Gimle topper BLNO-tabellen for menn etter 13 seire og 3 tap på 16 kamper, og vil med det nye tabellsystemet ikke lenger stå med 26 poeng, men 81,3 prosent. Kongsberg Miners på andreplass vil ha 80 prosent (12-3). På bildet har Eivind Lamo kommet seg fri fra Nicolai Østbye til en layup i lagenes første møte i Kongsberghallen i oktober, da Gimle vant 95-81. Bergenserne fulgte opp med 97-65 i hjemmekampen 10. januar. Marin Mornar er til venstre i bildet og bak ser vi Juan Ferrales.
FOTO: ERIK BERGLUND
Gimle topper BLNO-tabellen for menn etter 13 seire og 3 tap på 16 kamper, og vil med det nye tabellsystemet ikke lenger stå med 26 poeng, men 81,3 prosent. Kongsberg Miners på andreplass vil ha 80 prosent (12-3). På bildet har Eivind Lamo kommet seg fri fra Nicolai Østbye til en layup i lagenes første møte i Kongsberghallen i oktober, da Gimle vant 95-81. Bergenserne fulgte opp med 97-65 i hjemmekampen 10. januar. Marin Mornar er til venstre i bildet og bak ser vi Juan Ferrales. FOTO: ERIK BERGLUND

Over til «NBA-tabeller»

- Den mest rettferdige tabellen i denne situasjonen, fastslår NBBFs sportssjef, Brent Hackman. Forbundet og BLNO-klubbene vedtok allerede i august i fjor å gå over til «NBA-tabeller» med seiersprosent dersom kamper etter 15. januar måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen.

Mandag ble seriespill i toppidrettene i Norge innstilt for de to neste ukene, etter anbefaling fra regjeringen.

Spillestoppen er fra og med onsdag 20. januar til og med tirsdag 2. februar, hvilket betyr at kveldens planlagte kamp mellom Bærum og Centrum Tigers i mennenes BLNO vil gå som oppsatt.

Men 19 ligakamper må avlyses, 13 for menn og 6 for kvinner.

 

Vedtatt i august

Kampene blir ikke satt opp på nytt. Allerede i august i fjor diskuterte NBBFs styre og beredskapsgruppe mulige koronavirus-konsekvenser med BLNO-klubbene, og ble enige om vedtak.

Der het det blant annet at maksimalt 10 utsatte kamper i enkeltserien i oktober og november kunne flyttes til etter jul, og at utsatte kamper etter 15. januar ikke vil bli spilt – men at BLNO både for menn og kvinner da vil gå direkte over til seiersprosent-tabell.

Etter dagens tabeller, med 2 poeng for seier og 0 for tap:

Gimle som har 13 seire og 3 tap i mennenes BLNO står med 26 poeng, men vil nå få 81,3 prosent – eller .813 som i NBA. Ulriken Eagles’ prosent i kvinnenes BLNO er lettfattelig for alle: 100! Ulriken har vunnet alle sine 11 første seriekamper.

- Det beste hadde selvfølgelig vært å flytte alle kampene til nye datoer. Men det lar seg ikke gjøre med så kort tid igjen av seriespillet. Da gir seiersprosenten den mest rettferdige tabellen i denne situasjonen, sier Brent Hackman, sportssjef i NBBF.

 

Flere idretter følger etter?

Tabell-løsningen er allerede lagt inn av TurneringsAdmin (TA) i Norges Idrettsforbund, og vil snart dukke opp i tabellene på basket.no.

NBA-varianten er aktuell for flere av idrettene som nå får koronastopp: Håndball for kvinner, ishockey (fra neste uke), bandy, innebandy og volleyball.

- Alle bruker det samme TA-systemet, forklarer Eivind Jensen, turneringsansvarlig i NBBF.

Møtet mellom NBBF og BLNO-klubbene 28. august i fjor vedtok også retningslinjer for sluttspillet. Der heter det:

«Lag som ikke kan delta i sluttspillkamper på grunn av Covid-19-smitte og påfølgende karantene mister muligheten, og motstander vinner på walkover».

 

19 kamper som forsvinner

Følgende kamper blir rammet av mandagens vedtak og vil ikke bli spilt:

Torsdag 21/1 (M) Kongsberg Miners – Asker Aliens

Lørdag   23/1 (M) Nidaros Jets – Gimle

Lørdag   23/1 (M) Fyllingen – Bærum

Lørdag   23/1 (K)  Høybråten – Bergen Elite

Søndag  24/1 (K)  Tromsø Storm Ungdom – Asker Aliens

Søndag  24/1 (M)  Tromsø Storm – Asker Aliens

Søndag  24/1 (K)  Ulriken Eagles – Høybråten

Søndag  24/1 (M)  Nidaros Jets – Centrum Tigers

Søndag  24/1 (K)   Bærum – Bergen Elite

Søndag  24/1 (M)  Frøya – Bærum

Søndag  24/1 (M)  Ammerud – Gimle

Mandag 25/1 (M)  Tromsø Storm – Nidaros Jets

Torsdag 28/1 (M)  Ammerud – Kongsberg Miners

Lørdag   30/1 (M)  Asker Aliens – Centrum Tigers

Lørdag   30/1 (K)   Bærum – Tromsø Storm Ungdom

Søndag  31/1 (K)   Bærum – Tromsø Storm Ungdom

Søndag  31/1 (M)  Kongsberg Miners – Bærum

Søndag  31/1 (M)  Gimle – Frøya

Tirsdag    2/2 (M)  Ammerud – Kongsberg Miners

 

Kongsberg mister fire kamper - Ullern ingen

Det betyr at klubbene mister forskjellig antall kamper:

BLNO menn: Kongsberg Miners 4, Ammerud 3, Asker Aliens 3, Bærum 3, Gimle 3, Nidaros Jets 3, Centrum Tigers 2, Frøya 2, Tromsø Storm 2 og Fyllingen 1 kamp.

BLNO kvinner: Bærum 3, Tromsø Storm Ungdom 3, Bergen Elite 2, Høybråten 2, Asker Aliens 1, UIriken Eagles 1 og Ullern ingen kamper.

De første kampene som er berammet etter pausen, er Fyllingen – Asker Aliens og Centrum Tigers – Bærum, begge onsdag 3. februar.