NBBF BLNO Niko Skouen Kongsberg.jpg
​Nikolas Skouen scoret med både langskudd og driver og hadde 20 poeng allerede ved halvtid i Kongsberghallen, da Miners ledet 56-30. Her får han avsluttet mot Gimle-kometen Jørgen Odfjell, som kom sent i gang i kampen, men som igjen ble toppscorer - denne gang med 26 poeng.

Ladet opp med 2700 skudd

Nikolas Skouen viste sitt sanne jeg i debuten for Miners, som fikk lett spill mot Gimle.


Kongsberg Miners – Gimle 94-57

Frøya – Centrum Tigers 71-81

Tromsø Storm – Nidaros Jets 108-74

29-åringen hadde 25,6 poeng for Frøya og var BLNO-toppscorer i 2017/18-sesongen, og Kongsberg Miners har store forventninger til skytteren som tilbrakte forrige sesong i slovakiske Banik Handlova.

Men under Miners Invitational forrige helg bommet Skouen langt mer enn han traff.

- Det var flaut å prestere som forrige helg, og jeg er klar over at min spillertype ikke får noe gratis, jeg må arbeide for det. Så vi laget oss en «Breakfast Club» hvor alt fra to til seks spillere møttes for å skyte fem dager på rad. Jeg har skutt 2700 skudd siden forrige helg, over 500 per dag og en god del flere enn de andre, og det var nødvendig, fastslo bergenseren, som var toneangivende fra start i kampen mot Gimle.

Skouen førte an da hjemmelaget slo knockout på det unge Gimle-laget, gikk opp til 26-4 etter åtte minutter og 34-8 etter førsteperioden – etter 15 poeng av den tidligere Pepperdine University- og Frøya-profilen.

 

- Kommer til å levere

- Niko har en masse erfaring og lot seg ikke stresse av skuddene han bommet forrige helg, sa Miners-trener Stein Erik Rotegård.

- Det viktigste for oss er at han får de åpne skuddene sine gjennom bevegelsene våre i angrep, og Niko kommer til å levere denne sesongen, det er jeg overbevist om. Jeg syns også det er tydelig at Juan Ferrales er på en «mission» i år. Han var nok ikke helt fornøyd med sesongen i fjor og har gjort en veldig god jobb i sommer. Han var skarp i dag, presiserte Rotegård.

Skouen hadde 20 poeng til pause da Miners ledet 56-30, og nøyde seg med 24 til slutt. Det endte også Ferrales på, og kapteinen og pointguarden fra Miami hadde i tillegg 10 returer.

Kongsberg Miners har sin 206 cm høye serbiske forward Petar Kutlesic i bakhånd.

- Petar er ute med et lite «overtråkk», så vi valgte å spare ham i dag. Han er klar igjen til kampen mot Nidaros neste helg, forsikret Stein Erik Rotegård.

 

Gimles fire største ute

Hjemmelaget var uansett fysisk overlegne, og vant returstatistikken 54-29.

Gimle har spilt åpningskampene mot Bærum og Kongsberg Miners uten tre av sine fire importer: Fjorårets MVP i ligaen, montenegrineren Milovan Savic (2,05) og den svenske nyervervelsen Samuel Berkelund (2,03) er ute med skade og lagets nye USA-import Bo Zeigler (1,98) ankommer først 2. oktober. I tillegg måtte Steinar Rakneberg (2,00) stå over på grunn av jobb.

- Vi manglet «litt bein» i dag, med den andre kampen på to dager, sa Gimle-trener Audun Eskeland.

- Det ser ut som vi spiller på reservetanken. Første omgang var katastrofal og smertefull å se på, men andreomgangen akseptabel. Poenget er at de er et par hakk større og mer fysiske enn oss med det laget vi har nå. Steinar som var på jobb ville også ha hjulpet oss mye i begge kampene, understreket Eskeland.

 

Odfjell toppscorer igjen

Mye skulle igjen dreie seg om Jørgen Odfjell i Gimles offensiv. 19-åringen som scoret 32 poeng og imponerte stort mot Bærum lørdag, brukte tid på å komme i gang i Kongsberghallen og bommet mye i de første periodene. Men etter hvert viste Odfjell klasse og endte på 26 poeng – som kampens toppscorer.

Alle vet at Gimle vil se fullstendig annerledes ut med de tre importene på plass, og at de to første kampene ikke er så mye å legge vekt på.

Nikolas Skouen ga ros til det unge Gimle-laget, og spesielt til Jørgen Odfjell.

- Det er veldig gøy å se fremgangen Jørgen har hatt. Vi kåret ham til MVP på Frøyas sommercamp i fjor og det er kult å se hvor god han er blitt, sa Skouen.

PS. Kampen mellom Kongsberg Miners og Gimle ble innledet med ett minutts stillhet til minne om den tidligere Bergkameratene- og Kongsberg-profilen Tony Oglesby som døde i august, 57 år gammel.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Nikolas Skouen 24, Juan Ferrales 24, Joshua Hart 16, Aly Hudgins 10, Max Richardson 8, Nicolai Østbye 5, Christoffer Heggelund 4, Kristian Groth Eggar 3.

Gimle: Jørgen Odfjell 26, Adam Johansson 11, Reidar Greve 8, Gard Beinnes 6, Morten Osland 4, Marcus Lampe 2.

 

Centrum innledet med seier

Et Frøya uten en strekkskadet Ognjen Nisavic måtte gi tapt for Centrum Tigers. Gjestene til kampen uten Samuel Amed Diomande som hadde «velferdsperm», men med Marko Lepovic (25) i comeback i norsk basket. Den 194 cm høye guarden ble kåret til «Årets talent» i NBBF etter 2012/13-sesongen for Tigers, før han forsvant til college i USA.

- Han kommer inn og gjør en veldig fin figur, forteller Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen.

- Marko kan spille forsvar på de store gutta, han er stor og sterk for oss og han vartet opp med viktige scoringer da det gikk trått for oss en stund. Blant annet hadde han en stepback-3-poenger mot slutten av skuddklokka som holdt oss inne i kampen.

Frøya uten toppscoreren og midtpunktet Ognjen Nisavic er ikke helt Frøya, og hjemmelaget maktet ikke å fullføre etter å ha ledet og spilt jevnt med Centrum i det meste av kampen. Anført av Øivind Lundestad (24 poeng), Magnus Midtvedt (18 poeng) og Henrik Lange (15 poeng og 11 returer) dro gjestene fra mot slutten og sikret seg en kontrollert seier, 81-71. Lepovic endte på 12 poeng.

- For oss var det knyttet spenning til første kampen med en ny gruppe spillere. Vi skulle pushe tempoet og spre spillet og bruke fordelen av at vi er raske, og det lyktes vi etter hvert bra med. Vi fikk en tung start med 0-10 mot oss, men kom sakte, men sikkert inn i kampen igjen, forteller Kristiansen.

Centrum Tigers får besøk av Asker Aliens til første hjemmekamp i Vulkanhallen onsdag.

 

Poengscorere:

Frøya: Arne Ingebrigtsen 26, Nikola Vasojevic 9, Mihail Tanev 8, Simon Lokan 7, Daniel Alsaker Sandven 7, Ulrik Stranger-Johannessen 7, Johan Kessler 3, Odd-Olav Aga 2, Hamewend Arif 2.

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 24, Magnus Midtvedt 18, Henrik Lange 15, Marko Lepovic 12, Simen Anker-Olsen 5, Vegard Tangen 4, Akrem Dagnew 3.                                

 

Solid Tromsø-revansj

Tromsø Storm kom sterkt tilbake etter tapet for Nidaros Jets (85-87) lørdag, og utklasset til slutt trønderne 108-74 etter å ha vunnet fjerdeperioden 33-12.

Hjemmelaget var i føring hele veien, og denne gang holdt de ledelsen kampen ut. Nidaros kjempet godt og var bare 8 poeng bak midtveis i tredje periode (65-57), men raknet helt i den fjerde.

Kevin Altidor var overalt i Tromsøhallen, og gikk ut av kampen med en imponerende double-double: 28 poeng og 21 returer!

Hele laget skjøt langt bedre enn i lørdagens oppgjør, og endte på 14 av 30 3-poengere – 46 prosent treff. Ikke minst hadde Marcus Wynn (24) en glimrende skudd-kamp, og noterte seg for 27 poeng etter å ha truffet 7 av sine 12 3-poengere.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm: Kevin Altidor 28, Marcus Wynn 27, Johannes Lange 17, Aron Nielsen Finstad 10, Hani Issalhi 10, Eron Harris 9, Simen Samuelsen 7.                  

Nidaros Jets: Brage V. Sørensen 19, Jakob Baiden 17, Even Skjellaug 13, Mats Selboe 10, Mihajlo Krivokapic 8, Jørgen Kjesbu 4, Simon Midtvedt 3.