Jørgen Odfjell utlignet til 76-76 seks sekunder før slutt og sikret Gimle ekstraomgang - der laget vant 92-86. Bildet er fra Kongsberg Invitational i september, med Odfjell i skuddet mot et av "USA Select"-lagene.

Stjal seieren fra Nidaros

Jørgen Odfjells 3-poenger i sluttsekundene reddet overtime for Gimle – som vant til slutt.

Nidaros Jets – Gimle 86-92 (OT)

Kongsberg Miners – Fyllingen 87-81

- Det var en herlig og fartsfylt kamp, og jeg er veldig godt fornøyd med «gutan». Vi føler vi får gitt Gimle kamp hele veien inn, sa Nidaros-coach Thor Inge Øvermo.

- Jeg sa til spillerne etter kampen at vi må gi kred til unggutta på Gimle som setter de tøffe 3-erne, la han til.

«Kamp hele veien inn» er nesten et understatement: Nidaros Jets var seks sekunder fra sin andre BLNO-seier for sesongen da Jørgen Odfjell utlignet til 76-76 med en 3-poenger og sikret Gimle overtime.

Der var bergenserne foran i mesteparten av de fem minuttene, men med Nidaros jagende bak. Og da Jakob Baiden la to straffer til 86-87 med 39 sekunder igjen, øynet hjemmepublikum i Husebyhallen seier likevel.

Da tok 17-årige Reidar Greve ansvar og senket den avgjørende 3-poengeren til 90-86 – 19 sekunder før slutt.

- Bedre uten importspillerne

Etter 37-37 ved pause dro Gimle fra og var oppe i 13 poengs ledelse (62-49) tidlig i fjerde periode. Anført av Even Skjellaug, som scoret 12 poeng på fire og et halvt minutt hentet hjemmelaget inn hele Gimle-ledelsen og var foran 71-69, 74-71 og 76-73 før Odfjell ødela seiersjubelen.

- Jørgen reddet oss, rett og slett. Og all ære til Reidar som setter det siste skuddet. Han spilte sin beste kamp hittil i dag, sa Gimle-coach Audun Eskeland.

- Vi var vel et lite hakk hvassere i ekstraomgangen, men jeg følte meg ikke akkurat kjempetrygg. Vi spilte vinglete, mente Eskeland, som roste hjemmelaget:

- Jeg tror nesten de er bedre uten importspillere. De har ikke annet valg enn å spille sammen for hverandre, og det gjør de veldig bra. Så har de foreløpig mer lengde enn oss og er større enn oss, så de fikk noen viktige offensive returer.

Zeigler-debut

Gimle hadde fått sin nye amerikanske forward Bo Zeigler (1,98) spilleklar til lørdagens kamp, men 24-åringen måtte nøye seg med 8 poeng og 4 returer i den første kampen – kun tre døgn etter at han landet på Flesland.

- Han så ut som om han hadde vondt i knærne, og kampen viste ikke hva han er god for, mente Eskeland.

Laget hans har fortsatt forrige sesongs MVP Milovan Savic (2,05) og den svenske forward-nykommeren Samuel Berkelund (2,03) på skadelista.

Den andre svensken, pointguarden Adam Johansson (19), gjorde en ny, god kamp i Gimle-trøya – og ble lagets toppscorer med 18 poeng. Gjestene imponerte ellers mest med sin 3-poengsskyting: 13 av 27, 48 prosent – og 4/5 fra Reidar Greve.

Dermed tok Gimle sin tredje seier på rad i BLNO, etter de to innledende tapene for Bærum og Kongsberg Miners.

Skjellaug dominerte

Hos Nidaros Jets hadde Even Skjellaug en stor kamp og endte som kampens mestscorende spiller med 26 poeng etter 9/11 på 2-poengere, 2/3 på 3-poengere – pluss 9 returer, 3 assists og 3 steals.

Jakob Baiden var også sentral med 22 poeng, 4 returer (3 offensive) og 4 assists.

- Vi har selvfølgelig ting vi må jobbe mer med, men forsvaret som ble sagt var så dårlig mot Kongsberg sist (81-111), var veldig bra i store deler av kampen nå. Vi holdt jo Gimle til 15 poeng i den andre perioden og 17 i den fjerde, og da spiller vi det forsvaret vi ønsker, presiserer coach Øvermo.

Nidaros skal ut i to spennende bortekamper i Oslo neste helg, mot Centrum Tigers lørdag og Ammerud søndag. Gimle har to ukers pause før de møter Asker Aliens og Ammerud borte helgen 19. og 20. oktober.

Poengscorere:

Nidaros Jets: Even Skjellaug 26, Jakob Baiden 22, Mihajlo Krivokapic 10, Jørgen Kjesbu 9, Simon Midtvedt 8, Brage V. Sørensen 6, Mats Selboe 5.

Gimle: Adam Johansson 18, Jørgen Odfjell 15, Steinar Rakneberg 15, Reidar Greve 14, Morten Osland 12, Gard Beinnes 8, Bo Zeigler 8, Ali Ouakkaha 2.

3-poengerne avgjorde for Kongsberg

Fyllingen ga tittelforsvarerne Miners tøff kamp om seieren i Kongsberghallen. Hjemmelaget måtte klare seg uten Petar Kutlesic, som har pådratt seg en skade i leggen og er ute igjen – trolig i noen uker framover.

Det gjorde jobben mot Fyllingens sterke forwarder Magne Fivelstad, Evan Harris og 213 cm høye Vilius Sumskis enda vanskeligere.

Aly Hudgins kom tidlig i foultrøbbel og måtte på benken med tre feil midtveis i andre periode og ut med sin femte midtveis i sisteperioden. Thor Hagen spilte med fire feil og Joshua Hart og Max Richardson med tre, og det var nok medvirkende til at Fyllingen tok kraftig innpå i sluttminuttene, og var bare to poeng bak (78-76) da lagene gikk inn i de siste 50 sekundene, etter en 8-0-run med scoringer fra Evan Harris, Magne Fivelstad og Kenny Carpenter og så to straffer fra Harris.

Hart matchvinner

Da falt avgjørelsen: Joshua Hart senket en lang 3-poenger (81-76) og Carpenter misset sin 3-er i neste angrep.

Nettopp 3-poengsskytingen ble helt utslagsgivende i det jevne oppgjøret.

Begge lag tok 28 skudd fra 3-poengsland, men Miners traff 12 (42 prosent) og Fyllingen bare 4 (14 prosent): 36-12 til hjemmelaget i 3-poengere, på like mange skudd!

Fyllingen ledet 18-16 etter den første perioden og var bare ett poeng bak (60-59) tidlig i fjerde periode, anført av sin nye amerikanske pointguard, Kenny Carpenter.

Men to raske 3-poengere fra Christoffer Heggelund og Juan Ferrales ga Miners et pusterom (66-59), og på 72-66 satte Niko Skouen og Max Richardson hver son 3-er: 78-68, som Fyllingen likevel nesten greide å hente inn.

- Vi klarer ikke å sette skuddene våre, og to av de fire 3-poengerne vi scorer på kommer jo helt mot slutten. Alle spillerne våre må være en trussel, presiserte Calix Black Ndiaye.

Sterk Fyllingen-trio

Laget hans leverte likevel en oppløftende kamp i Kongsberghallen. Fyllingen har fått en klasse-pointguard i 196 cm høye Kenny Carpenter som er en konstant trussel utenfra med skudd og giftige driver. Det gir også mer plass til forwardene. Evan Harris (20 poeng og 15 returer) og Magne Fivelstad (18 p og 10 r) vil gi alle lag i ligaen trøbbel, og i tillegg har Fyllingen 213 cm lange Vilius Sumskis (8 poeng) som kommer inn fra benken og byr på enda mer størrelse.

Carpenter ble Fyllingens toppscorer med 26 poeng, og trioen Carpenter-Harris-Fivelstad sto for 65 av gjestenes 81 poeng.

- De ga oss en ordentlig «battle», sa Juan Ferrales, kampens toppscorer med 29 poeng etter imponerende skyting – blant annet 5/7 på 3-poengere.

- De er større enn oss, gjorde en god jobb med å komme inside og vi slet med dem, erkjente pointguarden, som var godt fornøyd med sitt lags angrepsspill, ikke minst skytingen utenfra.

- Vi har jobbet mye med angrepsspillet vårt og ballbevegelsen, og nå fløt det veldig bra. Det ga mange åpne skudd for oss skyttere, fastslo han.

Fyllingen mot Bærum søndag

Miners-Fyllingen ble fjerde BLNO-kamp på rad der begge lag havnet mellom 80 og 87 poeng: Gimle – Tromsø 87-82, Ammerud – Centrum 82-80, Gimle – Frøya 81-80 og nå altså 87-81. Litt senere brøt Gimle så vidt mønsteret med sin 92-86-seier over Nidaros Jets, etter overtime.

Det forteller om en liga som er jevnere og mer uviss enn på flere år.

- Noen spillere har reist ut, men mange gode spillere ble værende og mange gode nye er kommet inn. Dessuten blir de unge norske spillerne stadig bedre, understreker Juan Ferrales.

Fyllingen skal ut i ny, tøff bortekamp mot Bærum i Nadderudhallen søndag, mens Miners gjester Apalløkkahallen og Ammerud torsdag.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 29, Joshua Hart 22, Nikolas Skouen 12, Max Richardson 11, Christoffer Heggelund 5, Aly Hudgins 4, Thor Afam Hagen 2, Nicolai Østbye 2.

Fyllingen: Kenneth Carpenter 27, Evan Harris 20, Magne Fivelstad 18, Vilius Sumskis 8, Nestor Lasuncion 5, Karl Otabor 3.