Bærums ​Stian Mjøs i en drive mot Kongsbergs Chris-Ebou Ndow, med Bærum-trener Mathias Eckhoff som nærmeste tilskuer. Søndag spiller Mjøs og Ndow sammen på et hjemlig norsk landslag med Eckhoff som coach. Til venstre i bildet er Matias Save, en av spillerne som er kalt inn til U24-samling under Den Store Trenerhelgen.
Bærums ​Stian Mjøs i en drive mot Kongsbergs Chris-Ebou Ndow, med Bærum-trener Mathias Eckhoff som nærmeste tilskuer. Søndag spiller Mjøs og Ndow sammen på et hjemlig norsk landslag med Eckhoff som coach. Til venstre i bildet er Matias Save, en av spillerne som er kalt inn til U24-samling under Den Store Trenerhelgen.

Kult for publikum, bra for spillerne

Alle de 18 BLNO-lagene er representert i helgens Allstar-kamper i Oppsal Arena.
 

Billettsalget er i gang, og nå er også lagene til lørdagens Øst-Vest-kamp for kvinner (17.30) og søndagens med Norge vs BLNO-importene (17.00) klare.

Allstar-kampene er blitt en tradisjon som avslutning på hver av dagene i Den Store Trenerhelgen (DST), der Norges Basketballforbund som vanlig har fått inn meritterte trener fra flere nasjoner.

I fjor vant BLNO Allstars 97-90 over Norge i et spennende og spektakulært oppgjør der de norske gutta var nede i 2 poeng (92-90) med ballkontroll og 25 sekunder igjen, men i stedet var det kampens MVP, Evan Harris som kunne slam-dunke inn 94-90 da importlaget vant tilbake ballen og kom seg forbi Norges press.

 

Mia ut, Tiril inn

I kvinnekampen spilte Norge Rød mot Norge Hvit, men i år er det tilbake til Øst mot Vest. Serieleder Ullern har fire spillere på Øst, mens tabelltoer Gimle har seks representanter i Vest-laget som også har fått med seg Tromsø Storm Ungdoms svenske pointguard og toppscorer, Emma Perry.

Ullern hadde opprinnelig fem, men Mia Henriksen har meldt forfall. Som erstatter har NBBF kalt inn Tiril Hjelde fra Sandvika.

 

Ny toppscorer-trio

Harris (Nidaros Jets, nå i Fyllingen), Ognjen Nisavic (Fyllingen, nå Frøya) og Joshua Hart (Asker Aliens, nå Bærum) er igjen fra fjorårets importlag og får med seg nye profiler, anført av ligaens tre toppscorere Scotty Hendricks (Asker), Tylor Wimbish (Nidaros) og Cam Gregory (Tromsø Storm).

Noen tunge forfall er det dessverre også: Milovan Savic (Gimle) er skadet og ute i noen uker til, Robert Hubbs (Kongsberg Miners) må stå over og heller ikke Austin Williams (Frøya) stiller. Blant jentene savnes spesielt Høybråtens forward og allrounder Sigrid Male Davidsen, som er i toppen i flere statistikk-kategorier.

 

- Fin tradisjon

NBBFs sportssjef Brent Hackman er likevel trygg på at det blir underholdende og gode Allstar-kamper, med de aller fleste av de beste BLNO-spillerne på plass.

- Allstar-kampene er blitt en fin tradisjon som gir positiv feedback til ligaens beste spillere og heder for trenerne. Samtidig er det kult for publikum, som får se nivået på ligaens beste spillere, understreker Hackman.

- Sportslig er det bra for landslagsspillerne våre, som får testet seg mot sterk motstand, og for importene som også får bli litt mer kjent med hverandre.

 

U24-samling

Under helgens DST er også 11 unge BLNO-profiler på herresiden innkalt til U24-samling, med Jørgen Odfjell (Gimle) og Christoffer Heggelund (Centrum Tigers) fra 2000-årgangen som de yngste, og med flere 1998/99-spillere som har markert seg sterkt i BLNO denne sesongen.

NBBF har søkt om deltakelse både for kvinner og menn i Universiaden i Napoli 3.- 14. juli, en turnering for U24-landslag.

- Vi har kalt inn 11 spillere denne gangen, men det er flere aktuelle, presiserer Brent Hackman. I tillegg har norsk basket en rekke gode spillere på college i USA, og de holder alle U24-alder.

 

Lagene i Oppsal Arena:

Allstar BLNO kvinner: Øst - Vest, lørdag kl. 17.30.

Øst: Anniken Eika Frey, Jeanine Flaaten, Tori Solberg Halvorsen og Marte Mediås Moe (Ullern), Elin K. Gulbrandsen, Ingrid Selvik og Julie Wilborn (Asker Aliens), Tiril Hjelde, Makala Roper og Severine Uggen (Sandvika), Flaka Kelmendi (Høybråten).

Coach: Gunnar Nesbø (Ullern).

Vest: Karoline Falch-Monsen, Ingeborg Gjengstø, Sigrid Hardie, Maren Mildestvedt, Andrea Bolstad Raa og Josefin Winther (Gimle), Tuva Andersen, Kristin Skåtun Hannestad og Sofie Blydt Paulsen (Bergen Elite), Vilde Tveito (Ulriken Eagles) og Emma Perry (Tromsø Storm Ungdom).

Coach: Audun Eskeland (Gimle).

 

Allstar BLNO menn: Norge – Team Allstar, søndag kl. 17.00.

Norge: Stian Mjøs, Stian Emil Berg og Alex Dakin (Bærum), Aly Hudgins og Chris-Ebou Ndow (Kongsberg Miners), Eivind Lamo og Sigurd Lorange (Gimle), Øivind Lundestad og Magnus Midtvedt (Centrum Tigers), Arne Ingebrigtsen (Frøya).

Coacher: Mathias Eckhoff (Bærum) og Audun Eskeland (Gimle).                                                          

Team Allstar: Evan Harris og Marius Sumskis (Fyllingen), Junior Lomomba og Ognjen Nisavic (Frøya), Max Richardson (Kongsberg Miners), Joshua Hart (Bærum), Cam Gregory (Tromsø Storm), Austin Mofunanya (Ammerud), Tylor Wimbish (Nidaros Jets) og Scotty Hendricks (Asker Aliens).

Coach: Darko Mihajlovic (Frøya).

 

Uttak U24-landslagssamling, menn:

Sander Rivø Aslesen, Christoffer Heggelund og Mats Selboe (Centrum Tigers), Aron Nielsen Finstad og Johannes Lange (Tromsø Storm), Jørgen Onarheim og Ulrik Stranger-Johannessen (Asker Aliens), Matias Save (Kongsberg Miners), Jørgen Odfjell (Gimle), Marcus Larsson (Frøya) og Christian Tøfte (Nidaros Jets).

 

Spillere fra denne gruppen er også reserver for Norges lag i Allstar-kampen.