreas X. Isaksen 6, Orji Okoroafor 6, Chisom Omego 4, Ouzhan Farzaneh 3.

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 23, Mike Zeno 18, Stian Mjøs 17, Joshua Hart 14, Stian Emil Berg 12, Benjamin Alknes Cox 2, Jens Grøsland 2, Gaute Haugen 2, Thomas Solem 2.

              

Sju mot sju i Frøya Arena

Nidaros Jets fikk helgens andre store tap da det ble 69-108 mot Frøya – etter 73-115 mot Gimle i lørdagens kamp.

Jakob Baiden og Brage Sørensen var ikke med til Bergen, og søndag sto også Tylor Wimbish over med en skade i albuen, i en kamp som var helt uten betydning for begge lag. Frøya (17-10) er blitt nummer fire i ligaen, mens Nidaros (5-21) må  ut i kvalifisering for å beholde BLNO-plassen.

Hjemmelaget har også flere spillere syke og skadet, og dermed ble det en BLNO-kamp med sju spillere på hvert lag og uten nerve.

Frøya var foran med 29-11 allerede etter første periode og bare den fjerde (25-24) var jevnspilt.

Fra statistikkene: 40-årige Edmunds Gabrans som hadde 6/11 på 3-poengere, som i «gamle dager», og Marcus Larsson (19) som i tillegg til å være Frøya-toppscorer med 23 poeng også hentet ned 26 returer.

 

Poengscorere i Frøya – Nidaros:

Frøya: Marcus Larsson 23, Arne Ingebrigtsen 22, Ognjen Nisavic 22, Edmunds Gabrans 20, Nikola Vasojevic 16, Odd-Olav Aga 5.

Nidaros Jets: Anthlon Bell 34, Jørgen Kjesbu 14, Christian Tøfte 12, Mihajlo Krivokapic 5, Tor Anders Ringen 2, Asbjørn Svergja 2.