​Ilarion Bonhomme satte Kongsberg-forsvaret på store prøver og endte på 31 poeng. Her er Ammeruds 180 cm høye pointguard på full fart inn i gjestenes forsvar, mellom Juan Ferrales og Max Richardson. Til venstre ser vi Nikolas Skouen og til høyre Nicolai Østbye.

Raskeste spilleren vi har møtt i år

Ammerud anført av Ilarion Bonhomme storspilte og ledet i tre perioder mot Miners.

Ammerud – Kongsberg Miners 80-86

Hjemmelaget var foran med 10 poeng (64-54) da fjerde periode, men den startet med Kongsbergs «run» som ble avgjørende for at kampens snudde: 15-0 på tre og et halvt minutt, avsluttet med en 3-poenger fra Nikolas Skouen til 69-64 for gjestene. Fra minus 10 poeng til pluss 5!

Ammerud ga seg ikke, og var tett på å utligne og gå forbi flere ganger i sluttminuttene. Ilarion Bonhomme hadde lagt 12 straffer på rad da han bommet sin 13. som ville gitt 74-74, Orji Okoroafor reduserte til 75-77 (men misset bonusstraffen), Armani Cotton reduserte til 77-80 etter en lekker Bonhomme-assist og Bonhomme ordnet 79-82 med 30 sekunder igjen på tavla etter en steal.

Men gjestene traff definitivt best da det gjaldt, spesielt Niko Skouen og Max Richardson.

Skouen senket sin fjerde 3-poenger for dagen til 80-75, fintet og traff utenfra til 82-77 – og Richardson la inn den viktige 84-79-scoringen i feltet bare 20 sekunder før slutt.

Bonhomme briljerte

- Det er bare å gi masse kred til Ammerud for hvordan de sloss, sa Nikolas Skouen, som ble Miners-toppscorer med 25 poeng etter 4/7 på 3-poengere.

- De hadde masse energi, var veldig eksplosive én mot én og har et spennende lag, mente den bergenske guarden.

Det var spesielt Ilarion Bonhomme som skapte trøbbel for bortelaget, med 31 poeng og 6 registrerte assists (som åpenbart var flere) samt et enormt tempo opp banen.

- Den raskeste spilleren vi har møtt til nå i sesongen, sa Skouen om 180 cm høye Bonhomme.

Mye takket være 28-åringen fra Washington D.C. har Ammerud et bedre lag enn på flere sesonger, og definitivt et underholdende lag. Kampen mot Kongsberg Miners viste at seieren over Centrum Tigers (82-80) i forrige kamp ikke var noen tilfeldighet.

Tapte på 3-poengsskytingen

Dessverre var Arunas Sajavicius ute med feber, og satt på benken de to første periodene før han fant best å dra hjem. Litaueren hadde 24 poeng etter sju 3-poengere mot Centrum, og var savnet i et lag som ikke hadde noen god skudd-dag.

Nettopp 3-poengsskytingen ble utslagsgivende i Apalløkkahallen:

Ammerud traff bare 4 av 19, som betyr 21 prosent. Miners hadde sterke 9 av 20 – 45 prosent, etter at Nikolas Skouen prikket inn 4/7, Joshua Hart 2/3 og Max Richardson 2/4.

De to siste års mestre viste klasse da de kom tilbake fra 11 poeng på det meste (53-42) og vant, etter å ha scoret 32 poeng i fjerdeperioden.

Eller sett fra Ammeruds side: Pluss 1, pluss 5 og pluss 4 i de tre første periodene og så minus 16 (16-32) i den siste.

- Det er jo Kongsbergs «løp» på 15-0 som ødelegger for oss. Vi trodde det skulle komme i tredje periode, men da svarte vi og kom tilbake til 10 poengs ledelse. Så kom det tidlig i fjerde i stedet, konstaterte hjemmelagets veteran på 39 ½ år, Orji Okoroafor.

- Men utviklingen i laget er veldig positiv. Vi dominerer jo kampen og leder det meste av tida. Men vi mangler litt rytme i offense og skyter ikke bra nok i dag. Arunas ville helt klart ha hjulpet oss, presiserte Okoroafor.

Effektiv Miners-sone

Ammerud var som ventet også klart underlegne inside, selv om Miners fortsatt har Petar Kutlesic (2,06) på skadelista. Gjestene vant returstatistikken 37-25 selv om både Aly Hudgins (som fikk fem feil) og Max Richardson slet med feilproblemer i kampen.

Miners tjente også på å gå over i en sone mot slutten av kampen.

- De fikk lukket «painten» og stengt for flere av Ilarions driver, sa hjemmelagets coach Marco Sanders.

- En veldig bra kamp av oss, selv om vi fortsatt har mye å jobbe med. Men kred til Kongsberg som klarer å «execute», presiserte han.

Ammeruds andre USA-import Armani Cotton er også kommet i bra form, og noterte seg for en sterk double-double mot Miners med 15 poeng og 11 returer.

Poengscorere:

Ammerud: Ilarion Bonhomme 31, Armani Cotton 15, Orji Okofoafor 13, Ouzhan Farzaneh 6, Andreas X. Isaksen 6, C.J. Omego 5, Eyoab Yemane 4.

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 25, Joshua Hart 19, Max Richardson 17, Juan Ferrales 14, Nicolai Østbye 5, Aly Hudgins 4, Christoffer Heggelund 2.