NBBF BLNO Johannes Lange Asker-Tromsø.jpg
Johannes Lange var banens beste spiller i Leikvollhallen og ble toppscorer med 22 poeng etter sterke driver og blant annet tre 3-poengere. Her driver 20-åringen mellom Joachim Bøhn (til venstre) og Ludvig Bergh og legger to poeng for Tromsø Storm. Bak til venstre er Storms lagkaptein Simen Samuelsen og til høyre ser vi Djo Loo Yele.

Nå kan Tromsø sikte høyt

Med Cam Gregory på plass inside blir Tromsø Storm en spennende outsider i BLNO.
 

Asker Aliens – Tromsø Storm 61-84

Ammerud – Fyllingen 78-87

Gimle – Bærum 66-96

- Jeg dro fra Frankrike torsdag morgen via Portugal til Washington D.C. og var hjemme én dag og byttet klær og pakket før jeg fløy til Oslo i natt, forklarte 24-åringen etter at Tromsø Storm hadde dratt fra Asker Aliens etter pause og tatt en komfortabel seier, 84-61.

Avtalen var at Gregory bare skulle spille hvis det var nødvendig – og det ble det faktisk ikke i Leikvollhallen.

Den 2,03 m lange forwarden som snittet på 23,3 poeng og 15,1 returer (mest) i ligaen i fjor, nøyde seg med rundt 10 minutter mot Asker Aliens.

- Det var likevel godt å komme innpå og å være tilbake. Tingene gikk ikke så bra i Frankrike, og jeg har mange venner i Tromsø som jeg føler nærmest som «mitt andre hjem» og med en klubb som er som en familie. Og det laget vi har nå, er definitivt godt nok til å konkurrere i toppen. Vi bygger et lag nå som vil vokse, understreker Gregory.

 

Tredje strake for Smalås og Lange

For etter en turbulent sesongstart, ser det med ett lyst ut for Tromsø Storm, som er på fjerdeplass med 5-5 i seire-tap etter 10 kamper.

Trenerduoen Aslak Smalås og Ronny Lange tok sin tredje strake seier, og står med 4-2 etter at de overtok for agent og trener Chris Warren.

Kevin Altidor leverte en ny, solid kamp, og med Gregory inside vil Bahamas-importen også få mer plass til driver og skudd. Samtidig fortsetter lagets guarder å prestere. Marcus Wynn har markert seg som en av ligaens beste 3-poengsskyttere denne sesongen, og la fire av fem før pause i Leikvollhallen. Johannes Lange var banens beste spiller med full kontroll som pointguard og ble i tillegg toppscorer med 22 poeng etter tre 3-poengere og mange sterke driver inn til kurven.

På stillingen 43-43 tidlig i tredje periode var det også Lange som sørget for Tromsøs avgjørende rykk, med 12 av lagets 15 poeng i en 15-3-run.

Aron Nielsen Finstad la to 3-poengere, kaptein Simen Samuelsen bidro med solid forsvar og tøffe driver og returer, mens 19-årige Tord Raddum Berge markerer seg stadig sterkere i BLNO. Den 196 cm høye forwarden tilbrakte forrige sesong på basketakademi i Danmark og tatt store steg.

 

- Nordnorsk kjerne

- Vi har endelig en kjerne med nordnorske spillere, som sammen med importene skal hjelpe oss til å ta det neste steget, sier Aslak Smalås.

Storm-coachen er naturlig nok storfornøyd med å ha Cam Gregory tilbake på laget.

- Cam var en kjempespiller for oss i fjor, og nå så vi etter en spiller som kunne løpe litt og som kunne ta mye returer. Så da han plutselig ble ledig, var det en «no-brainer», et enkelt valg å ta, fastslår Smalås.

 

Disk-feil på Gilchrese

For Asker Aliens ble kampen en nedtur etter den sterke seieren over Ammerud (84-75) torsdag.

Hjemmelaget ledet i størstedelen av de to første periodene og holdt følge til 43-43, men greide aldri å komme tilbake etter en svak tredjeperiode der Asker bare scoret 7 poeng – alle på straffekast.

- Vi fulgte ikke kampplanen, men lot Tromsø stå og skyte 3-poengere, akkurat det vi snakket om på forhånd at de ikke skulle få gjøre. Så virket vi slitne etter pause og ble frustrerte over dårlig forsvar, som også ledet til dårlige angrep. Ingen av oss traff, beklaget lagkaptein Ludvig Bergh.

Eric Gilchrese begynte kampen solid og hadde tre 3-poengere før pause, men avsluttet med å få to tekniske feil og påfølgende diskvalifiserende feil for munnbruk, i sluttminuttene. Djo Loo Yele gjorde også mye bra, men kom i feiltrøbbel.

Asker står med bare én seier (1-5) og skal ut i en ny, viktig hjemmekamp mot Frøya (2-6) i Leikvollhallen fredag - og så rett videre til en like viktig bortekamp mot Nidaros Jets i Trondheim lørdag.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Eric Gilchrese 18, Djo Loo Yele 17, Plaisir Nzitani Mukoko 10, Ludvig Bergh 7, Carl Kevin Brunæs 4, Per Magnus Muren 4, Paulius Grebliunas 1.

Tromsø Storm: Johannes Lange 22, Kevin Altidor 18, Marcus Wynn 16, Aron Nielsen Finstad 7, Simen Samuelsen 7, Tord Raddum Berge 6, Cam Gregory 3, Magnus Hald Vorren 3, Preben Strende 2.

 

Fyllingens sjette seier

Fyllingen sto distansen best, slo Ammerud 87-78 og har nå vunnet seks av sine sju første kamper.

- En fin start på sesongen, og vi leverer en bedre andreomgang enn mot Centrum i går (seier 85-80), konkluderte Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

- En tøff og jevnspilt kamp, og vi klarte å få inside-presence, og når de doblet inside, fikk vi ballen ut til åpne skudd og flere spillere som traff viktige 3-poengere. Men vi slipper inn 25 poeng i første periode og er ikke der vi mener vi skal være defensivt før i sisteperioden, mente Ndiaye.

Ammerud gikk ut med 8-0-ledelse og holdt seg foran helt til slutten av andre periode da Kenny Carpenter la en 3-poenger til 42-41 for Fyllingen, gjestenes første ledelse.

Ilarion Bonhomme og Armani Cotton storspilte for hjemmelaget som var foran 56-52 midtveis i tredje periode og siste gang på 59-58 etter en 3-poenger fra Cotton.

Men på stillingen 63-64 etter en ny Cotton-3-er, fikk Fyllingen en 8-0-run etter to poeng fra Carpenter og 3-poengere fra Nestor Lasuncion og August Kristiansen – et rykk Ammerud aldri greide å komme tilbake fra.

 

Bonhommes triple-double: 20-13-13

Hjemmelagets USA-importer sto for 50 av de 78 poengene:

Ilarion Bonhomme hadde en råsterk triple double med 20 poeng, 13 assists og 13 returer og Armani Cotton var toppscorer med 30 poeng i tillegg til å ta ned 10 returer.

Hos Fyllingen hadde Evan Harris 25 poeng inside, Kenny Carpenter endte på 21 og Nestor Lasuncion leverte sin beste offensive kamp hittil med 18 poeng etter 4/8 på 3-poengere.

Magne Fivelstad havnet på 7 poeng, men hadde flest returer i kampen – 15.

 

Poengscorere:

Ammerud: Armani Cotton 30, Ilarion Bonhomme 20, Orji Okoroafor 14, C.J. Omego 6, Andreas Isaksen 5, Ouzhan Farzaneh 3.

Fyllingen: Evan Harris 25, Kenny Carpenter 21, Nestor Lasuncion 18, Karl Otabor 8, Magne Fivelstad 7, Vilius Sumskis 5, August Kristiansen 3.

 

Ny, stor Bærum-seier

Gimle kjempet seg inn i kampen etter en svak start og lå likt på 26-26 og ikke mer enn 9 poeng bak (44-53) mot slutten av tredje periode, men Bærum seilte fra til 30-poengsseier, 96-66. Lørdag vant Mathias Eckhoffs menn 114-80 over Frøya.

Gjestene ledet 17-5 etter en første periode der Jørgen Odfjell var den eneste som scoret for Gimle – mens Stian Mjøs hadde 11 av de 17 Bærum-poengene.

Odfjell utlignet til 26-26 med en 3-poenger etter en sterk opphenting fra hjemmelaget, men det unge laget maktet ikke å holde følge da Bærum fikk en 10-0-run mot slutten av tredje periode, etter 3-poengere fra Gaute Haugen og Stian Mjøs.

Jørgen Odfjell hadde 23 poeng for Gimle og traff på tre av fire 3-poengere.

Torgrim Sommerfeldt skjøt glimrende for Bærum med 6/8 på 3-poengere og totalt 23 poeng. Gjestene traff på 47 prosent av 3-poengerne, 11 av 23. Sjur Dyb Berg noterte seg for en ny double-double, denne gang med 20 poeng og 12 returer.

Hos Gimle hadde for øvrig Ali Ouakkaha null poeng, men 10 returer og 6 assists.

Hjemmelaget kan se frem til å få sin skadde import-trio i spill. Milovan Savic har en skade i foten, Samuel Berkelund og Bo Zeigler er ute med ankelskader.

- Savic er kanskje klar til neste kamp, 10. november mot Kongsberg, tror Gimle-trener Audun Eskeland.

- De to andre skal også være med om noen uker. Det kommer til å hjelpe oss, men de vil jo ikke være i kampform med én gang de er tilbake, understreker han.

 

Poengscorere:

Gimle: Jørgen Odfjell 23, Adam Johansson 13, Steinar Rakneberg 10, Gard Beinnes 7, Morten Osland 6, Reidar Greve 5, Kristoffer Gjerde Sætren 2.

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 23, Stian Mjøs 22, Sjur Dyb Berg 20, Stian Emil Berg 12, Gaute Haugen 8, Brian Ofori 6, Alex Dakin 5.