NBBF Centrum v Miners Ndow 2019.jpg
​Chris-Ebou Ndow, stor og sterk forward som var vrien å stoppe for Miilah Kombat (nr 2), Sander Aslesen og de øvrige Centrum-spillerne. Ndow ble kampens toppscorer med 25 poeng.

Kjempegod følelse og stor fordel

Kongsberg Miners sikret seriegull og hjemmefordelen i NM-sluttspillet.
 

- En kjempegod følelse fordi det viser hvilket lag som har vært best gjennom en lang serie, sa Chris-Ebou Ndow, som var toppscorer med 25 poeng og sentral da Kongsberg Miners sikret seriemesterskapet i Vulkanhallen.

Gullmedaljene får spillere og trenere utdelt hjemme i Kongsberghallen lørdag, i siste seriekamp mot Fyllingen.

Samtidig er Miners med førsteplassen sikret hjemmebanefordel i kvartfinalene og når laget forventes å gå videre til semifinalene og finalene. I alle rundene spilles det best-av-3, og det betyr at Kongsberg Miners får første og en eventuelt tredje kamp hjemme.

- Det er utvilsomt en stor fordel for oss, fastslo Ndow.

- Jeg mener vi har det beste hjemmepublikumet i norsk basket, og det er veldig viktig å få første kampen hjemme, presiserte den 201 cm lange forwarden.

 

Møtes igjen i NM-kvartfinalene (?)

Mye tyder på at Centrum Tigers blir motstander også i NM-kvartfinalene. Skal Tigers rykke opp på 7.- plassen i ligaen, krever det at laget slår Fyllingen hjemme i siste seriekamp søndag – men også at Ammerud samtidig taper hjemme for Asker Aliens.

I så fall blir Ammerud motstander for Miners.

- Centrum er ikke noen lett motstander for oss. De har mange som har vært med på mye, og spillere som Anders (Stien), Miilah (Kombat) og Magnus (Midtvedt) som vet hvordan de skal vinne, sa Chris-Ebou Ndow.

I onsdagens kamp hang hjemmelaget lenge godt med. Centrum ledet siste gang da Christoffer Heggelund la en 3-poenger til 28-27 tidlig i andre periode, men var bare ett poeng bak (55-56) etter en drive fra Øivind Lundestad litt ut i tredje periode, og 5 bak (75-80) da Magnus Midtvedt senket sin tredje 3-poenger sju minutter før slutt.

Men de tre neste minuttene vant gjestene 8-0 etter et luftig hoppskudd fra Chris-Ebou Ndow, tre straffekast fra Max Richardson og en 3-poenger fra Ndow, og så var Centrum slått – og Miners seilte fra til 15 poengs seier, 97-82.

Kampen var jevnere enn sluttsifrene tilsier.

 

- Har ingenting å tape

Magnus Midtvedt regner med å møte Kongsberg Miners igjen i NM-kvartfinalene, og tar frem sitt yndlingsuttrykk: - The underdog is the best dog.

- Vi har ingenting å tape, Kongsberg er seriemester og en av gullfavorittene. Men vi er klare for å skremme dem og vi klarte det litt i dag, selv om det ikke var noen spesielt god kamp av oss – vi er langt fra fornøyd. I perioder raknet det litt. Men vi har et kult lag, trives godt sammen og har det moro og vil gjerne videreføre det humøret til banen. Vi vet godt at vi er nummer 8 og de er nummer 1, men vi skal ut og ha det gøy, understreker Centrum-kapteinen.

Anders Stien er i god sluttspillform allerede og la 22 poeng etter å ha truffet på seks 3-poengere. Øivind Lundestad endte på 16 mot gamleklubben, etter tre 3-ere og mange sterke driver.

Centrum som lag senket 15 3-poengere mot Kongsbergs 11 – her traff Ndow og Richardson fire hver.

Gjestene manglet Petar Kutlesic som har en skade i foten og hviles, trolig helt til NM-sluttspillet. Med serberen på plass blir tittelforsvarerne og seriemestrene klart sterkere under kurvene.

- Petar gir oss en ekstra dimensjon, understreker Chris-Ebou Ndow.

 

Poengscorere i Centrum – Kongsberg:

Centrum Tigers: Anders Stien 22, Øivind Lundestad 16, Sander Aslesen 12, Magnus Midtvedt 12, Miilah Kombat 9, Christoffer Heggelund 6, Johan Flaa 5.

Kongsberg Miners: Chris-Ebou Ndow 25, Robert Hubbs III 20, Max Richardson 17, Juan Ferrales 15, Aly Hudgins 11, Nicolai Østbye 9.