NBBF BLNO Tony Tolovae Asker-Gimle.JPG
​Tony Tolovae og Gimle tok en ny seier med 100-70 over Fyllingen onsdag. Her er newzealanderen i aksjon mot Asker Aliens i januar.

Jevnt i fem minutter

Gimle punkterte bergensduellen med Fyllingen allerede før første periode var over.
 

Fyllingen – Gimle 70-100

Hjemmelagets toppscorer og beste rebounder Magne Fivelstad var syk og måtte bli hjemme fra møtet med sin tidligere klubb, og uten den allsidige 29-åringen var Fyllingen i realiteten sjanseløse.

De blåkledde holdt følge til 10-10 etter fem minutters spill, men i de fem siste minuttene av førsteperioden vant Gimle 18-2 og hadde allerede da gjort slutt på det som måtte være av spenning.

Resten ble nærmest som en transportetappe og treningsøkt for Gimle, som skrudde opp tempoet i tredjeperioden (33-14) og som la hele 16 3-poengere fra sju forskjellige spillere.

- Offensivt var store deler av kampen positiv, selv vi kunne puttet enda mer, mente Audun Eskeland.

 

Effektiv Sumskis

Gimle-treneren var ikke like fornøyd med forsvarsspillet, og spesielt ikke at 213 cm lange Vilius Sumskis fikk score 20 poeng.

- Han er en god, lang spiller, og når han får posisjon er han litt vond å stoppe. Og jeg syns han kom for lett til, sa Eskeland.

Med seieren tok Gimle (20-5) tilbake andreplassen fra Bærum (19-6), når bare to kamper gjenstår for begge lag. Unngår Gimle å snuble mot Nidaros Jets hjemme eller Tromsø Storm borte, blir de nummer to på BLNO-tabellen og får hjemmefordel (første og eventuell tredje kamp på hjemmebane) i NM-semifinalene.

- Det er to kamper jeg føler vi bør vinne, men både Nidaros og Tromsø har kvaliteter og er lag vi ikke kan ta lett på, understreker Audun Eskeland.

 

Kurs for femteplass - og Frøya

Fyllingen kan ennå miste femteplassen til Tromsø Storm, men det er mest i teorien. Dermed ligger det an til et nye lokaloppgjør mellom Frøya og Fyllingen i kvartfinalene.

Uansett blir det et helt annet Fyllingen-lag når Magne Fivelstad er tilbake. Mot Nidaros Jets søndag (95-88, årets første Fy llingen-seier) bidro den råsterke forwarden med en massiv double-double, 29 poeng og 21 returer.

Men Fivelstad ble holdt til 6-10 og 11-8 i de to kategoriene i de to første kampene mot Gimle, som også endte med relativt klare Fyllingen-tap: 69-85 og 81-97.

- Magne gir oss en helt annen dimensjon, forsikrer Karl Otabor.

- Men i dag får Vilius ballen en del og gjør mye bra. Vi har slitt med å bruke ham så godt, erkjenner den spillende treneren.

 

Tenåringer på scoringslista

Hos Fyllingen er også en skadet Nikola Blatancic ferdig for sesongen, og trolig er Stein Otabor ute av serieinnspurt og sluttspill.

Samtidig viste flere av ungguttene på benken gode takter da de fikk sjansen.

Adam Shakil Khan (17) la to 3-poengere og Eirik Mo Sætre (16) to straffer, for begge var det de første poengene i BLNO. Jasin Akil Al-Musharafawy (18), som kom fra benken og satte en avgjørende 3-poenger da Fyllingen slo Tromsø 117-111 i overtime i desember, scoret også i sluttminuttene.

 

Odfjell-dunk

Sigurd Lorange prikket inn fem nye 3-poengere for Gimle og Morten Osland og Kurt-Ali Ouakkaha Størseth hadde tre hver. 16-årige Reidar Greve kom også innpå og la sin andre 3-poenger i ligaen.

Dessuten leverte Jørgen Odfjell (18) en solid kamp med 11 poeng, inkludert en 3-poenger og hans første dunk i BLNO (!) – pluss en lekker alleyoop-pasning til Tony Tolovaes dunk.

 

Poengscorere i Fyllingen – Gimle:

Fyllingen: Vilius Sumskis 20, Evan Harris 14, Brede Raa Ellingsen 13, Marius Sumskis 8, Adam Shakil Khan 6, Magnus Elgmork 3, Karl Otabor 2, Jasin Akil Al-Musharafawy 2, Eirik Mo Sætre 2.

Gimle: Sigurd Lorange 21, Morten Osland 14, Tony Tolovae 14, Eivind Lamo 11, Jørgen Odfjell 11, Milovan Savic 11, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth 9, Reidar Greve 5, Adrian Schønning 2, Sondre Hamre Fjellstad 2.