NBBF BLNO Juan Ferrales Miners-Bærum.jpg
Juan Ferrales storspilte fra start i Kongsberghallen, bidro sterkt til at hjemmelaget tidlig dro fra Bærum og endte på 22 poeng. Her driver han mellom Gaute Haugen (nr 5) og Marcus Barnett.

Lekse av en annen verden

Bærum ble utklasset fra start og Kongsberg Miners cruiset inn til seier med 44 poeng.


Kongsberg Miners – Bærum 110-66

Miners ledet hele veien og gikk fra 8-5 til 33-14 de første ti minuttene, anført av Juan Ferrales, Joshua Hart og Nikolas Skouen som terroriserte Bærum-forsvaret med tempo, driver og ikke minst god langskyting.

Bare i de første minuttene av andreperioden, da Torgrim Sommerfeldt traff tre 3-poengere på rad, var gjestene på høyden.

Resten ble en overkjørsel ingen hadde sett for seg på forhånd.

Hjemmelaget nådde 60 poeng til pause (60-32), 100 med fem minutter igjen og vant til slutt 110-66.

- Vi kom ut og spilte vårt spill. Vi har jobbet hardt på treningene lenge, gjennomførte kampplanen vår og hadde tempo i spillet, fastslo Joshua Hart. Han ble kampens ledende spiller med 29 poeng og 9 returer mot sine tidligere lagkamerater.

 

- Pinlig

- Vi fikk en lekse av en annen verden, konstaterte Bærum-trener Mathias Eckhoff.

I de to siste periodene orket han ikke engang være sint på spillerne.

- Dette var ganske pinlig for oss, men all ære til Kongsberg. Vi har vel aldri spilt bra i en torsdagskamp, jeg aner ikke hva det kommer av. Men vi må ha energi, være lojale – og nå hadde vi ikke noen som helst flyt og ingenting av det vi viste i Bergen (114-80 over Frøya, 96-66 over Gimle) i helgen. Men først og fremst var det fryktelig dårlig forsvar. 60 poeng mot oss i første omgang er sjokkerende, erkjente Eckhoff.

 

Miners klart best i alt

Miners har Petar Kutlesic og Nicolai Østbye på skadelista, men det var knapt nok merkbart i toppkampen i Kongsberghallen.

Hjemmelaget både løp og skjøt bedre enn Bærum – og spilte også langt bedre forsvar.

Allerede etter første periode var tendensen klar: Miners hadde truffet på 5 av 6 3-poengere, Bærum på 1 av 8.

Det endte med 45-26 i prosent på 3-poengere, med Miners på sterke 10 av 22 og Bærum på uvanlig beskjedne 9 av 34. I 2-poengsskudd var prosenten 63-43, etter en glimrende angrepskamp for de mørkeblå.

Like oppsiktsvekkende var returstatistikken, som ifølge statistikkene endte 37-22 i hjemmelagets favør – selv om 2,06 m lange Petar Kutlesic fortsatt er skadet og satt på benken.

- Med Petar ute, må jeg ta mer returer, samtykket Joshua Hart, som ble kampens beste returtager med 9, og med Dyb Berg for første gang denne sesongen under 10 – på 6 returer.

 

Fyllingen på ett tap

Kongsberg Miners har nå ti strake etter tapet i første NM-finale mot Gimle (83-86) 4. april, og står med 8-0 i seire og tap denne sesongen. Tittelforsvarerne har koblet et lite grep om seriemesterskapet, men Fyllingen er reelt nummer to og har bare ett tap hittil (6-1) – 81-87 mot Miners i Kongsberghallen 5. oktober. Fyllingen har også slått Bærum, 96-80.

- De har matchet oss best, men fortsetter vi med det angrepsspillet vi har nå, skal det bli bra, sier Joshua Hart.

- Det viktigste er at vi er på vårt beste i mars og april når finalene skal spilles.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Joshua Hart 29, Nikolas Skouen 23, Juan Ferrales 22, Aly Hudgins 18, Max Richardson 8, Christoffer Heggelund 4, Erik Borg 2, Thor Afam Hagen 2, Ionas Garras 1, Jacob Røysland 1.

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 14, Stian Mjøs 14, Sjur Dyb Berg 9, Alex Dakin 8, Brian Ofori 6, Mateusz Nilsen 5, Stian Emil Berg 3, Gaute Haugen 3, Benjamin Alknes Cox 2, Torkel Westby 2.