NBBF BLNO Kevin Carpenter Bærum-F.jpg
​Kenny Carpenter (med ballen) og Magne Fivelstad var toppscorere med 28 poeng hver da Fyllingen slo Ammerud 86-76 søndag. Bildet er fra kampen mot Bærum i Nadderudhallen 6. oktober, da Fyllingen vant 96-80. Lagene skal møtes igjen i samme arena søndag 22. desember. I bakgrunnen på bildet ser vi Vilius Sumskis og Bærum-spillerne Sjur Dyb Berg (delvis skjult) og Torgrim Sommerfeldt.

Tøffe tester i vente for Fyllingen

Fyllingen rykket opp til andreplass, men har fire tøffe kamper igjen før jul.
Fyllingen – Ammerud 86-76

Kongsberg Miners – Nidaros Jets 111-56

-Vi tar de riktige stegene hele tiden, men har også sagt at det ikke er om å gjøre å være best i oktober-november, men å komme seg i posisjon for å sikre en sluttspillplass. Og så prøve å ha det beste laget når man kommer til sluttspillet, sier Calix Black Ndiaye.

Fyllingen tok sin tiende seier i BLNO-sesongen (10-2) og passerte Bærum (10-3) på tabellen etter 86-76 over Ammerud, men coach Ndiaye vet det kommer tøffe kamper fortløpende. Fire allerede før jul:

Lokaloppgjøret mot Frøya førstkommende onsdag, hjemmekamp mot Asker Aliens søndag 8. og bortekamper mot Gimle og Bærum onsdag 11. og søndag 22.

Frøya-kampen kommer først og ligger an til å bli et nytt, jevnt bergensoppgjør. Fyllingen vant sesongens første duell med naboene 91-90, da Magne Fivelstad satte den avgjørende scoringen fire sekunder før slutt i Fyllingsdalshallen. Kamp to spilles i Frøya Arena.

- Frøya er blitt vesentlig bedre og har fått en klar forsterkning (Armani Flannigan), og det er alltid ekstra gøy å spille mot rivalene i byen. De har flere veldig gode scorere på det laget og Ognjen (Nisavic) scoret jo 39 mot oss sist, minner Calix Black Ndiaye om.

Ammerud slo Gimle lørdag og holdt følge til midtveis i tredje periode mot Fyllingen. Da gikk hjemmelaget rett fra 49-48 til 62-48 anført av Kenny Carpenter og Magne Fivelstad, og lot senere aldri Oslo-laget få kontakt. Ammerud var nede i 5 poeng (80-75) to minutter før slutt, men igjen var det Fivelstad og Carpenter som la inn de neste scoringene.

 

Trio scoret 72 av 86 poeng

De ble toppscorere med 28 poeng hver, og i tillegg hadde Evan Harris 16 poeng pluss 15 returer. Trioen Fivelstad-Carpenter-Harris sto dermed for 72 av Fyllingens 86 poeng.

- Jeg skulle gjerne sett at scoringene var bedre fordelt, men samtidig er det de tre som spiller mest. Og en del av rollespillerne våre var ikke påskrudd i dag og sendte ballen videre i stedet for å ta egne skudd, forteller Calix Black Ndiaye.

Han var ikke spesielt godt fornøyd med kampen, hjemmelagets seier til tross.

- Vi hadde 26 turnovers, og det var skuffende. Vi ble ufokuserte, slappe og litt arrogante, og Ammerud har raske og sterke spillere som altfor ofte stoppet oss når vi kom inn i feltet. Her har vi definitivt noe på jobbe med, og vi har en tendens til å slappe av litt og være fornøyde når vi leder med 10-12 poeng. Men de virkelig gode lagene får blod på tann da og vil øke til 20 da og derfra til 30. Det gjør vi ikke hvis vi ikke spiller den typen basketball vi kan, presiserer Ndiaye.

 

Holdt Bonhomme til 15 poeng

Forsvarsdelen måtte han være tilfreds med. Ammeruds pointguard Ilarion Bonhomme som satte 32 poeng mot Gimle lørdag, ble holdt til 15 mot Fyllingen – pluss 12 assists og 5 steals. Armani Cotton endte på 18 poeng og 9 returer.

- En del av kampplanen vår var jo å sørge for at Bonhomme ikke skulle få sine 25-30 poeng igjen, og tvinge ham til å gjøre ting han ikke er så glad i. Det funket vel bra, mente Fyllingen-treneren.

Fyllingen vant programmessig returstatistikken klart (42-24), mens Ammerud igjen skjøt brukbart fra 3-poengsland: 11 av 32 (34 prosent), etter 5/13 fra Cotton og 3/8 fra Andreas Isaksen.

Ammeruds neste kamp er borte mot Kongsberg Miners søndag.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Kenneth Carpenter 28, Magne Fivelstad 28, Evan Harris 16, Vilius Sumskis 6, Jasin Akil Al-Musharafawy 3, August Kristiansen 3, Nestor Lasunción 2.

Ammerud: Armani Cotton 18, Andreas X. Isaksen 16, Ilarion Bonhomme 15, Orji Okoroafor 12, CJ Omego 10, Oliver Bojang Visnes 5.

 

Kutlesic tilbake for Miners

Kongsberg Miners hadde som ventet ingen problemer med å vinne klart over et sterkt redusert Nidaros Jets (111-56) og står med 13 strake seire før tirsdagens møte med Bærum i Nadderudhallen.

Søndagens gode nyhet var at Petar Kutlesic er tilbake etter skade. Den 2,06 m høye serbiske forwarden viste styrke med 15 poeng og 8 returer på 15 minutters spilletid.

- Godt å ha Petar tilbake igjen. Han er smart spiller som gir oss muskelkraft og er god på returer og som også sørger for at vi får mer dybde, sier Miners-coach Stein Erik Rotegård.

Nidaros var med i kampen til 24-24 tidlig i andre periode, men var sjanseløse etter hvert. Tredjeperioden endte 33-5 i hjemmelagets favør.

- Vi hadde ikke fokus på verken tavle eller motstander, men ville bruke kampen til å prøve ut forskjellige ting. Scoren var ikke bekymret over. Men Nidaros spilte med stort hjerte og stor innsats og gjorde en  bra figur med tanke på hvor redusert tropp de hadde, understreker Rotegård.

 

Møter ny Bærum-import

Han venter seg et revansjsugent Bærum-lag tirsdag, etter at Miners vant første møte i Kongsberghallen 31. oktober med utklassingssifrene 110-66.

Nå har Bærum byttet ut kanadiske Brian Ofori med 202 cm høye Toomas Raadik (29) fra Estland, som kommer fra Jämtland i den svenske ligaen.

- Jeg tror det blir en severdig kamp og at Bærum vil være sugne på revansj for å gjøre en bedre kamp enn forrige gang. Samtidig vil vi være revansjsugne for å gjøre en bedre bortekamp mot Bærum enn forrige sesong (66-92). Alle snakker om at vi er ubeseiret, men akkurat nå er vi mest opptatt av å få gode kamper, og et møte med Bærum på bortebane er en bra test for oss, fastslår Stein Erik Rotegård.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 24, Joshua Hart 20, Petar Kutlesic 15, Juan Ferrales 14, Aly Hudgins 9, Max Richardson 9, Christoffer Heggelund 7, Thor Afam Hagen 6, Erik Borg 4, Ionas Garras 3.

Nidaros Jets: Even Skjellaug 21, Jørgen Kjesbu 11, Brage V. Sørensen 9, Tor Anders Ringen 8, Petter Skjellaug 4, Thomas Stavå 3.