Pointguard-duell i Vollenhallen. Stian Emil Berg (til venstre) ble en matchvinner for Asker Aliens med utligningen på straffe i siste sekund av ordinær tid og trepoengeren til 80-74 i ekstraomgangen. Johannes Lange var Tromsø Storms toppscorer med 22 poeng.
FOTO: ERIK BERGLUND
Pointguard-duell i Vollenhallen. Stian Emil Berg (til venstre) ble en matchvinner for Asker Aliens med utligningen på straffe i siste sekund av ordinær tid og trepoengeren til 80-74 i ekstraomgangen. Johannes Lange var Tromsø Storms toppscorer med 22 poeng. FOTO: ERIK BERGLUND

Stjal seieren fra farens lag

Det var ikke akkurat den beste farsdagsgaven Pål Berg kunne tenke seg. Sønnen og Asker-kapteinen Stian Emil Berg utlignet til 69-69 med 0,4 sekunder igjen i Vollenhallen og satte en avgjørende trepoenger i ekstraomgangen.

Asker Aliens – Tromsø Storm 84-79 (OT)

Fyllingen – Centrum Tigers 80-67

Slem sønn på farsdagen?

- Jeg bomma den siste straffen da, forsvarte Stian Emil Berg seg etter at han og Asker Aliens hadde snytt Tromsø Storm med Pål Berg som coach for seieren.

Asker ledet med 11 poeng på det meste (43-32), men Tromsøs blanding av sone og box-and-one-forsvar mot nettopp Stian Emil Berg i de siste periodene fikk de svarte og gule ut av stilen.

Hjemmelagets forsprang krympet, og med bare 1:51 igjen på klokka var Tromsø Storm tilbake i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene, da Kevin O’Brien satte inn to straffer til 67-66.

Miilah Kombat utlignet da han traff ett av to straffekast, men gjestene fikk ballen med 25 sekunder igjen av fjerdeperioden – og dermed sjansen til å avgjøre i det siste angrepet.

Johannes Lange fintet seg fri og bommet, men Kevin O’Brien klarte på imponerende vis å tippe inn ballen, til Tromsø-ledelse 69-67 med 4,1 sekunder igjen på tavla.

 

Tre straffer i siste sekund

Asker tok timeout og hadde innkast i angrepssonen. Tromsø Storm sto med bare 3 lagfouls, men Asker fikk screenet fri Stian Emil Berg som forsøkte seg med en trepoenger – og så ble Simen Samuelsen idømt feil og Berg sendt til straffelinja!

Det gjensto bare 0,4 sekunder og Asker-kapteinen kunne sikre hjemmeseier med 3 treff. Han satte de to første skuddene og utlignet til 69-69, men misset det siste.

Dermed måtte lagene ut i overtime, der Asker skaffet seg et lite overtak. Tromsø holdt følge til 75-74, men med 1:20 igjen la Aksel Bolin to straffekast og i neste angrep senket Stian Emil Berg selve matchvinner-scoringen med en trepoenger til 80-74.

 

- Heldige

Bittert for Tromsø Storm, som hadde seieren i lomma og mistet den i aller siste sekund av ordinær tid.

- Vi var heldige i dag og Tromsø fortjente nesten mer, erkjente Aksel Bolin.

Med 25 poeng, 6 returer, 4 assists og 4 steals var han igjen banens mest effektive spiller, men hjemmelagets sterke forwarder fikk sjeldent tøff motstand. Returstatistikken endte uavgjort 37-37 med Kevin O’Brien og Rasheed Worrell som kampens to fremste reboundere på 11 og 10, mens Hallvard Venstad Staff hadde 6.

- Amerikanerne har bra size og den «nye unggutten» Hallvard var veldig bra og imponerende, jeg gleder meg til å se mer av ham, sa Bolin.

- Tromsø tok bort Stian (Emil Berg) litt, med en box-sone vi slet veldig med. Vi har trent altfor lite mot soneforsvar, så det er noe vi må jobbe med, fastslo Asker-forwarden.

 

- Lang november

- De spiller et forsvar som tok oss helt ut av rytmen, samtykket Stian Emil Berg. 

- Så er de harde karer som ikke gir seg. Men for vår del kjenner vi at det begynner å bli en lang november. Vi spiller dobbeltkamper fire helger på rad, og det tærer litt både på kropp og hode, sa kapteinen som også er spillende trener sammen med Anders Stien.

Asker Aliens var i Trondheim lørdag og skal til Bergen neste helg, der Fyllingen er motstander lørdag og Gimle søndag. En utfordring for laget er at spesielt Roy Nwachukwu og Miilah Kombat har problemer med å spille bortekamper.

 

Hellebust står over

- De har familie og barn og jobb og litt andre verv som rett og slett gjør det vanskelig å være borte en hel helg. Om de spiller i Bergen, vet vi ikke ennå. Det vi vet, er at Haakon (Hellebust) ikke spiller neste helg fordi han jobber. Vi har etablert i laget at sånn må det være, vi kan jo ikke betale en halv million i lønn i året til dem, forklarte Berg.

Mens Asker tok sin fjerde strake seier og nå er på 8-2 i seire og tap, falt Tromsø Storm ned på 5-7 etter at tre seire på rad ble etterfulgt av to tap denne helgen.

Kampen i Vollenhallen er uansett en av lagets beste denne sesongen.

- Jeg er fornøyd med spillet, men samtidig er det vanskelig å være fornøyd med en tapt kamp når vi føler vi skulle ha vunnet, sa Pål Berg.

 

- Ble en voksen spiller

Kevin O’Brien vokste utover i kampen, spilte lenge med 4 feil og var hovedpersonen bak Tromsø Storms opphenting og innspurt. Den 2,05 m lange forwarden endte på 20 poeng og 11 returer. Johannes Lange styrte tempo og gjestenes angrepsspill, ble mestscorende med 20 poeng og scoret både etter tøffe driver og med fire 3-poengere.

Lagets største positive overraskelse denne sesongen er likevel 19-årige Hallvard Venstad Staff. Den 2,01 m lange forwarden med bakgrunn fra Sandvika og EB85 har gått rett inn Firi-ligaen etter skadetrøbbel og våger mer og mer mot de største og tøffeste under kurvene.

I Vollenhallen klinket han til med en dunk og hadde 7 poeng, 6 returer og 3 steals mot et av de mest fysiske lagene i ligaen.

- Jeg følte Hallvard ble en voksen spiller i kampen i dag, fastslo Pål Berg.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Aksel Bolin 25, Stian Emil Berg 18, Joshua Hart 13, Haakon Hellebust 13, Roy Nwachukwu 10, Miilah Kombat 5.

Tromsø Storm: Johannes Lange 22, Kevin O’Brien 20, Aron Nielsen Finstad 8, Olle Welander 8, Rasheed Worrell 8, Hallvard Venstad Staff 7, Henrik Lange 2, Simen A. Samuelsen 2, Joachim Vogt Aabel 2.

 

Fem på rad for Fyllingen

Etter to overtime-seire avgjorde Fyllingen tidligere og mer kontrollert hjemme mot Centrum Tigers.

Gjestene ledet med 12 poeng tidlig i 2. periode (37-25), men klarte ikke å demme opp for Fyllingen etter pause. Hjemmelaget var bare ett poeng foran (58-57) da fjerde periode begynte, og Centrum holdt følge til 64-61. Men så sørget Nikolas Skouen og Maurice Jones for en 10-0-run, med 5 poeng og én trepoenger hver (74-61).

Det avgjorde kampen i Fyllingsdalshallen og sikret hjemmelaget den femte seieren på rad i Firi-ligaen.

Magne Fivelstad var kampens store profil med sine 17 poeng og 15 returer. Maurice Jones ble toppscorer med 22 poeng.

Marcus Barnett har hatt en sterk helg for Centrum og ble toppscorer søndag med 15 poeng etter 3 av 6 på 3-poengere.

Begge lag skal ut i viktig kamp lørdag: Fyllingen (7-4) får besøk av Asker Aliens (8-2), Centrum Tigers (2-9) spiller hjemme i Vulkanhallen mot Ammerud (1-7). Centrum vant 69-64 i lagenes første møte i Apalløkkahallen 3. oktober og kan ta et langt steg mot sluttspill med en ny seier.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Maurice Jones 22, Magne Fivelstad 17, Ljubomir Campara 12, Nikolas Skouen 12, Ittipat Sumpaopong 8, Edmunds Gabrans 7, Karl Otabor 2.

Centrum Tigers: Marcus Barnett 15, Simon Midtvedt 12, Øyvind Torsetnes 9, Johannes Dolven 8, Georg Helvik 6, Bendik Aunan 5, Rasmus Linnestad 5, Giorgos Kotrotsios 4, Moritz Anglero 3.