NBBF BLNO Sjur Dyb Berg gimle sept.jpg

Sterk Bærum-finish avgjorde

Gimle imponerte uten tre av sine fire importer, men Bærum avgjorde i sluttminuttene.
 

Bærum – Gimle 87-77

Som så ofte før fikset Stian Mjøs og Bærums rutinerte lag seieren i fjerde periode, men hjemmelaget måtte slite mer enn ventet mot et Gimle uten sine tre forward-importer. Forrige sesongs MVP Milovan Savic (2,05 m) og den svenske nyervervelsen Samuel Berkelund (2,03) er på skadelista, mens lagets nye USA-import Bo Zeigler (1,98) ankommer Bergen først 2. oktober.

Et rekordungt Gimle ledet 66-65 etter tre perioder og for siste gang da 19-årige Jørgen Odfjell gikk solo, satte inn 74-72 til gjestene og kom opp i 32 poeng. Men avslutningen av kampen tilhørte Bærum.

 

10-0-run

Stian Emil Berg utlignet etter en lekker drive og layup, før Gaute Haugen la en 3-poenger til 77-74-ledelse, Stian Mjøs ordnet 80-74 med sin tredje 3-er i kampen og den danske BLNO-debutanten Pascal Evans ble frispilt av Bærum-debutant Sjur Dyb Berg til 82-74.

10-0 til Bærum på to og et halvt minutt ble for mye for Gimle, som likevel ikke hadde noen grunn til å henge med hodene.

Bergenslaget stilte med en 17-åring (Reidar Greve), to 19-åringer (Odfjell og Adam Johansson) pluss 21-årige Morten Osland og veteranen Ali Ouakkaha (29) i startfemmeren, men spilte jevnt med Bærum i tre og en halv periode, der lagene vekslet om å ha ledelsen.

 

Odfjells superkamp: 32 poeng

Jørgen Odfjell var den største positive overraskelsen og noterte seg for en solid «all-time high» med 32 poeng. Den 197 cm høye guarden, som spilte på U18-landslaget i fjor sommer, hadde 21 poeng fra en uklassingsseier over Nidaros Jets (115-73) som sin tidligere rekord. Odfjell spilte 20 minutter og hadde 6,6 poeng i snitt per kamp i BLNO forrige sesong – og 4, 2 og 3 poeng i finalekampene mot Kongsberg Miners.

Nå spilte han 40 minutter og viste et stort repertoar, med sterke driver, tempo og glimrende skyting – 10/15 på 2-poengsskudd og 3/7 på 3-poengere, pluss 3/3 på straffer.

- Jeg må jo ta mer ansvar utenfra, spesielt når vi er så små som i dag, sa 19-åringen.

- Dette var et stort steg fram fra kampene på Kongsberg forrige helg, og vi kjemper godt og jevnt til å være et så ungt lag, mente Odfjell.

 

- Får verdifull erfaring

 Gimle-coach Audun Eskeland syntes kampen var «veldig lenge oppløftende».

- Jeg er godt fornøyd med mye av det vi viste. Spillerne gikk helhjertet inn og prøvde å «execute». Jørgen får mer ansvar og mye frihet, og kan jo ikke regne med å score like mye når vi får fullt lag. Men det er viktig for oss at han kan score like effektivt når de andre kommer inn, sa Eskeland.

Gimle møter Kongsberg Miners søndag i Kongsberghallen, i en reprise på vårens NM-finaler.

- Viktigst med disse kampene er at mange spillere får verdifull erfaring, understreker Gimle-treneren, som får med Milovan Savic og Samuel Berkelund på trening neste uke, men kanskje ikke til hjemmekampen mot Tromsø Storm neste søndag.

 

Venter på Ofori

Bærum har også en viktig spiller i bakhånd: Kanadiske Brian Ofori (1,96) satt på benken i åpningskampen i Nadderudhallen, og klubben venter fortsatt på klarsignal fra UDI.

Mathias Eckhoff var langt fra overrasket over at landslagstrener-kollega Audun Eskelands lag kunne by på kamp, selv uten tre importer.

- Vi spiller jo veldig likt som dem, og de spiller smart og hadde fire kamper bak seg i Kongsberg-turneringen forrige, det var lett å se, mente Bærum-treneren.

- Det er kjempeartig at en spiller som Odfjell stepper opp, sa Eckhoff og tok på seg landslagstrenerhatten et øyeblikk, - men vi må ha mer stolthet i det vi gjør.

Sjur Dyb Berg bekreftet at han kommer til å havne høyt på reboundstatistikken i BLNO denne sesongen, og åpnet med 14 returer, 7 defensive og 7 offensive – og spesielt flere av angrepsreturene var råsterke.

Bærum utklasset Gimle 47-18 på returene, men bildet blir et annet når Savic, Berkelund og Zeigler kommer på banen.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 26, Stian Emil Berg 14, Gaute Haugen 12, Sjur Dyb Berg 8, Pascal Evans 8, Jens Grøsland 7, Torgrim Sommerfeldt 7, Alex Dakin 5.

Gimle: Jørgen Odfjell 32, Adam Johansson 16, Reidar Greve 12, Ali Ouakkaha 8, Gard Beinnes 5, Morten Osland 4.