NBBF BLNO Aly Hudgins Asker-Miners.jpg
​Aly Hudgins, her i aksjon mot Asker Aliens, gjorde en solid kamp mot Tromsø Storm lørdag - og bidro blant annet med 17 poeng.

Topplagene snubler ikke

Kongsberg Miners sikret seg to matchballer til seriegull og Gimle holder sølvplassen.
 

Kongsberg Miners – Tromsø Storm 105-81

Gimle – Nidaros Jets 115-73

Begge de to topplagene i BLNO kom opp i tresifret score, Kongsberg for niende gang denne sesongen.

Lørdagens seier betyr at Kongsberg Miners (22-3) kan sikre seriemesterskapet med seier over Centrum Tigers i Vulkanhallen onsdag. Og skulle det bli tap der, får tittelforsvarerne en ny matchball i siste kamp hjemme mot Fyllingen lørdag.

Gimle (21-5) som heller ikke viser tegn til å skulle snuble har igjen en vrien bortekamp mot Tromsø Storm søndag. Med tap der, går Bærum forbi på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet – forutsatt at Stian Mjøs & co. slår Ammerud og Asker Aliens i sine to siste kamper.

Et Tromsø-lag uten Henrik Lange, Stephen Mayes og Audun Bangsund ble tynnere enn vanlig i Kongsberghallen, der hjemmelaget hvilte Petar Kutlesic, som har en skade i foten.

Miners tok kommandoen fra start med 9-2 og gjestene var aldri i nærheten av å lage spenning, selv om de var nede i 5 poeng (37-32) mot slutten av andre periode. Akkurat da sa serielederne takk for seg med en 9-0-run der Chris-Ebou Ndow hadde 7 av poengene.

Aller best var Kongsberg Miners i tredjeperioden som de vant 33-18 etter å ha sust ut med 16-4 i de fire første minuttene.

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen i dag, fastslo Miners-coach Lars Gunnar Sønsteby.

- Vi får fin flyt på ballen mot et Tromsø som spiller sone hele kampen, og vi gjør en god forsvarsjobb. Aly (Hudgins) har en kjempematch og det var godt å se Matias Save som har vært sjuk etter jul slå til som han gjorde, presiserte Sønsteby.

Chris-Ebou Ndow var igjen toppscorer for Miners, denne gang med 27 poeng etter fire 3-poengstreff. Aly Hudgins endte på 17 etter sterk kjemping og tøffe driver, og Matias Save som traff tre 3-poengere hadde 12 poeng.

 

Råsterk Gregory

Hos Tromsø Storm var Cameron Gregory igjen dominerende og sto for 35 poeng etter en sterk kamp under begge kurver.

- Han var lenge den eneste som var i «double figures» (Johannes Lange endte på 11), og da var vi enige om at han heller fikk få poengene sine, hvis andre på Tromsø ikke produserte, forklarte Kongsberg-treneren.

Han forventer et topp skjerpet lag i bortekampen mot Centrum Tigers onsdag, der seriegullet og toppseeding gjennom sluttspillet kan sikres.

- Centrum er et lag vi ligger an til å kunne møte i kvartfinalene i sluttspillet, og det er uansett viktig for oss å få en kamp med trøkk og muskler og prestere på det nivået vi ønsker å være på. Dessuten er det viktig å vinne for å slippe å få presset på oss i siste kampen mot Fyllingen, sa Sønsteby.

 

Poengscorere i Kongsberg – Tromsø:

Kongsberg Miners: Chris-Ebou Ndow 27, Juan Ferrales 19, Aly Hudgins 17, Robert Hubbs III 13, Matias Save 13, Max Richardson 5, William Hay 5, Nicolai Østbye 4, Jacob Francis Røysland 2.

Tromsø Storm: Cam Gregory 35, Johannes Lange 11, Jonatan Hjelseth Mæhlum 8, Marcus Wynn 7, Keon Lawrence 6, Aron Nielsen Finstad 5, Anders Solem 5, Simen Samuelsen 4.

 

Gimles største seier: 115-73

Med 42 poengs seier over Nidaros Jets tok Gimle sin største seier for sesongen, og den tredje største etter Kongsbergs 104-52 over Ammerud i seriestarten i september og 100-57 over Asker Aliens i desember.

- Det var greit å få litt uttelling, men jeg syns ikke vi var så veldig gode i dag og var ganske så irritert på laget i pausen, fortalte Gimle-trener Audun Eskeland.

Ved halvtid ledet serietoeren 51-39, men i tredjeperiode valset de over Nidaros og vant de ti minuttene 38-16.

 

Svekket - og ute av sluttspillbildet

Nidaros, som stilte uten Jakob Baiden og som har løst Stefan Zivkovic fra kontrakten, har med 5-20 etter 25 kamper ikke lenger teoretisk mulighet til å nå sluttspillet. Trondheimslaget må som i fjor ut i BLNO-kvalifisering, sammen med Asker Aliens og 1.- divisjonsvinnerne.

Veldig mye skulle gjennom og avsluttes av nykommeren Anthlon Bell, som ble kampens toppscorer med 33 poeng etter blant annet å ha truffet på fire 3-poengere, mens Tylor Wimbish landet på 18.

Kampen bød også på internoppgjør mellom de tre sentrale spillere fra Sverresborgs U19-NM-vinnere forrige sesong, Sigurd Lorange hos Gimle og Christian Tøfte og Jørgen Kjesbu i Nidaros-laget. Alle tre markerte seg, med Lorange som en av kampens ledende spillere igjen med sine 21 poeng.

 

Odfjell: 21 poeng

Jørgen Odfjell (18) leverte en «All-time high»-kamp med sine 21 poeng (13 var rekorden fra før) og fikk også avslutte en av kveldens vakreste scoringer, på et Gimle-break der ballen gikk kjapt mellom ungguttene: fra Sigurd Lorange (18) til Morten Osland (21) og videre til Odfjell.

Audun Eskeland venter seg en tøff kamp mot Tromsø Storm.

- Det er alltid tøft å reise opp der på morgenen og spille samme dag, og de har slått oss én gang denne sesongen allerede, minner Gimle-treneren om.

Tromsø Storm vant 94-74 i Gimlehallen 5. januar, da Gimle fikk sitt tredje strake tap – og vel å merke spilte uten både Milovan Savic og Tony Tolovae.

- Vi var inne i en skikkelig dårlig periode da, men har klart å finne rytmen igjen. Jeg liker også at det står om andreplassen i serien og hjemmebanefordelen og at vi må spille litt med kniven på strupen, poengterer Eskeland.

 

Poengscorere i Gimle – Nidaros:

Gimle: Milovan Savic 23, Sigurd Lorange 21, Jørgen Odfjell 21, Eivind Lamo 16, Tony Tolovae 16, Morten Osland 8, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 6, Steinar Rakneberg 2, Adrian Schønning 2.

Nidaros Jets: Anthlon Bell 33, Tylor Wimbish 18, Jørgen Kjesbu 6, Tor Anders Ringen 6, Mihajlo Krivokapic 5, Christian Tøfte 5.