NBBF BLNO Kevin Altidor Tromsø-Ammerud.jpg
​Kevin Altidor scoret 19 poeng og hadde 9 returer, 6 steals og 5 assists for Tromsø Storm mot Ammerud, samt en personlig 7-0-run inkludert en 3-poenger da laget gikk fra 62-52 til 69-52 i tredjeperioden. Her er Storms Bahamas-import med ballen mellom Ouzhan Farzaneh (nr 10) og Andreas Isaksen. Til venstre i bildet ser vi C.J. Omego.

Tromsø-knockout i tredje periode

Ammerud holdt følge til Tromsø Storms 3-poengsshow begynte rett etter pause.
 

Tromsø Storm – Ammerud 110-85

Det hjalp ikke at Ammeruds spektakulære pointguard Ilarion Bonhomme endte kampen med en triple-double etter 27 poeng, 10 returer og 10 assists. Hjemmelaget hadde for lengst avgjort kampen, etter en knusende tredjeperiode som ga utklassingssifrene 36-15, mye takket være sju 3-poengere fra fire forskjellige spillere.

Fram til da hadde gjestene fra Oslo spilt helt jevnt, fulgt hverandre hele veien til 47-47 og med Ammerud siste gang i ledelse på 45-44.

Men fra 52-49 ved halvtid tok det fyr da hjemmelaget kom på banen til tredje periode i Tromsøhallen.

 

- Veldig behagelig

Aron Nielsen Finstad la de to første 3-poengerne, i en innledende 10-0-run til 62-49. Ouzhan Farzaneh kom mellom med en 3-er for Ammerud (62-52), før Kevin Altidor fikk sin egen 7-0-run inkludert en 3-poenger. Og så var det Tromsøs beste 3-poengsskytter Marcus Wynn som fikk revansjert sin dårlige start på kampen med tre tidlige feil og plass på benken.

Med tre raske 3-poengere fra Wynn og én fra lagkaptein Simen Samuelsen var scoren blitt 88-62 og Ammerud slått knockout.

- Vi spiller vi egentlig som vi har gjort i de siste kampene, og avgjør kampen i løpet av fem minutter i tredjeperioden. Det er jo veldig behagelig, fastslår Aslak Smalås, eks-kaptein og nå coach for Storm sammen med Ronny Lange.

Med 110-85 tok tromsøværingene sin fjerde strake seier i BLNO, står med seks totalt (6-5) og nådde 100 poeng for fjerde gang i høst.

 

Cotton ute med skade, Gregory med 19 returer

Ammerud var klart svekket ved at lagets amerikanske forward Armani Cotton satt på benken med en bandasjert hånd. Cotton sto med 17 poeng og 10,4 returer i snitt etter de åtte første kampene, og var sårt savnet under kurvene der Cam Gregory ikke uventet dominerte stort.

At forrige sesongs Storm-toppscorer og beste rebounder (i hele ligaen) er tilbake, gir laget en ny – eller kanskje heller gammel – dimensjon.

Nå bidro Gregory med 15 poeng, 19 returer (!) og 7 assists, og samtidig frigjør han Kevin Altidor. Forwarden fra Bahamas briljerte og endte kampen med 19 poeng, 9 returer, 6 steals og 5 assists. Storm vant returstatistikken overlegent, 52-29.

 

Langes solide double-double: 22 og 15

Samtidig fortsetter Johannes Lange å storspille i pointguard-rollen. 20-åringen la fire av fem 3-poengere tidlig i kampen, ble toppscorer for hjemmelaget med 22 poeng og delte ut ikke mindre enn 15 assists.

Når Tromsø Storm som lag hadde 14 av 33 på 3-poengerne (42 prosent), var det vanskelig for Ammerud å demme opp for lagets offensiv.

- Vi har slitt litt på retursida, men med Cam tilbake har vi både fått den beste rebounderen og et solid oppspillspunkt inside. Så nå har vi flere strenger å spille på, understreker Aslak Smalås.

- Og så er det fantastisk å se de lokale gutta med Johannes, Marcus, Aron og Simen komme ut av «skallet» og vise potensialet sitt.

 

Ammerud - Nidaros og Tromsø - Fyllingen

Ammeruds skyttere hadde ingen spesielt god dag, og med 7/27 på 3-poengerne (26 prosent) var ikke laget i nærheten av å matche Tromsøs skyting.

Bonhomme imponerte med sine 27 poeng og 10 både i returer og assists, pluss 4 steals, mens 39-årige Orji Okoroafor hadde en solid offensiv kamp med 23 poeng og C.J. Omego viste stor innsats og endte på 12 returer i tillegg til 6 poeng.

Men Ammerud ble stående med tre seire (3-6) og hjemmekampen mot Nidaros Jets (2-7) kommende lørdag blir viktig.

Tromsø Storm ligger komfortabelt til på tabellen med 12 poeng etter den sjette seieren, og får testet seg i de to neste kampene: Hjemme mot Fyllingen førstkommende søndag og mot Bærum i Nadderudhallen en uke senere, søndag 17. november.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm: Johannes Lange 22, Kevin Altidor 19, Aron Nielsen Finstad 15, Cam Gregory 15, Marcus Wynn 15, Preben Strende 9, Tord Raddum Berge 6, Simen Samuelsen 5, Morten Aleksander Larsen 2, Johannes Sogge 2.

Ammerud: Ilarion Bonhomme 27, Orji Okoroafor 23, Ouzhan Farzaneh 11, Andreas X. Isaksen 10, Eyoab Yemane 8, C.J. Omego 6.