Bouna Black Ndiaye var kampens store spiller i Vulkanhallen med 34 poeng, 9 returer og 4 blokker. Her har han drivet seg inn til en ny scoring, mellom Giorgos Kotrotsios (til venstre), Bendik Aunan (bak) og Øyvind Torsetnes. Bak i bildet ser vi også Karl Otabor. FOTO: ERIK BERGLUND

Seks strake for Fyllingen

Med 99 poeng i de tre siste periodene utklasset Fyllingen hjemmelaget Centrum Tigers og klatret enda en plass oppover BLNO-tabellen.

Centrum Tigers – Fyllingen 75-112

Laget som tapte for Nidaros Jets (92-97) i oktober og lenge lå sammen med Nidaros og Centrum i bunnen av tabellen, har nå vunnet seks på rad. Med 9-7 i seire og tap klatret Fyllingen til fjerdeplass, før Bærum (8-6) spiller hjemme mot Tromsø Storm søndag.

- Det har vært en berg- og dalbane, men det har handlet om marginer også. De jevne kampene vi tapte i begynnelsen av sesongen, har vippet i vår favør nå. Det har ikke bare vært dyktighet, men tilfeldigheter også, sa lagkaptein Magne Fivelstad etter at Centrum var blitt slått 112-75 lørdag.

Likevel har Fyllingen vist styrke spesielt i seirene over Bærum (96-86), Gimle (90-80) og Frøya (98-95).

- Vi har bedre samspill, mer energi og bedre kjemi nå, fastslo Fivelstad.

Sterk Centrum-start

Men det lugget betraktelig for bergenslaget i starten i Vulkanhallen. Centrum suste opp i 14-4 og gikk til første pause med 23-13.

Hjemmelaget lå foran med 28-19 før Fyllingen begynte opphenting. Så gikk det raskt. Fra 30-25 snudde scoren til 30-36 etter en 11-0-run fra gjestenes side.

Så slapp de mørkeblå seg løs, men 34, 34 og 31 poeng – 99 på tre perioder – og utklassingsseier 112-75. Sesongens nest høyeste score i mennenes BLNO, etter Bærums 115-90 over Ammerud i oktober.

- Det tok tid før vi kom i gang, og det samme skjedde mot Frøya. Vi må bli flinkere til å være på plass når kampen begynner. Skal vi ha sjanse til seire i de to neste kampene mot Asker og Kongsberg, må vi være påskrudd i 40 minutter, presiserte Fivelstad.

Misset 3-poengerne

- Med normal uttelling på trepoengerne hadde vi scoret enda mer, sa Fyllingen-coach Calix Black Ndiaye.

Laget hans traff bare 5 av 20, og bare Jay Harris med 4 av 6 innfridde.

- Det må være første gang denne sesongen Bouna har 0 av 5, og i tillegg hadde Peter (Bullock) 0 av 2 og Karl (Otabor) også 0 av 2. Det er uvanlig, fastslo Calix.

Lillebror Bouna Black Ndiaye ble likevel kampens toppscorer med 34 poeng etter solide driver og sterk 2-poengsskyting, i tillegg til 9 returer, 4 blokker og 2 steals. Og perfekt straffeskyting: 10 av 10. Her hadde Fyllingen som lag 27 av 29 (93 prosent), etter 8/8 fra Magne Fivelstad og 6/7 fra Jay Harris.

Fivelstad endte med 20 poeng og 10 returer, Harris hadde 4 assists, 4 steals og 4 returer i tillegg til sine 23 poeng. Peter Bullock var solid med 18 poeng og 9 returer, Edvard Kristiansen var nær en double-double med 10 poeng, 9 returer og i tillegg 3 assists og 1 steal. Jasin Akil kom inn, la en trepoenger og hadde 2/2 inside etter driver.

- Når vi skjerper oss og gjør oppgavene skikkelig, blir det en helt annen kvalitet over spillet vårt. Det gode angrepsspillet vårt kommer jo som en konsekvens av at vi begynner å spille forsvar. Centrum scoret 23 poeng i første periode, men det gikk flere minutter i andre periode før de scoret, og da holdt vi dem til 12, presiserte Fyllingen-coachen.

Flaa leverte

Centrum kom fra 57-97 på Kongsberg torsdag til ny kamp med bare 42 timers pause. Det kan forklare at laget orket mindre enn vanlig, og hang med bare til midten av andre periode.

Johan Flaa leverte en av sine aller beste BLNO-kamper med 21 poeng, 10 returer og 7 assists – og satte 5 av 6 trepoengere. 19-årige Giorgos Kotrotsios blir stadig viktigere for Centrum og bidro denne gang med 13 poeng og 9 returer. Sigurd Sandlie hadde gode innhopp med 10 poeng på 15 minutter etter 2/2 på 3-poengere og 2/3 på 2-poengsskudd, mens Bendik Aunan hadde 9 poeng og 6 assists.

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johan Flaa 21, Giorgos Kotrotsios 13, Sigurd Sandlie 10, Bendik Aunan 9, Tarjei Bryn 5, Simon Midtvedt 5, Herman L. Nordeide 4, Øyvind Torsetnes 4, Ole Flock Hogstad 2, Yannick Onifade 2.

Fyllingen: Bouna Black Ndiaye 34, Jay Harris 23, Magne Fivelstad 20, Peter Bullock 18, Edvard Aamodt Kristiansen 10, Jasin Akil 7.