NBBF BLNO Stian Mjøs Bærum-Miners.jpg
​Stian Mjøs var på sitt beste etter pause mot Kongsberg Miners, og endte toppkampen med en double-double: 24 poeng og 10 assists. Her er Chris-Ebou Ndow (til høyre) og Aly Hudgins for sent ute til å stoppe Bærum-kapteinen.

Klar beskjed fra Bærum

Bærum valset over Kongsberg og viste at de blir en het gullkandidat i sluttspillet.


Bærum – Kongsberg Miners 92-66

- Vi skal ikke overdramatisere, det var bare én kamp. Men vi fikk en bekreftelse på at vi kan spille forsvar, de scorer jo bare 25 poeng i andre omgang, presiserte Bærum-trener Mathias Eckhoff etter at laget hans hadde vunnet med sjokksifrene 92-66 over tittelforsvarerne og serielederne fra Kongsberg.

De drøyt 300 tilskuerne, blant dem idrettspresident Tom Tvedt, fikk se de to topplagene følge hverandre gjennom de to første periodene – til 41-41 ved halvtid.

Så tok Bærum fyr tidlig i tredjeperioden.

Da Robert Hubbs hadde redusert til 45-44, kom to 3-poengere fra Torgrim Sommerfeldt. Og da Miners kjempet seg innpå igjen til 55-51, kom dagens viktigste 3-er fra Berg – før Stian Mjøs fullstendig overtok showet mot slutten av perioden. Bærum-kapteinen fintet og la inn både 60-51 og 62-51 på layup med flere Miners-spillere halsende etter seg, før han avsluttet med å treffe en presset 3-poenger:

65-52 før siste pause og løpet så godt som kjørt.

Bærum vant de to siste periodene 24-11 og 27-14 over et Kongsberg-lag som fikk mye å tenke på før lørdagens «seriefinale» mot Gimle og ikke minst det kommende NM-sluttspillet.

 

- Ble utspilt og utcoachet

- Bærum var veldig bra i dag, både offensivt og defensivt. Vi kom aldri inn i vår rytme, men det var selvfølgelig mye deres fortjeneste, erkjente Chris-Ebou Ndow.

- Det var sikkert ting vi kunne klage på, men vi har egentlig bare oss selv å takke for dette tapet. Vi hadde ingenting gående offensivt og for dårlig «execution». Vi må hjem og se kampen på nytt og finne ut hva vi gjorde feil.

- I dag ble vi utspilt og utcoachet, fastslo Ndow.

 

Seriefinale lørdag

Bærums seier gjør innspurten i BLNO enda mer spennende.

Mens Bærum står med 16-6 og styrer mot en trygg tredjeplass på tabellen, kjemper Kongsberg Miners (19-3) og Gimle (18-3) både om seriemesterskap og den viktige hjemmefordelen gjennom hele sluttspillet.

Lørdag kommer Gimle på besøk til Kongsberghallen – og vil med seier overta ledelsen og ta et langt steg mot førsteplass, fordi laget har 2-0 i innbyrdes kamper mot Kongsberg og vil gå foran hvis de to havner likt i poeng.

Søndag skal Gimle møte Bærum i Nadderudhallen, et Bærum-lag som også har hjemmekamp lørdag mot Nidaros Jets.

- Vi må bare glemme denne kampen så fort som mulig og konsentrere oss om Gimle. Kampen lørdag blir sesongens viktigste til nå, understreker Chris-Ebou Ndow.

- De har slått oss to ganger og vi må vinne for å beholde hjemmefordelen i sluttspillet.

 

Kutlesic herjet

Gjestene var helt på høyden i de to første periodene, da Petar Kutlesic herjet under kurvene. Den serbiske forwarden hadde 17 poeng og 10 returer til pause!

Men han endte kampen på 20 og 12.

- Vi sa i pausen at vi måtte rydde opp i det defensive, og legge mer trykk på ballen, forteller Mathias Eckhoff.

- Kongsberg lever så mye av individuelle ferdigheter, men det kan være godt nok – de leder jo ligaen. Men da de kom litt bakpå, ble de litt febrilske, og vi har erfarne guarder i Stian og Stian Emil som kunne styre mye og som også traff noen veldig viktige skudd, presiserer Bærum-coachen.

Stian Mjøs endte på en double-double med 24 poeng og 10 assists (pluss 4 steals) etter en briljant kveld. Stian Emil Berg traff alle sine fire 3-poengere, og den kanskje viktigste til 58-51.

Joshua Hart holdt Bærum i kampen i andre periode og scoret 13 av 18 poeng da Bærum gikk fra å ligge under 21-25 til å lede 39-36. Han ble lagets og kampens toppscorer med 25 poeng, og hadde i tillegg 9 returer.

 

Vil ha mer ut av Zeno

- Jeg syns likevel vi har en del å gå på i angrep, sier Mathias Eckhoff.

- Mike (Zeno) er et ekstra våpen for oss, men samtidig kan vi gjøre mye mer for å utnytte ham 100 prosent.

Zeno, som ikke har spilt noen av de to første kampene mot Kongsberg Miners (tap 67-90 og 76-85), fikk likevel vist seg frem for hjemmepublikum – ikke minst med kveldens saftigste dunk. Den 198 cm høye amerikaneren endte på 10 poeng og 8 returer.

Bærum har også Alex Dakin i bakhånd, men han er neppe klar før om «tidligst et par uker», ifølge Eckhoff.

 

Poengscorere i Bærum – Kongsberg:

Bærum: Joshua Hart 25, Stian Mjøs 24, Stian Emil Berg 14, Torgrim Sommerfeldt 13, Mike Zeno 10, Thomas Solem 2, Jens Grøsland 2, Mateusz Nilsen 2.

Kongsberg Miners: Petar Kutlesic 20, Robert Hubbs III 16, Chris-Ebou Ndow 12, Juan Ferrales 9, Aly Hudgins 6, Nicolai Østbye 3.