Aly Hudgins var høyt og lavt i Kongsberghallen og endte med 18 poeng, 15 returer og 7 assists da Kongsberg Miners reddet ekstraomgang mot Gimle og vant 86-77. Her legger han et venstrehåndsskudd over Bryan Coleman. Til høyre i bildet er Espen Fjærestad, bak ser vi Bryan Alberts.
FOTO: ERIK BERGLUND
Aly Hudgins var høyt og lavt i Kongsberghallen og endte med 18 poeng, 15 returer og 7 assists da Kongsberg Miners reddet ekstraomgang mot Gimle og vant 86-77. Her legger han et venstrehåndsskudd over Bryan Coleman. Til høyre i bildet er Espen Fjærestad, bak ser vi Bryan Alberts. FOTO: ERIK BERGLUND

Kongsberg skapte ny spenning

Gimle kjempet helhjertet og ledet til 20 sekunder gjensto i Kongsberghallen, men Kongsberg Miners slo til da det gjaldt. Hjemmelaget sikret overtime-seieren som sendte laget opp i ryggen på Frøya og Gimle før ligainnspurten.

Kongsberg Miners – Gimle 86-77 (OT)

Frøya – Bærum 87-75

Tromsø Storm - Fyllingen 74-73

 – Vi er på riktig vei, jobbet hardt og godt som lag og klarte å hente oss inn, fastslo Aly Hudgins etter at gjestene fra Bergen var slått 86-77 etter fem minutters overtid i Kongsberghallen.

Et Gimle-lag fortsatt uten sentrale spillere som Milovan Savic, Mikkel Kolstad og Eivind Lamo holdt følge med Kongsberg Miners i de to første periodene (37-32), overtok initiativet i den tredje og ledet med 7 poeng (70-63) med under 4 minutter igjen å spille.

Like etter ble Gimle-kaptein Ali Ouakkaha utvist med fem fouls, og med 2,12 m lange Simon Jensen feilet ut fra før og ytterligere tre spillere på fire feil, klarte ikke gjestene å stå imot i sluttminuttene.

19,7 sekunder før slutt utlignet Ognjen Nisavic til 71-71 med to presise straffekast, og i det siste angrepet sto alt bare stille for Gimle før Bryan Coleman måtte skyte et presset skudd mot Marin Mornar – og ble blokket.

 

Alberts og Lybæk avgjorde

Der røk også Gimles mest realistiske sjanse til å dra det i land. I ekstraomgangen var det ikke like mye ork igjen i det som var igjen av Audun Eskelands mannskap.

Da Coleman gikk rundt Mornar og reduserte til 80-75 og Jørgen Odfjell like etter ble feilet og la to straffer til 80-77, var det håp noen sekunder. Men Bryan Alberts la raskt inn 82-77 fra halvdistanse, før William Lybæk satte spiker’n i kista med trepoengeren til 85-77.

Dermed er Frøya som slo Bærum på topp med 15-3 i seire og tap, mens Gimle også fikk sitt tredje tap (14-3) – og Kongsberg Miners er rett bak med fem (11-5).

 

– Sulten og supereffektiv

Miners har også 2-0 i innbyrdes på Gimle, etter seieren i Bergen (80-72) i desember.

– Det er fortsatt mye å hente inn, men vi får bare ta én kamp om gangen og gi vårt beste, presiserte Aly Hudgins.

Den 1,96 m lange forwarden er kommet i toppform og var spilleren Gimle slet klart mest med i Kongsberghallen. Hudgins manglet bare tre assists på en triple-double og endte med 18 poeng, 15 returer og 7 assists. Han tok viktige returer og mange initiativ med tøffe driver inn mot kurven.

– Aly har vært kjempegod i en lengre periode nå. Han er i bedre form enn jeg kan huske å ha sett ham, hele tiden sulten og supereffektiv på de tingene han gjør, sa Stein Erik Rotegård.

– Jeg syns vi har hatt fin fremgang en stund nå, men det var litt kladdeføre i dag. Så må vi også gi kred til Gimle som spiller med hjertet utpå drakta. De får kampen inn i sitt spor, vi sliter med å finne rytme og det blir en kamp med mye stillingskrig, mente Rotegård, nå assistenttrener for Doug Marty.

 

– Mistet punch da Ali måtte ut

Audun Eskeland var ikke altfor nedtrykt over tapet.

– Alt i alt var det en grei innsats, vi mangler tross alt tre veldig sentrale spillere. Men vi skal ikke være fornøyde, jeg håper spillerne er skikkelig sure nå, sa Gimle-coachen.

– Vi mistet litt punch da Ali (Ouakkaha) måtte ut, men burde ha vunnet. Vi bommer altfor mye i første omgang, med 3 av 18 på trepoengere – og gjorde ikke det vi skulle da vi hadde siste angrep og 19 sekunder igjen, sa Eskeland.

 

Dominerte inside-spillet

Mot et Gimle uten Savic og Lamo og med 2,12-mannen Jensen tidlig i foultrøbbel vant Miners returstatistikken overlegent, 46-30 – etter 15 returer fra Hudgins og 11 fra Marin Mornar.

Gjestene kom seg opp i 26 prosent på trepoengere etter hvert (9 av 34), mens Miners fortsetter å slite med langskytingen: Denne gang havnet 4 av 18 trepoengsforsøk i kurven, 22 prosent.

Bryan Alberts er på vei til å bli den skytteren laget trengte og endte på 20 poeng og 6 assists, mens spillere som Ognjen Nisavic og Torgrim Sommerfeldt var langt unna de angrepstruslene de pleier å være.

Insidespillet med Hudgins og Mornar ble avgjørende mot et guarddominert Gimle.

Ouakkaha var igjen motoren i laget og bidro med 5 poeng, 8 returer, 4 assists og 3 steals. Jørgen Odfjell utfordret tøft og ble kampens toppscorer med 22 poeng, Lars Fredrik Espe skapte mye fra pointguard og hadde 13 poeng, 5 assists og 3 steals.

Bryan Coleman var ikke i nærheten av skytingen han hadde mot Fyllingen onsdag (37 poeng), men endte på 16 poeng og 9 returer.

 

Toppkamper uten nyervervelsene

Toppkampene kommer i rask rekkefølge i Firi-ligaen de neste ukene:

Kongsberg Miners har hjemmekamper mot Asker Aliens torsdag og lederlaget Frøya søndag, før tre kanskje avgjørende dager i slutten av måneden – Gimle mot Frøya onsdag 26. januar, Gimle – Kongsberg Miners fredag 28. og Frøya – Kongsberg lørdag 29.

De to siste kampene er utsatt fra oktober, og dermed vil lagene spille uten sine siste nyervervelser, fordi regelen tilsier at kun de som var spilleberettiget til opprinnelig kamp, kan spille.

Det betyr at Kongsberg Miners må klare seg uten både Bryan Alberts og Djo Loo Yele i de to toppkampene, mens Gimle vil mangle Bryan Coleman og Frøya må spille uten Cam Gregory.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Bryan Alberts 20, Marin Mornar 19, Aly Hudgins 18, Ognjen Nisavic 12, William Lybæk 11, Djo Loo Yele 4, Torgrim Sommerfeldt 2.

Gimle: Jørgen Odfjell 22, Bryan Coleman 16, Lars Fredrik Espe 13, Espen Fjærestad 13, Simon Emil Jensen 6, Ali Ouakkaha 5, Kristoffer Gjerde Sætren 2.

 

Frøya-revansj mot Bærum

Bærum kom til Frøya Arena uten Eric Gilchrese og Philipp Schwethelm, men hadde lenge taket på hjemmelaget. I slutten av tredje periode ledet de blåkledde 59-52, men på bare 1:35 snudde hjemmelaget scoren med en 9-0-run: En trepoenger fra Juan Ferrales, en 2+1-situasjon fra Cam Gregory og en buzzer-treer fra Wayne Stewart ga 61-59 til Frøya før sisteperioden.

Der holdt Bærum følge til Stian Mjøs hadde lagt sin sjuende og siste trepoenger og redusert til 74-70. Så fulgte en avgjørende 11-0-run til hjemmelaget, innledet med scoring og steal fra Stewart og en layup pluss trepoenger fra Johan Flaa.

Dermed kunne Frøya kontrollere inn til 87-75, revansj for hjemmetapet mot Bærum i desember (83-110) og tabelltopp, ettersom Gimle tapte.

Wayne Stewart var igjen en matchvinner for Frøya og gikk av banen med 27 poeng, 8 returer og 4 assists. Cam Gregory ruvet og hadde 21 poeng, Juan Ferrales endte på 12 poeng og 9 assists, mens 19-årige Ionas Berg Garras var dagens store positive Frøya-overraskelse med sine 11 poeng, flere i viktige faser.

Stian Mjøs var lenge kampens store spiller, endte på 32 poeng etter å ha truffet 7 av 11 trepoengere og hadde i tillegg 100 prosent på 2-poengere (5 av 5) og straffer (1 av 1), samt 5 assists.

Sjur Dyb Berg hentet ned 20 returer – delt tredje-beste notering denne sesongen bak Rasheed Worrell (Tromsø Storm) og Johannes Dolven (Centrum Tigers) som har 22 og 21 i enkeltkamper.

Shane Temara markerte seg med 18 poeng og 8 returer.

 

Poengscorere:

Frøya: Wayne Stewart 27, Cam Gregory 21, Juan Ferrales 12, Ionas Berg Garras 11, Johan Flaa 8, Daniel Alsaker Sandven 5, Faris Verlasevic 3.

Bærum: Stian Mjøs 32, Shane Temara 18, Sjur Dyb Berg 11, Gaute Haugen 7, Benjamin Alknes Cox 4, Ludvig Bergh 3.

 

Tromsø-seier i sluttsekundene

Fyllingen hadde bare seks spillere på plass i Tromsøhallen og manglet både Magne Fivelstad og Nikolas Skouen, men var likevel nær ved å ta seieren over Tromsø Storm.

Maurice Jones holdt gjestene inne i kampen med viktige trepoengere, traff 8 av 14 og landet på 35 poeng pluss 10 returer.

Godt inne i siste spilleminutt utlignet Jones til 70-70 med en imponerende trepoenger fra en posisjon helt nede i hjørnet, men i angrepet som fulgte ble Rasheed Worrell frispilt av Johannes Lange og la inn 72-70.

Så tok Jones ansvar igjen, la en lang treer – og traff: 72-73 på tavla, og Fyllingen øynet seier.

Men Tromsø Storm var ikke slått. Johannes Lange fant Henrik Lange med et innspill, og Storm-veteranen var kald og la inn 74-73 – med 4,7 sekunder igjen å spille!

Fyllingen tok timeout, hadde ballen i angrepssonen og satte opp Jones. Men med Simen Samuelsen hengende rundt seg, greide amerikaneren bare å få av gårde et presset skudd, som ikke engang traff ringen. Dermed kunne Storm og hjemmepublikum juble for seier.

Rasheed Worrell var igjen massiv under kurvene for Tromsø Storm og noterte seg for 27 poeng og 15 returer. Johannes Lange nøyde seg med 9 poeng, men traff 3 av 5 trepoengere, delte ut 11 assists (!) og hadde 3 steals.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm: Rasheed Worrell 27, Aron Nielsen Finstad 11, Hallvard Venstad Staff 10, Johannes Lange 9, Olle Welander 5, Henrik Lange 4, Simen A. Samuelsen 4, Vakaris Rogaciovas 2, Joachim Vogt Aabel 2.

Fyllingen: Maurice Jones 35, Ljubomir Campara 10, Christian Mikkelsen Skagen 9, Nikola Vasojevic 8, Karl Otabor 7, Jasin Akil 4.