​Ognjen Nisavic scoret 39 poeng og 14 av dem i fjerde periode da Frøya snudde kampen og dro fra til seier 102-91 over Asker Aliens. Her flyr serberen forbi Ludvig Bergh, Jørgen Onarheim (delvis skjult) og Ulrik Stranger-Johannessen, unge og ledende spillere hos hjemmelaget.

Nisavic tok over kampen

Asker ledet enda en gang etter 3. periode, men klarte ikke å stoppe Ognjen Nisavic.

Asker Aliens – Frøya 91-102

Nidaros Jets – Fyllingen 88-95

Tromsø Storm – Ammerud 76-86

Gimle – Centrum Tigers 91-69

Asker Aliens leverte en ny, sterk kamp mot et av topplagene – men historien gjentok seg:

Ledelsen, som på det meste var på 10 poeng, forsvant i sluttfasen. Frøya ble det sjette laget Asker har ledet over fra start i 4. periode, men etter det 21. tapet på 24 kamper er det ikke lenger teoretisk mulig at bunnlaget kan komme seg opp på åttendeplassen og unngå kvalifisering for fortsatt BLNO-spill.

Den syltynne teorien røk allerede da Ammerud slo Tromsø Storm tidligere lørdag.

- Det må være gøy å se oss i de tre første periodene. Vi pusher ballen bra, treffer 3-poengere og har noen fine dunker, sa Asker-trener Tommy Gundersen.

9-0-run og Nisavic-trippel avgjorde

Asker spilte igjen respektløst mot en på papiret langt sterkere motstander, og ledet 65-55 midtveis i tredje periode etter en floater fra Ulrik Stranger-Johannessen.

Men selv om resultatet ikke betydde så mye for Frøya som uansett havner på fjerdeplass i ligaen, aktet ikke gjestene å gå på et ydmykende tap.

3-poengere fra Edmunds Gabrans og Arne Ingebrigtsen reduserte Askers ledelse til 71-70 før fjerdeperioden, og bergensere gikk raskt i ledelsen da lagene kom på banen til de siste ti minuttene.

Asker utlignet til 78-78 på to straffer av Paulius Grebliunas som også påførte Arne Ingebrigtsen den femte feilen, med 6:30 igjen å spille.

Men så satte Ognjen Nisavic 80-78, Marcus Larsson to straffer, innbytter Odd-Olav Aga en viktig 3-poenger og Edmunds Gabrans et halvdistanseskudd:

87-78 og en 9-0-run for Frøya.

Alvis Eglitis reduserte, men da gjorde toppscorer Nisavic slutt på spenningen med tre raske scoringer som ga gjestene 93-80 to minutter før slutt. Game over igjen for Asker.

- De står bedre i forsvar etter hvert, Nisavic tar over kampen litt – og vi blir litt for uerfarne mot slutten, erkjente Tommy Gundersen.

Rutinert trio

Nettopp rutinen var viktig da serberduoen Nisavic (28) og Nikola Vasojevic (33) samt den latviske superveteranen Edmunds Gabrans (40) alle var på banen i sluttminuttene.

Gabrans er tilbake etter skade og viste at han fortsatt både kan skyte og spille på toppnivå. Det betyr mye for Frøya som må klare seg uten sin pointguard Junior Lomomba i noen uker til.

- Junior har en belastningsskade i kneet, men vi håper han er tilbake igjen om  én til to uker og klar til sluttspillet, presiserte Frøya-kaptein Arne Ingebrigtsen.

Gjestene manglet også Peter Bullock, mens duoen Daniel Alsaker Sandven og Haakon Heradstveit måtte bli hjemme på grunn av sykdom.

Med både Ingebrigtsen og etter hvert Marcus Larsson ute med fem feil var det derfor Odd-Olav Aga (20) og Jarand Tveito (18) som måtte avslutte kampen på «Norge-kvoten». Det gjorde de på utmerket vis: Aga la den viktige 3-poengeren til 85-78 og Tveito satte inn 99-84.

- Skjerpet oss kollektivt

- Vi slet lenge i dag, Asker spiller mye bedre basket nå enn tidligere i sesongen og skjøt veldig bra, fastslo Arne Ingebrigtsen.

- Men det var også dårlig defensiv kommunikasjon hos oss. Heldigvis fikk vi opp intensiteten og skjerpet oss kollektivt i fjerde periode, sa lagkapteinen.

Ognjen Nisavic endte på 39 poeng etter å ha scoret 14 i fjerdeperioden der Frøya vant 32-20.

Arne Ingebrigtsen hadde også god dag offensivt med 21 poeng etter fire 3-poengere, mens 2,06 m høye Marcus Larsson (17 poeng) igjen var sterk og smart under kurvene.

Asker la 12 3-poengere med sju fra Scotty Hendricks som scoret 33. Ulrik Stranger-Johannessen og Ludvig Bergh skapte og skjøt godt utenfra, Alvis Eglitis hadde en av sine beste kamper for sesongen og landet på 14 poeng, mens Jørgen Onarheim igjen var solid.

Poengscorere i Asker – Frøya:

Asker Aliens: Scotty Hendricks 33, Ulrik Stranger-Johannessen 18, Alvis Eglitis 14, Ludvig Bergh 11, Jørgen Onarheim 7, Per Ingar Berthelsen 5, Paulius Grebliunas 3.

Frøya: Ognjen Nisavic 39, Arne Ingebrigtsen 21, Marcus Larsson 17, Nikola Vasojevic 13, Edmunds Gabrans 7, Odd-Olav Aga 3, Jarand Tveito 2.

Fyllingens første seier i 2019!

Etter åtte strake tap kunne Fyllingen endelig juble for årets første BLNO-seier. Nidaros Jets ble slått 95-88 etter en massiv kamp av Magne Fivelstad, som noterte seg for 29 poeng og 21 returer!

Evan Harris med 17 poeng og 16 returer bidro også til at gjestene fra Bergen vant returstatistikken så klart som 48-34. I tillegg er Brede Raa Ellingsen tilbake for fullt etter skade og endte på 16 poeng og 9 assists.

Mens Fyllingen tok et viktig steg mot femteplassen på tabellen – også hjulpet av Ammeruds seier over Tromsø Storm – er det nå mest teori som kan redde Nidaros Jets fra å måtte spille kvalifisering mot 1. divisjonsvinnerne sammen med Asker Aliens. Den ryker allerede søndag hvis Ammerud tar en ny seier over Tromsø.

Nidaros (5-19) kan ennå ta igjen Ammerud og Centrum Tigers som begge står med 8-16, men har innbyrdes-fordel bare mot Ammerud (2-1), ikke mot Centrum (1-2). Hvis alle tre lagene havner på 8-19, vil derimot Nidaros og Ammerud redde plassen og bli nummer sju og åtte, mens Centrum Tigers havner på niendeplass og må ut i kvalifisering. Nidaros redder også åttendeplass hvis de vinner sine tre siste kamper, Ammerud taper sine siste tre og Centrum vinner minst én kamp.

Poengscorere i Nidaros – Fyllingen:

Nidaros Jets: Tylor Wimbish 24, Anthlon Bell 21, Jakob Baiden 15, Mihajlo Krivokapic 12, Jørgen Kjesbu 8, Brage Sørensen 8.

Fyllingen: Magne Fivelstad 29, Evan Harris 17, Brede Raa Ellingsen 16, Vilius Sumskis 11, Marius Sumskis 10, Magnus Elgmork 6, Karl Otabor 6.

Senket Tromsø med 3-poengere

Med totalt 15 3-poengere fra seks forskjellige spillere tok Ammerud sin femte seier på sju kamper med 95-88 i Tromsø.

Tromsø Storm ledet med 11 poeng (66-55) tidlig i fjerde periode, men gjestene fra Oslo hentet inn forspranget – og nettopp 3-poengerne ble avgjørende.

Andreas Isaksen reduserte til 68-67, Kai De La Cruz utlignet til 70-70, Samuel Amed Diomande sørget for 73-70 til Ammerud, De La Cruz satte 76-70 og Plaisir Nzitani Mukoko 79-72!

Det skuddshowet greide hjemmelaget aldri å svare på, og Ammerud kontrollerte inn til seier 86-76.

Cam Gregory var igjen sterk og god, endte på 24 poeng og holdt lenge Tromsø foran i kampen.

Men lagets 3-poengsskyttere var ikke så heite som de ofte pleier å være – eller som Ammerud var. Tromsø Storm endte på sju 3-ere, og da hadde Henrik Lange alene fire av dem.

Poengscorere i Tromsø – Ammerud:

Tromsø Storm: Cam Gregory 24, Keon Lawrence 15, Henrik Lange 12, Johannes Lange 8, Aron Nielsen Finstad 7, Marcus Wynn 5, Anders Solem 3, Simen Samuelsen 2.

Ammerud: Austin Mofunanya 22, Plaisir Nzitani Mukoko 16, Samuel Amed Diomande 15, Kai Joshua De La Cruz 12, Orji Okoroafor 9, Andreas X. Isaksen 8, Chisom Omego 4.

Full kontroll for Gimle

Gimle har fortsatt kurs for annenplass og seriesølv, etter at Centrum Tigers ble slått 91-69 i Gimlehallen.

Hjemmelaget vant de fire periodene med henholdsvis 5, 4, 9 og 4 poeng og seilte langsomt fra Centrum, som igjen måtte spille uten sin toppscorer Øivind Lundestad.

Tony Tolovae markerte seg som bestemann i et jevnt Gimle-lag.

Poengscorere i Gimle – Centrum:

Gimle: Eivind Lamo 19, Sigurd Lorange 19, Tony Tolovae 18, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 12, Morten Floen Osland 8, Milovan Savic 8, Jørgen Odfjell 4, Adrian Schønning 3.

Centrum Tigers: Anders Stien 14, Sander Aslesen 12, Johan Flaa 12, Christoffer Heggelund 12, Magnus Midtvedt 10, Miilah Kombat 5, Mats Selboe 4.