NBBF BLNO Joshua Hart Centrum-Miners.jpg
​Joshua Hart ble Miners-toppscorer med 21 poeng (det samme som Juan Ferrales) og bidro med 4 poeng og en assist i lagets 10-0-run i de tre siste minuttene før pause i Vulkanhallen. Her har han passert Samuel Amed Diomande og scorer for gjestene.

Noen få minutter avgjorde

Centrum Tigers ga Kongsberg Miners tøff motstand, men en 14-0-run ble avgjørende.
 

Centrum Tigers – Kongsberg Miners 98-109

Hjemmelaget ledet ti ganger i de to første periodene, holdt Miners til 30-30 etter første periode og 45-45 da det gjensto 3:07 av andre periode og gjestene tok sin andre timeout.

Da kom de små, avgjørende minuttene:

Erik Borg sendte Miners i ledelsen med en sterk scoring inside, Joshua Hart satte to straffer, Nikolas Skouen la en enkel layup frispilt av Hart og et pent skudd fra kanten, før Hart stopper og skjøt akkurat i rett tid og satte inn en lang 2-poenger i siste sekund: 55-45 og plutselig 10 poengs forsprang til de hvitkledde.

Og da Centrum hadde som mål å hente inn det tapte i starten av tredje periode, kom i stedet to nye Miners-scoringer ved Aly Hudgins og Niko Skouen. En 14-0-run som ga serielederne ro og som hjemmelaget aldri helt greide å komme seg fra. Resten av kampen var jevn, men Centrum Tigers kom aldri nærmere enn 8 poeng, 67-75 mot slutten av tredjeperioden etter en 3-poenger fra Sigurd Sandlie, men i det påfølgende angrepet la Juan Ferrales en 3-er for Miners.

Dermed kontrollerte gjestene inn til seier 109-98, lagets sjuende strake seier i BLNO-sesongen – og den andre 100-poengskampen etter 111-81 over Nidaros Jets i Trondheim.

98 poeng mot var derimot uvanlig for Miners.

- Vi bør spille bedre forsvar enn dette, men Centrum var tøffe og fikk scoret en del i transition mot oss, sa Rodney Hawthorne, som ledet tittelforsvarerne fra benken i denne kampen i head coach Stein Erik Rotegårds fravær.

 

42 prosent på 3-poengerne

Men Kongsbergs angrepsspill flyter godt, scoringspotensialet er stort og 109 poeng var et resultat av god ballflyt og sterk 3-poengsskyting. Mens Centrum Tigers hadde 9 av 33 på 3-poengerne (27 prosent), traff gjestene 12 av 28 – 42 prosent.

Max Richardson slo an tonen og endte på 3 av 4, Christoffer Heggelund hadde 4 av 6 og scoret totalt 16 poeng mot laget han spilte for i fjor.

- Vi skyter stabilt godt og har de beste 3-poensskytterne i ligaen, mener Hawthorne.

Juan Ferrales hadde 2 av 8 på 3-poengerne onsdag kveld, men endte som delt toppscorer med Joshua Hart på 21 poeng etter en sterk kamp hvor han også noterte seg for 6 assists, 5 returer og 3 steals.

Hart hadde 21 poeng og 9 returer og Aly Hudgins en double-double med 10 poeng og 10 returer.

I bakhånd har Miners også sin 2,06 m høye forward Petar Kutlesic, men han er fortsatt på skadelista og neppe aktuell til neste torsdags kamp mot Bærum i Kongsberghallen.

- Petar halter rundt litt ennå, og vi kaster ham ikke innpå før han er klar, det er viktig at han får tid, understreker Rodney Hawthorne.

 

Oppløftende for Centrum

Magnus Midtvedt førte an for Centrum Tigers og kom opp i 32 poeng med sterke løp og driver og til tross for en middels skudd-dag (2 av 8 på 3-poengere).

Kampen var uansett oppløftende for hjemmelaget,  som kom fra et bittert double-overtime-tap (103-105) i Tromsø søndag. Centrum matchet Miners i neste hele kampen med unntak av de avgjørende tre minuttene rett før pause, og scoret 98 poeng uten å treffe spesielt bra.

- Kongsberg kommer inn med selvtillit på godt og vondt, sa Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi får løpe mot dem og score en den enkle poeng. Men de blir ikke påvirket av noe og fortsetter å gjøre det samme om og om igjen i angrep. Men vi scorer 98 og viser mye av hva vi kan. Vi må klare å spille så bra gjennom flere minutter av kampen, presiserte Centrum-treneren.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 32, Øivind Lundestad 18, Samuel Amed Diomande 15, Sander Aslesen 13, Henrik Lange 11, Marko Lepovic 4, Sigurd Sandlie 3, Vegard Tangen 2.

Kongsberg Miners: Juan Ferrales 21, Joshua Hart 21, Nikolas Skouen 18, Christoffer Heggelund 16, Max Richardson 13, Aly Hudgins 10, Nicolai Østbye 8, Erik Borg 2.