Anthlon Bell scoret 36 poeng og bidro blant annet med to viktige scoringer da Nidaros Jets gikk fra 82-77 til 86-77 de siste to minuttene av kampen. På bildet er han på vei gjennom Asker-forsvaret med Scotty Hendricks, Ludvig Bergh (nr 10) og Mikkel Aarnes. Tylor Wimbish følger situasjonen.

Sterk finish reddet Nidaros

Tylor Wimbish og Anthlon Bell avgjorde for Nidaros Jets de to siste minuttene mot Asker.

Nidaros Jets – Asker Aliens 88-80

- Vi er bare halvveis, men også sugne på revansj etter tapet vårt for Ullern i kvalifiseringen i fjor, presiserte Nidaros-coach Thor Inge Øvermo etter at laget hans hadde vunnet en intens og tett batalje mot Asker Aliens.

Tre lag deltar i BLNO-kvalifiseringen i Husebyhallen, og både Asker og Nidaros skal opp mot 1.- divisjonslaget Ullern søndag, kl. 12.00 og 17.00.

Seieren betyr likevel at Nidaros Jets tok et langt steg mot fornyet kontrakt i BLNO, og faktisk kan være klare allerede før siste kamp mot Ullern – hvis Ullern slår Asker tidligere på dagen. I så fall er Ullern klare for opprykk, mens Asker forsvinner ut av ligaen.

Men Asker kan også sikre seg nytt BLNO-liv med minimum 9 poengs seier over Ullern, og med seier uansett hvis Nidaros slår Ullern i siste kamp.

Asker ledet med 8

Asker åpnet forrykende i Husebyhallen med 10-2 og var oppe i 36-28 mot slutten av andre periode før hjemmelaget våknet for alvor.

Nidaros kom i ledelsen for første gang et sekund før slutt i perioden da Jakob Baiden satte to straffer til 38-37 ved pause.

I resten av kampen fulgte lagene hverandre tett. Asker så ut til å få et lite overtak da Mikkel Aarnes satte inn 70-66, men ledet for siste gang i kampen da Paulius Grebliunas ga gjestene 72-71 fem minutter før slutt.

Og etter at Scotty Hendricks hadde redusert til 79-77, var det hjemmelagets USA-importer som avgjorde:

Tylor Wimbish la sin tredje 3-poenger i fjerdeperioden (!) og sørget for 82-77 før Anthlon Bell scoret to ganger og sendte Nidaros 9 poeng foran, 86-77.

Scotty Hendricks ga Asker en ny sjanse med sin åttende 3-poenger (86-80), men to straffer fra Jakob Baiden sikret hjemmejubel.

Wimbish våknet

Lagenes amerikanske pointguarder var igjen poengmaskiner:

Scotty Hendricks endte på 37 poeng etter 8/20 på 3-poengere, Anthlon Bell hadde 36 for Nidaros etter 4/12 på 3-ere og 10/15 på 2-poengsskudd i tillegg til 7 assists.

Samtidig var Tylor Wimbish på hugget i tredje og fjerde periode etter å ha scoret bare 4 poeng før pause (2/10).

- Han fikk beskjed om å fortsette å skyte, og at det ville løsne – og det gjorde det til gagns. Han fikk også sin fjerde feil tidlig i sisteperiode, men var bare veldig imponerende mot slutten av kampen, fastslår Thor Inge Øvermo.

Ett treff fra 50 prosent på 3-poengere

Wimbish landet på 19 poeng etter 3/5 på 3-poengere, ikke akkurat det han er mest kjent for. Her var Mihajlo Krivokapic enda sikrere med 3 av 4, mens Nidaros som lag hadde sterke 11 av 24 (45,8 prosent) og Asker 10 av 32.

For hjemmelaget var også Jakob Baiden sentral med 11 poeng, 7 returer, 5 assists og sine sikre straffekast, og Christian Tøfte igjen nyttig med sitt tempo med ball og forsvarsspill, pluss 7 returer, 5 assists og 2 steals på viktige tidspunkt i kampen.

Asker slo Nidaros 97-91 hjemme og 83-77 i Husebyhallen i de to kampene før jul, mens trondheimslaget tok revansj med en klar hjemmeseier 111-89 i lagenes tredje seriekamp for tre uker siden.

PS. Ulrik Stranger-Johannessen, Askers nest-toppscorer i BLNO denne sesongen med 13,7 poeng per kamp, har også vært en viktig spiller for moderklubben Ullern i 1. divisjon. Siden de to lagene møtes, har 20-åringen valgt å stå over kvalifiseringsturneringen i Trondheim.

Poengscorere i Nidaros – Asker:

Nidaros Jets: Anthlon Bell 36, Tylor Wimbish 19, Jakob Baiden 11, Mihajlo Krivokapic 11, Brage Sørensen 9, Christian Tøfte 2.

Asker Aliens: Scotty Hendricks 37, Mikkel Aarnes 12, Alvis Eglitis 10, Jørgen Onarheim 9, Paulius Grebliunas 7, Ludvig Bergh 5.