NBBF BLNO Jakob Baiden Nidaros Jets.jpg
Jakob Baiden snittet på 29 minutters spilletid og 13,2 poeng i BLNO forrige sesong, og blir en viktig inside-spiller for Nidaros Jets i den nye sesongen. Her i duell med Bærums Thomas Solem.

Nidaros vil klare seg uten importer

Nidaros Jets går inn i BLNO-sesongen uten importspillere og uten Christian Tøfte.
 

USA-duoen Anthlon Bell og Tylor Wimbish var lagets suverene toppscorere forrige sesong med henholdsvis 25,9 og 24,7 poeng per kamp, men har reist – og blir inntil videre ikke erstattet med nye importspillere.

- Om det blir hele sesongen, er litt usikkert, men det mest sannsynlige. Hvis det ikke kommer større sponsorer inn på banen, sier Thor Inge Øvermo, som fortsetter i et trenerteam med Marco San Martin og Dick Burgers.

- Vi får se hva klubben greier å få til etter hvert. Det er åpning for å hente inn noen senere i sesongen, men planen er å spille hele veien uten importer.

To år på rad har Nidaros Jets reddet plassen i BLNO gjennom kvalifisering, forrige sesong etter 9.- plass i seriespillet (6-21).

- Vi vet det blir knalltøft, men vi går 100 prosent for å ha et elitelag i Trondheim også neste år. Jeg håper og tror guttene tar fighten og viser at de ønsker å bli i ligaen, eventuelt om det må bli etter kvalifisering, sier Øvermo.

 

Umotivert Tøfte tar pause

En dårlig nyhet for Jets er det også at Christian Tøfte (20) har valgt å ta BLNO-pause.

- Han har ikke motivasjonen som skal til for å spille i toppdivisjonen nå, og vil prøve seg litt i Sverresborg i 1. divisjon igjen. Vi har sagt at døra er åpen, om han skulle ombestemme seg. Men det viktigste nå er at han finner veien tilbake til gode, gamle Christian. Og kanskje er et lite avbrekk veien å gå, presiserer treneren.

Tøfte spilte 31 minutter per kamp forrige sesong for Nidaros Jets, klart mest av de norske spillerne i laget. En temposetter, lagspiller og solid forsvarsspiller som også hadde 7,2 poeng i snitt.

 

Midtvedt og Skjellaug tilbake

Bell og Wimbish var på banen i 38 og 37 minutter og svenske Stefan Zivkovic i underkant av 33. Zivkovic var lagets klare ener i assists (5,8 per kamp) og en bra scorer (13,4 p), men forsvant hjem tidlig i februar, like etter at Bell var kommet til Trondheim.

Nå er Simon Midtvedt (23) og Even Skjellaug (24) tilbake, og begge hadde en god sesong i 2017/18 før de reiste ut i verden for et år. Nidaros har også fått en fin forsterkning i Mats Selboe (Centrum Tigers), som spilte på U24-landslaget i Universiaden i Napoli i sommer.

- Mats er en veldig positiv tilvekst og er kommet inn som en lederskikkelse i laget, forteller Øvermo.

Midtvedt vil styre spill og tempo fra pointguard, Skjellaug er en av lagets beste skyttere. De hadde henholdsvis 13,4 og 12 poeng i gjennomsnitt sist de spilte i Jets-trøya.

 

Viktig trio

Jakob Baiden (13,2 poeng i snitt forrige sesong) og 3-poengseksperten Mihajlo Krivokapic (10,3 p) vil få mer ansvar, og Brage Sørensen (2,05) blir lagets viktigste «big man». Jets har godt med høyde med Baiden (2,00), Jørgen Kjesbu (1,99) og 18-årige Tor Anders Ringen (2,00) i tillegg.

Thor Inge Øvermo ser det som en positiv utfordring å skulle spille uten importer.

- Man kan si hva man vil om importspillere, og jeg liker amerikanere som er profesjonelle i sin innstilling og væremåte. Men det kan slå begge veier, og det kan være positivt for gruppa vår at vi ikke har importer i år. Da vil norske spillere kunne ta mer ansvar, og da kommer utviklingen også. Og vi har veldig godt samhold i gruppa nå, fastslår Jets-treneren.

 

PS. Centrum Tigers går også inn i sesongen uten importspillere.

 

NIDAROS JETS

Trenere: Thor Inge Øvermo, Marco San Martin og Dick Burgers.

Spillere INN: Simon Midtvedt og Even Skjellaug tilbake etter et år utenlands, Mats Selboe (Centrum Tigers), Petter Skjellaug (Ullern), Thomas Stavå (Stjørdal).

Spillere UT: Tylor Wimbish og Anthlon Bell hjem til USA, Christian Tøfte tar BLNO-pause og spiller 1. divisjon for Sverresborg. Johan Karlsen til militærtjeneste i Oslo (Garden). Vuk Krivokapic, Jakob Kessler og Mikael A. Johansen også ute.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

Jakob Baiden, Alexander Fredheim, Ares Ignoumba, Jørgen Kjesbu, Mihajlo Krivokapic, Simon Midtvedt, Tor Anders Ringen, Mats Selboe, Even Skjellaug, Petter Skjellaug, Thomas Stavå, Asbjørn Svergja, Brage V. Sørensen

Sannsynlig starting-5 (?): S. Midtvedt, E. Skjellaug, Selboe (M. Krivokapic), Baiden, Sørensen.

Åpningskamp: Tromsø Storm – Nidaros Jets, Tromsøhallen lørdag 21. september kl. 16.00.